گیم لیست
دیدگاه‌های این مطلب 0

گیم لیست | ۱۵ بازی تک نفره با ارزش تکرار مجدد

ایکس‌باکس
علی جلیلی ۰۸ آذر ۱۴۰۱

شاید به طور کلی به اتمام رساندن محتوای یک بازی، آن هم یک محصول تک نفره که تجربه بخش آنلاینی به کاربران ارائه نمی‌دهد، زیاد ارزش نداشته باشد؛ اما برخی از بازی‌های ویدیویی تک نفره و داستان محوری وجود دارند که تجربه‌های نابی به ما ارائه می‌دهند و تکرار تجربه‌هایمان در قالب +NG می‌تواند خیلی جالب باشد. به همین منظور در گیم لیست این قسمت به معرفی ۱۵ بازی می‌پردازیم که تجربه‌های +NG فوق‌العاده‌ای به ما ارائه کرده‌اند. برای مطالعه مقاله با وب سایت بازینامه همراه باشید.

صنعت بازی‌های ویدیویی به طور کلی یک صنعت عجیب است. خیلی از بازی‌های بزرگ و با کیفیت AAA ساخته می‌شوند که مخاطبان با یکبار تجربه کردن محتواهای بازی، از آن‌ها زده می‌شوند و دیگر دوست ندارند به سراغ تجربه مجددش بروند؛ اما در آن سوی میدان، حتی بازی‌های مستقل و کوچکی هم وجود دارد که چندین بار تجربه منحصربه‌فرد، حتی با روایت داستانی خطی‌اش،‌به کاربران ارائه می‌دهد.

برای من بشخصه بازی Valiant Hearts: The Great War یکی از آن بازی‌هایی بود که چندین بار به تجربه‌اش پرداخته‌ام و اگر این محصول را تجربه کرده باشید، می‌دانید که ژانر تعریف شده برای آن سبک پازل محور – ماجراجویی است و برای یک بازی دو بعدی نقاشی شده با یک روایت داستانی تکراری از جنگ جهانی دوم،‌ آنقدر برجسته نخواهد بود که همه بازیکنان بخواهند آن را برای چندین و چند بار تجربه کنند.

اصولاً فراموش کردن این بازی‌ها راحت‌تر از برخی عناوینی چون InFamous: Second Son است که احتمالاً با شنیدن این کلمه، ‌خاطرات ۹ سال پیشتان زنده می‌شود؛ ولی به طور کلی‌تر اگر بخواهم به این موضوع نگاهی بیاندازم، این قضیه را تصدیق می‌کنم که برخی از بازی‌های منتشر شده در صنعت بازی‌های ویدیویی، آنقدر سرگرم‌کننده، هیجان انگیز و بی انتها بوده‌اند که دوست داشتیم یکبار دیگر به تجربه‌اش بپردازیم؛ ولی چون حوصله به دست آوردن تمام سلاح‌ها،‌ ارتقاءها، مهارت‌ها و غیره را نداشیتم، قیدش را زدیم و به سراغ یک محصول دیگر رفتیم. خوشبختانه، قابلیت New Game Plus یا همان +NG (قابلیتی که به شما اجازه می‌دهد تا بازی را یکبار دیگر از ابتدا آغاز کرده، منتها از همان اولین مراحل آخرین سلاح‌ها و قدرت‌هایی که در دور قبل به دست آورده بوده‌اید در اختیارتان قرار می‌گیرد) اخیراً در بین بازی‌های رایانه‌ای به یک سمبل تبدیل شده و اگر محصولی در روز اول انتشار از چنین قابلیتی پشتیبانی نکند، سازندگان می‌توانند با انتشار یک پچ‌ به‌روزرسانی جدید نسبت به اضافه کردن این قابلیت اقدام کنند.

به همین علت تصمیم گرفته‌ام تا مقاله‌ای را نگارش کنم و در آن، ۱۵ بازی تک نفره داستان محوری که تجربه‌های فوق‌العاده‌ای در بخش +NG برای ما به ارمغان می‌آورد را به شما معرفی کنم. فهرست عناوین بزرگ و با جزئیات خواهد بود، بنابراین برای مطالعه ادامه این گیم لیست، مثل روال سابق مقالات وب سایت کاروتک، خط زیر را دنبال کنید.

گیم لیست شماره ۱ | بازی Bloodborne

 

 

 

 

خب اجازه دهید که اولین مورد از گیم لیست امروز را به یکی از واضح‌ترین تجربه‌های ناب صنعت بازی‌های ویدیویی در زمینه استفاده از قابلیت +NG نسبت دهیم. استودیوی بازی‌سازی فرام سافتوور (FromSoftware) یکی از بزرگ‌ترین استودیوهای بازی‌سازی در زمینه خلق آثار خارق‌العاده در ژانر نقش آفرینی یا همان RPG است که بعضی از آن عناوین به معنای واقعی کلمه، اشک بازیکنان را درآورده‌اند. اخیراً هم آخرین ساخته این استودیوی بازی‌سازی ژاپنی با نام Elden Ring در بازارهای جهان منتشر شده است و آن هم تجربه خوبی را در این زمینه به کاربران ارائه می‌دهد، اما اگر راستش را بخواهید؛ هیچ چیز‌ مثل بازی Bloodborne نمی‌تواند برای تجربه مجدد مکانیزم گیم‌پلی و بخش روایی شما را هیجان‌زده کند.

خیلی از بازیکنانی که به تجربه این بازی پرداخته بوده‌اند، آن را یک محصول واقعی توصیف کرده‌اند که به هیچ وجه، هیچ محصولی حتی به گرد پای آن نزدیک نمی‌شود. البته این موضوع مخصوص به بخش روایی نیست، بلکه منظور آن‌ها برای درجه‌ سختی‌ای بی بدیلی شناخته می‌شود که بازیکنان به واسطه آن باید جان بکنند و خودشان را با کمک سایر بازیکن‌ها و حتی ساعت‌ها سر و کله زدن با چالش‌ها به محتوای آخر بازی برسند.

به همین علت خیلی شیرین خواهد بود تا با تمام قدرت‌ها، سلاح‌ها، جادوها و هر آنچیزی که در طول تجربه اولتان به دست آورده‌اید، دوباره بازی را از ابتدا آغاز کنید و پدر هر باس فایتی که اشک شما را درآورد و ساعت‌ها از عمرتان را تلف کرد، با انواع و اقسام ضربات از بین ببرید. قابلیت +NG در این بازی از زمانی آغاز می‌شود که شما بتوانید باس فایت نهایی را سلاخی کنید و یکی از پایان‌های روایی در نظر گرفته شده را تماشا کنید.

آن وقت می‌توانید به منوی اصلی بازی برگشته و گزینه +NG را انتخاب کنید که از همان مراحل ابتدایی بازی می‌توانید تفاوت قدرت‌های خودتان را با تجربه گذشته مقایسه کنید؛ چراکه تمام سلاح‌ها، ارتقاءهای شخصیت اصلی، جادو‌ها، سپر و زره‌ها و هر آنچیزی که در تجربه قبلی به دست آورده‌ بوده‌اید را در اختیار داشته باشید. البته فکر نکنید که سطوح دشمنانتان هم در همان سطح قبلی باقی می‌ماند، چرا که این موضوع برای بازی‌های نقش آفرینی اصلاً عادلانه نیست و بازیکنان باید با باس فایت‌ها و دشمنان قوی‌تر شده‌ای سر و کله بزنند.

از آن طرف هم قیمت تمامی اجناس در مغازه‌ها بالا می‌رود و باید پول بیشتری برای به دست آوردن هر جنس نسبت به دور اول بازی پرداخت کنید. به طور خلاصه اجازه بدهید که اینگونه تعریف کنم: هر بار استفاده از قابلیت +NG محتوای بازی را چالش‌برانگیزتر می‌کند و البته یک مسیر عالی برای کسانی خواهد بود که می‌خواهند به عنوان یک Hunter’s Dream ( به اصطلاح عامینه‌تر، خفن‌ترین بازیکن بازی) مشغول به فعالیت شوند.

 شماره ۲ | بازی NieR: Automata

 

 

 

بازی NieR: Automata داستان احساسی در خصوص مبارزه بین اندروید‌ها و انسان‌ها را به نمایش می‌گذارد و برای آن دسته از بازیکنانی که موفق شده‌اند تا محصول یادشده را به پایان برسانند، یکی از غم‌انگیزترین و البته تأثیرگذارترین سکانس‌هایی ثبت شده که اشک هر مخاطبی را جاری و اگر هم آدم سفت و سختی باشد، شما را تا ساعت‌ها دچار درگیر و اختلالات ذهنی می‌کند. البته اگر به طور کلی نگاهی به شاکله این بازی بیاندازید، متوجه می‌شوید که پایان داستان به معنای پایان بازی نیست؛ چراکه مخاطبان می‌توانند بعد از به اتمام رساندن داستان اصلی در دور ابتدایی تجربه خود، از قابلیت +NG در منوی بازی استفاده کنند.

در دور مجدد تجربه محتواهای جدیدی ارائه می‌شود و می‌توانید برای مدّت زمان بیشتری ( بستگی به نحوه بازی کردنتان دارد)، به تجربه مجدد محتوای گیم‌پلی و بخش روایی بپردازید. نکته جالب ماجرا در این قسمت نهفته است که اگر می‌خواهید پایان سوم این بازی را مشاهده کنید، باید دو بار بخش +NG را به اتمام رسانده باشید که همین موضوع نگیزه کافی جهت تجربه مجدد آن بازی را می‌دهد. البته به یاد داشته باشید که دو دور قبلی تجربه خود را باید با رتبه 9S و 2A به پایان برسانید. به طور کلی تجربه مجدد بخش +NG هم از لحاظ گیم پلی و هم از لحاظ داستان سرایی موارد تازه‌ای را برای ارائه دارد که نباید به همین سادگی‌ها از کنارش بگذرید.

 شماره ۳ | بازی Ghost of Tsushima

 

 

 

 

بدون شک بازی Ghost of Tsushima که آخرین ساخته استودیوی بازی‌سازی ساکرپانچ (Sucker Punch) تلقی می‌شود، یکی از بهترین بازی‌های تاریخی بود که هم من و هم شما (‌به احتمال زیاد)‌ تجربه‌اش کرده‌اید. مناظر بی‌نظیر، گیم‌پلی قوی، سیستم مبارزه‌ای هیجان‌انگیز و کلی موارد دیگر که به شما این فرصت را می‌دهد تا برای یکبار دیگر به تجربه بخش +NG بپردازید.

در دور ابتدایی تجربه، جزیره سوشیما (Tsushima) فضای باشکوهی را در اختیارتان قرار می‌دهد که اگر خیلی سختگیر نباشید، دو سوم از محتوای کلی را می‌توانید تجربه کنید و برای تجربه کامل‌تر، حتی محض راحتی خیال، بهتر است که یکبار دیگر از قابلیت +NG استفاده کرده و البته با دشواری‌های جدید دست و پنجه نرم کنید.

تجربه مجدد محتوای بازی واقعاً ارزشش را دارد و تمام سلاح‌ها، فنون مهارتی و مبارزه‌ای و حتی یک اسب جدید از ابتدا در اختیار خواهید داشت که شما را تا پایان بازی همراهی کند. همچنین در دور جدید تجربه خود می‌توانید با فروشنده‌ای آشنا شوید که همه او را در جزیره سوشیما با نام «گل ارواح» یا همان Ghost Flower می‌شناسند که زره‌ها و تیغه‌های با کیفیتی به فروش می‌رساند.

به طور کلی‌تر، استفاده از قابلیت +NG در این بازی درست همانند سایر محصولات مشابه، شما را با درجه سختی جدیدتری از دشمنان مواجه می‌کند که اگر جرأت قدم گذاشتن در دل آن‌ها را داشته باشید و موفق شوید که چنین دشمنان باهوشی را از سر راه بردارید، غانئم بسیار خاص، نایاب و با ارزشی را به دست می‌آورید که هم برای به دست آوردن پول و هم برای کشتن راحت‌تر دشمنان می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید.

 شماره ۴ | بازی The Legend of Zelda: Breath of the Wild

 

 

 

 

زمانی که مخاطبان در بازی The Legend of Zelda: Breath of the Wild به مرحله‌ آخر برسند و شخصیت Calamity Ganon را شکست دهند، لینک (Link) قلب‌های بسیار زیادی را به دست می‌آورد و از طرفی هم با زره‌ها و سلاح‌های نفیس از او استقبال می‌شود که همین موضوع باعث خواهد شد تا مخاطبان برای یکبار دیگر هم که شده، به تجربه مجدد این بازی بپردازند.

هیچ بخشی با نام +NG وجود ندارد و در عوض کسانی که به دنبال تجربه چالش‌های سخت‌تر در این بازی هستند، که محصول موردبحث پدر سبک اکشن ماجراجویی شناخته می‌شود، باید به سراغ تجربه بازی Master Mode بروند و با چالش‌های آن روبه‌رو شوند که در این بخش هیچ چیز دیگر جز دشمنان بی پایان و همچنین سرسخت بودن آن‌ها مورد توجه و دیدگان بازیکنان قرار نمی‌گیرد.

بله، همانطور که ذکر کرده‌ام، بخش جدید شامل دشمنان تازه‌تر می‌شود که هرکدام از آن‌ها درجه سختی بالاتری دارند و نوار سلامتی‌ای که بازی به آن‌ها هدیه می‌کند، بسیار بیشتر از دور قبلی شناخته می‌شود که همین موضوع می‌تواند چالش‌هایی برای شمایی که به دنبال سختی بیشتر بوده‌اید، بوجود آورد. مهم‌ترین نکته در این بخش، در خصوص باس فایت‌هایی است که برای اولین بار با آن‌ها ملاقات می‌کنید که تیم سازنده این موجودات را به صورت منحصربه‌فرد برای بخش Master Mode طراحی کرده بوده‌اند. به همین علت پیش از شروع دور جدید داستانی، ابتدا خوب فکر کنید که آیا می‌توانید از پس تک تک آن‌ها بربیایید یا خیر؟

 شماره ۵ | بازی The Last of Us Part 2

 

 

 

 

بدون شک بیشتر بازی‌های انحصاری کنسول پلی‌استیشن (PlayStation) و کمپانی سونی (Sony) از ارزش بالایی برای تجربه مجدد برخوردار هستند که بازی The Last of Us Part 2، که آخرین ساخته استودیوی بازی‌سازی ناتی داگ (Naughty Dog) شناخته می‌شود، در این زمینه هم حرف‌هایی برای گفتن دارد.

از نظر من و دیگر بازیکنانی که با آن‌ها در تعامل بوده‌اند، صرف نظر از اینکه به نحوه روایت داستانی آن موافق باشید یا نه، بازی The Last of Us Part 2 یک اثر هنری استادانه است که به طرز ماهرانه‌ای موفق می‌شود داستانی جذاب و به یادماندنی را در خصوص چرخه بی پایان انتقام و رعد و برق بخشش را به رخ مخاطب بکشاند.

این نحوه روایت داستانی در جایی به نام ایالات متحده آمریکا روایت می‌شود که حالا درگیر عوامل پسا آخرالزمانی است و حالا انسان‌ها باید با گونه‌های مختلفی از تهدیدات، مثل زامبی‌ها، بلاترها و شمبلرها به بقاء خود ادامه دهند. آمریکای پس از آخرالزمانی به این شکل خواهد بود که برای زنده ماندن یا باید جزو فرقه‌ای باشید تا زندگی گروهی شما را در مقابل تهدیدات محافظت کند، یا آنکه مثل شخصیت الی (Ellie) و یا حتی ابی (Abby) یک فرد آرمانگرا و مطمئن باشید که حتماً می‌توانید در این جهان بهم ریخته از پس سختی‌های زندگی خود بر بیایید و به سمت یک هدف مشخص رهسپار شوید.

احتمالاً همانند خیل دیگر از بازیکنان و مخاطبانی که موفق به تجربه بازی The Last of Us Part 2 شده بوده‌اند، دور اول تجربه با شوک‌های بزرگی برای شما به همراه بود که احتمالاً نتوانستید به خاطر تماشای آن‌ها، پیام و مفهومی که بازی می‌خواست آن را ارائه دهد را یادبگرید؛ به همین علت،‌ تجربه دور دوم برای اینگونه از مخاطبان حتمی و ضروری است.

برای تجربه دوم، بهترین کار این است که از قابلیت +NG استفاده کنید و هم شخصیت الی و هم شخصیت ابی تمام توانایی‌ها و سلاح‌هایی که در دور ابتدایی بازی ارتقاء داده بوده‌اند را در اختیار خواهند داشت. همچنین کاربران می‌توانند بخش‌های مشخص شده‌ای از بازی را دستخوش تغییرات کنند؛ مثل آنکه بخواهید هوش مصنوعی دشمنان قوی باشد، اما زا آن طرف هم منابع زیادی در محیط پیدا کنید یا بلعکس.

همچنین این واقعه وجود دارد که بخواهید از میزان سختی کلی این بازی در هین تجربه بخش بخش مأموریت‌ها کم کنید که همین موضوع باعث می‌شود تا با سلاح‌های ارتقاء یافته خود، دشمنان را یکی پس از دیگری تکه تکه کرده و از خشونتی که تماشا می‌کنید، لذت ببرید. اگر عاشق تجربه‌های چالش برانگیزتر این بازی هستید، پیشنهاد می‌کنم برای یکبار هم که شده بخش Permadeath را تجربه کنید. این بخش به گونه‌ای ساخته شده است که اگر در بخشی از بازی با شکست روبه‌رو شوید یا شخصیت اصلیتان بمیرد، باید بازی را (البته بستگی به انتخاب خودتان در بخش تنظیمات دارد) از ابتدایی‌ترین سکانس تجربه کنید.

 شماره ۶ | بازی God of War 2018

 

 

 

 

بله، همانطور که اذعان کرده‌‌ام، بازی‌های برند پلی‌استیشن در این زمینه واقعاً جولان می‌دهند. شاکله بازی God of War 2018 که فعلاً آخرین ساخته استودیوی بازی‌سازی سانتامونیکا (Santa Monica) شناخته می‌شود، و قرار است نسخه بعدی مجموعه هم تا پایان سال میلادی جاری با نام God of War Ragnarok برای پلتفرم‌های پلی‌استیشن ۵ و پلی‌استیشن ۴ منتشر گردد، برای کاربران قدیمی‌تر که سال‌ها با مجموعه «خدای جنگ» زندگی کرده بوده‌اند، بسیار عجیب و غریب، اما با حال بود.

فکرش را بکنید که بعد از گذشت بیش از ۱ دهه، وارد محیطی شوید که بازی در آن فضای سه بعدی در اختیارتان قرار می‌دهد و در آن سوی میدان نیز شخصیت کریتوس افسانه‌ای، حالا به جای فریاد کشیدن و کشتن تعداد زیادی از خدایان و دشمنان، تبدیل به مرد توداری شده است که باید فرزندش را در راه مبارزه و بقاء تربیت کرده و او را برای آینده‌ روشنش آماده کند.

بازی God of War 2018 با تمام شاکله‌های جدیدی که ارائه کرد، یک سیستم مبارزه‌ای فوق‌العاده را در اختیار کاربران قرار داد که بدون شک هر شخصی که موفق به تجربه آن شد، از مشاهده چنین سیستمی بسیار لذت برد. همانند سایر بازی‌های موجود در این گیم لیست،‌ بازی God of War 2018 هم بعد از به پایان رسیدن، داستان و نکات مختلفی برای ارائه دارد که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توانیم به ۹ فرشته والکیری گیم شده اشاره کنیم.

هر کدام از این ۹ فرشته،‌ سبک نبرد مخصوص به خود را دارند که توجه به آن و یادگیری نبردشان بسیار سخت قلمداد می‌شود؛ به همین ترتیب، بخش +NG یکی از بهترین راه‌هایی خواهد بود تا کریتوس (Kartos) و فرزندش آترئوس (Atreus) را ارتقاء دهید تا به جنگ این شخصیت‌ها بروند و آن‌ها را از پا دربیاورند. اگر منوی اصلی بازی هوس کرده‌اید تا گزینه +NG را انتخاب کنید، پیشنهاد من به شما این است که حتماً درجه سختی بالاتر را امتحان کنید؛ چراکه عملاً شما دیگر بازیکن خامی در دنیای جدید اساطیر نورث شناخته نمی‌شوید و می‌توانید چالش‌های مختلفی را حل کنید که همین موضوع، بازی را از یکنخواتی برایتان خارج می‌کند.

 شماره ۷ | بازی Dishonored 2

 

 

 

 

در صنعت بازی‌های ویدیویی، کمتر بازی‌ای به عنوان دنباله ساخته می‌شود که می‌تواند تمام موفقیت‌های نسخه اول را تکرار کرده و حتی در بخش‌هایی، چیزهای تازه برای ارائه داشته باشد و مخاطبان با تجربه آن به معنای واقعی کلمه کیف کنند. بازی Dishonored 2 هم از این قائده مستثنی نیست و نسبت به نسخه اول، گزینه‌های بیشتری برای سرگرم‌ شدن به مخاطبان ارائه می‌کند که از جمله مهم‌ترین آن‌ها، توانایی‌های متفاوت دو شخصیت قابل بازی کاروو (Corvo) و امیلی (Emily) شناخته می‌شود.

هنگامی که به عنوان یک مخاطب موفق به شکست دادن آخرین مراحل بازی شوید، گزینه +NG برایتان فعال خواهد شد می‌توانید با کمک آن می‌توانید به بازدید از بزرگ‌ترین چالش‌های بازی بروید که تمام این چالش‌ها با طلسم‌های استخوانی‌ای که پیش‌تر جمع‌آوری کرده بوده‌‌اید، مرتفع می‌شود. تمام ارتقاء‌ها و مهارت‌های یادگرفته شده در دور ابتدایی بازی هم به کمک شما می‌آیند تا بتوانید در آینده سرسخت‌ترین دشمنان را از بین ببرید. به طور کلی‌تر، اگر می‌خواهید تجربه منحصربه‌فرد و لایه‌دارتری را تجربه کنید، باید حتماً به سراغ تجربه بخش +NG بروید. این قابلیت به شما کمک می‌کند که چگونه باید به صورت اصولی در دنیای Dishonored زندگی کنید.

 شماره ۸ | بازی Resident Evil Village

 

 

 

 

استودیوی بازی‌ساز یکپکام (Capcom)، بعد از فاجعه‌هایی که بازی Resident Evil 6 و حتی Resident Evil Revolution به وجود آورد، تصمیم گرفت که ریشه مجموعه ترسناک و محبوب خودش را به گونه دیگری بازسازی کند تا بیش از پیش شرمنده مخاطبان و هوادارن قدیمی این مجموعه نشود. البته که این ریسک جواب داد و ما از نسخه هفتم به بعد، بابت تجربه جدیدی که تیم سازنده به ما ارائه کرده‌اند واقعاً خوشنود شده‌ایم.

شخصیت ایثن وینترس (Ethan Winters) همان فرشته نجاتی بود که با ماجراجویی اول شخص جدیدش توانست مجموعه Resident Evil را احیاء کند و خب داستان او به نسخه هفتم ختم نشد؛ بلکه ماجراجویی‌هایی که داشت منجر شد تا وینترس خودش را در دهکده‌ای وحشتناک با آب و هوای زمستانی پیدا کند.

خیلی از بازیکنان که به تجربه بازی Resident Evil Village پرداخته بوده‌اند، فقط می‌خواستند مقداری با شخصیت لیدی دیمستریک (Lady Dimitrescu) خوش بگذرانند و از آن طرف هم داستان را با هر فشاری هست، در کوتاه‌ترین زمان ممکن به پایان برسانند. به همین علت، اگر موفق شوید که داستان را در دور اول به پایان برسانید، قابلیت +NG برایتان باز خواهد شد.

در +NG که می‌توانید آن را از طریق منوی اصلی پیدا کرده و حتی درجه سختی جدیدی هم برای این بازی تعریف کنید، تمام سلاح‌ها و ارتقاءهایی که با آن داستان را در دور اول به انتها رسانده بوده‌اید، در اختیار خواهید داشت. نکته اصلی‌ای که باید در جریان باشید، این است که هیچ پایان اضافه یا نکته تازه‌ای در دور جدید تجربه به دست نمی‌آورید و این موقعیت صرفاً برای آن دسته از بازیکنانی سرگرم‌کننده تلقی می‌شود که بخواهند رازهای موجود در دهکده را حل کرده یا نهایتاً‌ تمام جوایز مربوط به این بازی را درو کرده و به اصطلاح کاربران پلی‌استیشن، بازی را پلات کنند.

 شماره ۹‌ | بازی Batman: Arkham Knight

 

 

 

 

چه بازی‌ ابرقهرمانی باشکوه‌تر از Batman: Arkham Knight پیدا می‌کنید که بتواند تا این حد برایتان سرگرم‌کننده باشد؟ آن هم بازی‌ای که به نوعی خداحافظی استودیوی بازی‌سازی راک استدی (Rock Steady) با مجموعه بتمن آرکهام شناخته می‌شد. همانند تمام سری بازی‌های سولز – لایک استودیو فرام سافتوور (Fromsoftware)  (بازی‌هایی که فضایی شبیه به سه گانه Dark Souls را به کاربران ارائه می‌دهند)، بازی Batman: Arkham Knight جدیدترین بازی‌ در نسل هشتم بود که قابلیت +NG را به کاربران ارائه کرد ( درست بعد از انتشار بازی Bloodborne که در شماره ۱ این مقاله در خصوص آن صحبت کرده‌ایم).

شاید پر جزئیات‌ترین بازی‌ای که در بخش +NG می‌توانید پیدا و تجربه کنید، همین بازی باشد؛ چراکه بعد از انتخاب گزینه تجربه مجدد، تمامی نماد‌های ضد دشمن حذف می‌گردد و بازیکنان برای مقابله با تمامی دشمنان باید از غریزه خود ( مثل قابلیتی که بتمن دارد)‌استفاده کنند. سطح سختی دشمنان در این قابلیت بسیار افزایش پیدا کرده و حتی راوی ابتدایی بازی نیز عوض می‌شود ( اسپویل: در برخی از میان‌پردها، به جای شخصیت راوی، شخصیت جوکر داستان را برایمان تعریف می‌کند).

در کنار سبک مبارزه‌ای جدیدتر، چالش‌های بیشتر، راوی تغییر یافته، حذف علامت حمله از بالای سر دشمنان و هزاران موارد ریز دیگر، حالت +NG به شما این قابلیت را می‌دهد که به واسطه آن بتوانید به سراغ راز‌های مخفی بخش داستانی بروید که در تجربه اول اصلاً با آن‌ها روبه‌رو نشده بوده‌اید و از آن طرف هم بتوانید با شخصیت بتمن، چالش‌های جدید سطح دوم را تکمیل کنید.

 شماره ۱۰ | بازی Borderlands 3 True Vault Hunter Mode

 

 

 

 

به طور ویژه، بازی Borderlands 3 مثل بازی Batman Arkham که در شماره قبلی در خصوص‌اش صحبت کرده‌ایم، به جای استفاده از نام New Game Plus، از بخشی به نام True Vault Hunter Mode پشتیبانی می‌کند. این حالت قابل بازی زمانی فعال خواهد شد که بازیکنان موفق شوند بخش داستانی بازی Borderlands 3 را یکبار به صورت کامل به اتمام برسانند و خودشان را برای تجربه دور بعدی آماده کنند.

در حقیقت، سطحی که گیم مود True Vault Hunter Mode به شما ارائه می‌کند، بسیار دشوارتر از هر آنچیزی خواهد بود که فکرش را می‌کنید، بنابراین در این حالت، شانس بیشتری برای سقوط آزاد از مراحل دارید. دشمنان شما به شدّت قدرتمند هستند و راهی به جز مقابله با آن‌ها در این گیم مود نخواهید داشت.

سخت‌ترین بخش این حالت قابل بازی، رویارویی با دشمنانی از جنس Badass است که مکرراً در مقابل دیدگانتان ظاهر می‌شوند و تا شما را از پا در نیاورند، یکجا نمی‌نشینند. همه این عوامل دست به دست هم می‌دهند تا تجربه‌ای سرشار از چالش‌های مختلفی را داشته باشید که البته تیم سازنده برای تمام تلاش‌های خودتان در جهت اینکه آن‌ها را شکست بدهید،‌ جوایز ارزنده بسیار خوبی تدارک دیده است.

 شماره ۱۱ | بازی Persona 5

از نظر محتوا، بزرگ‌ترین بازی این گیم لیست را به شما معرفی می‌کنم. بازی Persona 5 با ارائه ۱۰۰ها ساعت محتوای مختلف، اصلی‌ترین دلیلی است که بخواهید به تجربه مجدد بخش داستانی این بازی بپردازید و در دورهای جدید تجربه ( که مطمئناً یک یا دوباره نخواهد بود)، گوشه‌های تازه‌ای از اطلاعات را به دست آورید.

حالت +NG برای این شاهکار نقش آفرینی ماجراجویی وجود دارد که به شما اجازه می‌دهد تا تمام سطوح، مهارت‌ها و تجهیزاتی که در دور ابتدایی به دست آورده بوده‌اید را از اول بازی در اختیار داشته باشید و در کنار این موارد هم، تمام آمارهای اجتماعی و میزان دوستی‌ای که با شخصیت‌های مختلف داشته‌اید هم در دورهای جدید تجربه باقی می‌ماند.

همانطور که تمام بازیکنان و هواداران بازی Persona 5 می‌دانند، ایجاد ارتباط با شخصیت‌های مختلف باعث بوجود آمدن و یادگیری مهارت‌های بیشتر می‌شود که از قضا می‌تواند پایان‌های جدیدی برای شما به نمایش بگذارد؛ پس حالت +NG تنها فرصتی خواهد بود که به نوک قلّه این بازی رسیده و با بیش از ۵۰۰ ساعت تجربه بخش داستانی، نهایتاً متوجه شوید که با چه داستانی روبه‌رو بوده‌اید. اگر پیشنهاد من را می‌خواهید، به شما می‌گویم که به جای تجربه بازی Persona 5، از بازی Persona 5 Royal استفاده کنید که بخش روایتی داستان را به صورت بهتر و کامل‌تر با مکانیزم‌های گیم پلی بهبودیافته‌تر در اختیارتان قرار می‌دهد.

گیم لیست شماره ۱۲ | بازی Marvel’s Spider-Man

یکی دیگر از بازی‌های ابرقهرمانی سرگرم‌کننده در گیم لیست ما وجود دارد که در سال ۲۰۱۸، در انحصار کنسول پلی‌استیشن ۴ بود و بعد از عرضه کنسول پلی‌استیشن ۵ هم یک نسخه بازسازی شده از آن در اختیار مخاطبان نسل نهمی قرار گرفت. حالا بازی Marvel’s Spider-Man که یکی از آخرین ساخته‌های استودیوی بازی‌سازی اینسومنیاک گیمز (Insomniac Games) شناخته می‌شود، قرار است تا کمتر از یک هفته دیگر برای کاربران پلتفرم رایانه‌های شخصی هم منتشر شود و به همین علّت، کاربرانی که از آن پلتفرم در جهت تجربه این بازی استفاده می‌کنند، بهتر است این شماره را با کمی دقت مطالعه کنند.

حالت +NG بازی Marvel’s Spider-Man ویژگی‌هایی به اندازه بازی‌های مطرح شده در این فهرست ندارد و عملاً چیز تازه‌ای در اختیارتان قرار نمی‌دهد؛ مخصوصاً اینکه شما مخاطبان می‌توانید در همان دور ابتدایی تجربه‌ای که دارید، تمام رویدادهای موجود در نقشه شهر نیویورک را خالی کرده و دیگر چیزی باقی نگذارید؛ اما صبر کنید! دوستان ما داریم در مورد مردعنکبوتی صحبت می‌کنیم.

پرسه زدن در شهر پویایی که تیم سازنده ساخته و همچنین مواجه شدن مجدد با دشمنان و باس فایت‌ها به همراه تارپیچی کردن آن‌ها برای خیلی از ما سرگرم‌کننده خواهد بود؛ مخصوصاً اینکه اگر دوست داشته باشید از طنز‌های پیتر پارکر (Piter Parker) برای یکبار دیگر هم که شده لذت ببرید و مراحل مختلفی را با حضور او به پایان برسانید. اگر به شما پیشنهاد بشود که یکبار دیگر می‌توانید باس فایت‌های این بازی را تمام قابلیت‌هایی که در اختیار دارید، شکست دهید؛ آیا آن را رد می‌کنید؟ من که بشخصه این کار را انجام نخواهم داد.

گیم لیست شماره ۱۳ | بازی Tales of Aries

برخلاف سایر نسخه‌های منتشر شده از مجموعه Tales، بازی Tales of Aries اولین بازی بود که به مخاطبان و هوادارن خودش اجازه داد که از یک سیستم تازه به نام +NG استفاده کنند و مناطق کاوش‌ نکرده را جستجو کرده و تمام جوایز باقی‌ مانده که باید به حساب آن‌ها واریز می‌شد را پیدا کنند. همانند سایر بازی‌های موجود در این گیم لیست، باید انتظار رویارویی با چالش‌های بسیار سخت‌تری را داشته باشید که البته فکر می‌کنم تمام کسانی که در حال مطالعه این مقاله هستند، از بازیکنان حرفه‌ای صنعت بازی‌های ویدیویی شناخته می‌شوند که به راحتی از پس تمامی چالش‌ها بر می‌آیند.

موضوع جالب در خصوص قابلیت +NG این بازی در آن قسمت نهفته است که اگر شما هم جزو شکارچیان تروفی یا همان Trophy Hunter در کنسول‌های پلی‌استیشن هستید، می‌توانید تمام کلکسیون‌های قابل جمع‌آوری را به راحتی در دور مجدد جمع‌آوری کنید. به عنوان مثال اگر از ۱۰۰ عدد کلکسیون، ۵۰ عدد را پیدا کرده‌اید، در دور مجدد می‌توانید ۵۰ عدد باقی‌ مانده را پیدا کرده و نصفه دیگری که در دور اول به دست آورده بوده‌اید، در دور تازه موجود نخواهد بود که مبادا در مسیر جمع آوری این آیتم‌ها گیج شوید که کدام یک را برداشته و کدام یک را تاکنون بر نداشته‌اید.

بسیاری از این آیتم‌های خاص، از طریث انجام دادن مأموریت‌های فرعی یا بازکردن صندوقچه‌های مخفی به دست می‌‌آیند و از آنجایی که سطح دشمنانتان بسیار افزایش پیدا کرده، پس بهتر است برای تجربه‌ای راحت‌تر در همان دور ابتدایی تمام صندوقچه‌ها را باز کنید.

گیم لیست شماره ۱۴ | بازی Yakuza 5

اول از همه به مجموعه Yakuza تبریک عرض می‌کنم که توانست برای دو یا سومین بار وارد گیم لیست وب سایت کاروتک شود و از طرفی هم برای مخاطبان این مجموعه خوشحالم که می‌توانند با مشاهده نام Yakuza، سر خود را بالا نگه دارند و به خوبی از سری مورد علاقه‌ خودشان دفاع کنند. این را جدی می‌گویم؛ چون بدون احتساب نسخه فرعی از بازی‌های این مجموعه، ۶ قسمت اصلی منتشر شده که برای یک محصول در صنعت بازی‌های ویدیویی، انتشار شش گانه‌ای با این عظمت که همیشه مورد تحسین منتقدان و بازیکنان قرار گرفته است، بسیار کار سختی بوده و احتمالاً بازی بعدی که بتواند به این رکورد دست پیدا کند، سری Grand Theft Auto خواهد بود.

بازی Yakuza 5 برخلاف سایر بازی‌های منتشر شده در این مجموعه، مملو از فعالیت جانبی متنوع و عمدتاً خنده‌دار است که قطع به یقیین برای ساعت‌ها شما را سرگرم خواهد کرد. به همین علت، بعید می‌دانم هر بازیکنی که برای بار اول به تجربه این بازی می‌پردازد، بتواند همه جای نقشه را خالی کرده و با تمام آیتم‌ها و موارد این مجموعه سرگرم شود.

به همین علّت، تجربه مجدد این بازی باعث می‌شود تا بتوانید به راحتی تمام زیر و زبر محتوای درنظر گرفته شده گیم پلی را خالی کنید و از تجربه نهایی خودتان لذت ببرید. این اتفاق با حالت قابل بازی Premium New Game اتفاق می‌افتد که به بازیکنان این امکان را می‌دهد تا با تمام ارتقاءهای شخصیتی و تجهیزاتی، به سراغ داستان روایت شده در توکیو بروند و قدرت واقعی یک یاکوزای کار بلد و حرفه‌ای را تجربه کنند. سعی کنید که در دور دوم تجربه، تمرکز خودتان را روی فعالیت‌ها و مأموریت‌هایی قرار بدهید که در دور اول از انجام آن‌ها غافل شده بوده‌اید.

گیم لیست شماره ۱۵ | بازی Horizon Forbidden West

و اما آخرین بازی موجود در این قسمت از سلسله مقالات گیم لیست، اختصاص داده می‌شود به بازی Horizon Forbidden West که یکی از جدیدترین محصولات انحصاری کنسول پلی‌استیشن ۴ و پلی‌استیشن ۵ شناخته می‌شود و توسط استودیوی بازی‌سازی بسیار معروف گوریلا گیمز (Guerilla Games)، که سابقه کار روی مجموعه Killzone را هم در کارنامه دارد، توسعه پیدا کرده و کمپانی سونی هم وظیفه نشر آن را طبق روال معمول برعهده گرفته است.

اگر به تجربه این بازی پرداخته باشید، پس قطعاً با من موافق خواهید بود که با یک بازی تماماً طولانی روبه‌رو هستید که در برخی از موارد می‌تواند دلتان را بزند، اما به طور کلی‌تر من بازیکنی را پیدا نکرده‌ام که در میانه‌های راه، نتواند از پس این بازی بر بیاید. مثل اغلب بازی‌های معرفی شده در فهرست پیش رویتان، این بازی محصولی نیست که بخواهید در دور اول تجربه‌ای که دارید، تمام محتواهای آن را به سرانجام رسانده و همه چیز را پیدا کنید؛ بنابراین تیم توسعه‌دهنده قابلیت +NG را در اختیارتان قرار داده‌اند تا به مراد دلتان برسید.

بعد از اینکه موفق شوید داستان را برای یکبار به اتمام برسانید، قابلیت +New Game فعال خواهد شد که می‌توانید آن را از طریق Game’s Hub Area پیدا کرده و با حفظ تمام ارتقاء‌ها، سلاح‌ها و مهارت‌هایی که از طریق درختچه مهارت به دست آورده‌اید، برای یکبار دیگر در آخرین ماجراجویی شخصیت الوی (Aloy) غرق شوید و هرکجا که دوست داشته‌اید، پرسه بزنید. با شروع دور جدیدی از تجربه‌، فروشگاه‌های درون بازی سلاح‌های افسانه‌ای برای فروش در اختیارتان قرار می‌دهند که می‌تواند محافظ خوبی در دنیای غرب ممنوعه به حساب بیایند؛ بنابراین ارزش تجربه مجدد بازی Horizon Forbidden West بسیار بالا است.

این قسمت از سری مقالات گیم لیست هم با حضور ۱۵ بازی معرفی شده در فهرست فوق به پایان رسید و همانطور که در ابتدای مقاله به شما قول داده بوده‌ام،‌ هر کدام از بازی‌هایی که قصد معرفی داشته‌ایم را با ریزترین جزئیات برایتان شرح دادم. به طور کلی، اگر وقت خالی برای تجربه بازی‌های ویدیویی دارید، سعی کنید که از قابلیت +NG آن محصول هم استفاده کنید؛ منتها این مطلب را به خاطر داشته باشید که هر بازی ویدیویی که از قابلیت موردبحث پشتیبانی می‌کند، لزوماً چیز تازه‌ای برای ارائه نخواهد داشت.

به عنوان مثال من در این مقاله نام بازی Marvel’s Spider-Man را آورده‌‌ام که به شما این امکان را می‌دهد تا یکبار دیگر به مبارزه با سایر دشمنان بپردازید که از نظر گیم‌پلی واقعاً سرگرم‌کننده است، اما موردی در بخش داستانی برای شما بوجود نمی‌آورد، اما از آن طرف مثلاً بازی Batman: Arkham Knight را داریم که علاوه بر تجربه مجدد و بهتر بخش گیم‌پلی، ریز جزئیات تازه‌ای در زمینه داستان سرایی برایتان مشخص می‌کند که اگر واقعاً پیگیر بخش داستانی یک محصول باشید، همین جزئیات کوچک هم می‌تواند شما را از لحاظ روحی ارضاء کند.

این مقاله را با جمله‌ای کوتاه از خودم به پایان می‌رسانم که برای من همیشه سر لوحه بوده و امیدوارم که شما هم از این جمله در زندگی حرفه‌ای گیمریتان استفاده کنید:

هر بازی برای سرگرم کردن عده زیادی ساخته شده و هیچ شخصی نمیتونه این لذّت سرگرم شدن رو از من بگیره. اگر از یه بازی لذّت می‌بری، اون رو حتماً تجربه کن و هیچ وقت زحمت یه تیم سازنده، هرچند کوچک‌ رو، نادیده نگیر.

نظر شما در خصوص این گیم لیست چیست؟ آیا پیش‌تر موفق به تجربه عناوین معرفی شده در این گیم لیست شده بوده‌ید؟ در صورت مثبت بودن جوابتان، خرید و تجربه کدام یک از این محصولات را به سایر دوستان خود و مخاطبان همیشگی وب سایت بازینامه که پیش‌تر موفق به تجربه هیچ کدام از آن‌ها نشده‌اند، یا فرصت تجربه برخی از این عناوین را از دست داده‌اند یا به تازگی به جمع مخاطبان صنعت بازی‌های ویدیویی اضافه شده‌اند، پیشنهاد می‌کنید؟ به نظر شما، آیا قابلیت +NG در بازی‌های ویدیویی با ارزش است یا سازندگان فقط به دنبال موردی هستند که بازیکنان را بیشتر در دنیای ساخته شده خودشان محصور کنند؟ نظرات خود را پیرامون این موضوعات با ما به اشتراک گذاشته و سایر اخبار و مقالات مرتبط با حوزه بازی‌های ویدویی را از طریق صفحه اصلی پیگیری و مطالعه کنید.

برچسب‌ها
در بحث شرکت کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شاید دوست داشته باشید
۲۵ دی ۱۴۰۱
گیم لیست
دیدگاه‌های این مطلب 0
گیم لیست | ۵۰ بازی داستانی که در سال ۲۰۲۳ و بعد از آن منتشر می‌شوند (قسمت اول)
۲۵ دی ۱۴۰۱
بازی WWE 2K23
دیدگاه‌های این مطلب 0
شایعه: زمان رونمایی از بازی WWE 2K23 تا رویداد رویال رامبل به تعویق افتاد
تازه‌ترین ویدیو‌ها
۲۵ دی ۱۴۰۱
بازی The Callisto Protocol
دیدگاه‌های این مطلب 0
هزینه ساخت بازی The Callisto Protocol حدود ۱۶۲ میلیون دلار بوده است
ویترین ویترین
ویترین
ویدیو ویدیو
ویدیو
جستجو جستجو
جستجو