گیم لیست
دیدگاه‌های این مطلب 0

گیم لیست | ۱۵ بازی دست کم گرفته شده پلی‌استیشن ۵ که احتمالاً آن‌ها را تجربه نکرده‌اید

بازی
علی جلیلی ۰۷ مرداد ۱۴۰۱

بدون شک در تمام عمری که داشته‌ایم، برخی از بازی‌هایی وجود داشته‌اند که با تماشای تریلر آن‌ها یا حتی تماشای برخی تصاویر از گیم‌پلی و گرافیکشان، به سادگی از کنار تجربه آن محصولات گذر کرده‌ایم و اصلاً دوست نداشتیم که حتی برای یک بار هم که شده، به آن‌ها فرصت تجربه بدهیم. در حال حاضر هم نزدیک به ۲ سال از انشتار کنسول‌های نسل نهمی خانگی می‌گذرد و در گیم لیست پیش‌رو می‌خواهیم به بررسی ۱۵ بازی دست کم گرفته شده‌ای بپردازیم که احتمالاً به تجربه آن‌ها نپرداخته‌اید. برای مطالعه ادامه مقاله با وب سایت کاروتک همراه باشید.

همانطور که احتمالاً مستحضر هستید، نزدیک به دو سال است که از عمر کنسول نسل نهمی پلی‌استیشن ۵، محصول کمپانی سونی (Sony)، می‌گذرد و انصافاً هم تا الان کتابخانه‌ کاملی از بازی‌های ویدیویی را به مخاطبان خود ارائه داده است. البته هنوز ۶ سال تا پایان عمر این کنسول و سایر کنسول‌های نسل نهمی زمان باقی مانده ( که ما این مبنا را بر اساس عمر کنسول‌های نسل هشتم در نظر گرفته‌ایم) و هنوز هم خیلی زمان باقی مانده تا کتابخانه این کنسول سرگرمی بیش‌تر از پیش شوند.

نه تنها بازی‌های بزرگی چون Elden Ring، Assassin’s Creed Valhalla، A plague Tale Requiem و غیره از دارایی‌های ارزنده این کنسول سرگرمی محسوب می‌شوند، بلکه کاربران و طرفداران کنسول پلی‌استیشن ۵ می‌توانند از تجربه بازی‌های انحصاری بزرگی چون Returnal، Horizon Forbidden West، Rachet And Clanck: Rift Apart، Gran Turismo 7 و بازی‌های دیگر هم به عنوان محصولات خاص و درجه یک لذت ببرند. به همین خاطر، زمان زیادی در دست داریم که بخواهیم کتابخانه محصولات پلی‌استیشن ۵ را بزرگ‌تر از حال حاضر ببینم و در همین راستا، شرکت‌ها و استودیوهای بازی‌سازی فرست پارتی و ترد پارتی تلاش می‌کنند تا با ارائه بازی‌های مختلف، توجهات بازیکنان این برند را به محصولات خود جلب کنند.

در این ۲ سال، بازی‌های مختلف دیگری که عمدتاً محصولات مستقلی بوده‌اند، توسط سرویس پلی‌استیشن نتورک (PlayStation Network) موسوم به PSN برای کاربران منتشر شده‌اند که خیلی از بازیکنان نه تنها اخبار پیرامون این عناوین را دنبال نکرده تا ببینند با چه محصول یا محصولاتی طرف هستند، بلکه حتی به صورت گذری هیچ علاقه‌ای نسبت به تجربه این بازی‌ها نشان نداده‌اند که البته قطعاً بعد از مطالعه این مقاله پشیمان خواهند شد و به سرعت بازی‌های یادشده در این مقاله را تجربه خواهند کرد. در گیم لیست پیش‌رو که منحصراً از وب سایت کاروتک مطالعه می‌کنید، قصد داریم به معرفی ۱۵ بازی دست کم گرفته‌ شده‌ای بپردازیم که احتمالاً به تجربه آن‌ها روی کنسول‌ پلی‌استیشن ۵ نپرداخته‌اید. پس طبق روال معمول، برای مطالعه ادامه مقاله، با وب سایت کاروتک همراه باشید.

گیم لیست شماره ۱ | بازی Unpacking

 

 

 

 

بازی Unpacking دقیقاً یکی از آن دسته از عناوینی است که معلوم نیست چگونه و از کجا به صورت تصادفی سر و کله‌اش پیدا شده و شاید بتوانیم این موضوع را به عدم تمایل کاربران نسبت به تجربه این بازی نسبت دهیم؛ چراکه استودیوی سازنده پیش‌تر هیچ تبلیغاتی را صرف چنین محصولی نکرد که بازیکنان با آمادگی ذهنی قبلی نسبت به تجربه آن اقدام کنند. بدون شک، بازی Unpacking قبل از انتشار توجه قشر کمی از مخاطبان را به خود جلب کرده بود، اما بعد از انتشارش، به خودی خود توانست مخاطبان بسیار زیادی را به سمت خودش جذب کند که این موضوع را می‌توانیم در زمره معجزات این بازی ویدیویی بدانیم.

برخلاف آن چیزی که از ظاهر بازی پیدا است و همه ما مخاطبان فکر می‌کنیم که شاکله گیم پلی بر مبنای حل پازل‌های مختلف خواهد بود، اما شرایط اصلاً اینگونه نیست و تجربه‌ای متفاوت‌تر حتی بعد از به اتمام رساندن محتوای اصلی در انتظارتان خواهد بود. داستانی که خود بازی برایتان روایت می‌کند و به نحوه بیانی که دارد، به طرز عجیبی برایتان شگفت‌انگیز و موٍثر خواهد بود و مکانیزم گیم‌پلی آن‌ هم به قدری درگیر کننده است که بخواهد شما را برای حداقل چندین ساعت پای مانیتور یا تلوزیونتان نگه دارد. پس بدون شک ابتدا به سراغ تجربه این بازی بروید و بعداً سایر عناوینی که در ادامه آن‌ها را معرفی خواهم کردم را بازی کنید.

گیم لیست شماره ۲ | بازی Tormented Souls

 

 

 

 

بازی‌های ترسناک در سال‌های اخیر شروع مجددی را تجربه کرده‌اند که همین موضوع باعث تقویت اعتماد به نفس در شرکت‌ها، کمپانی‌ها و استودیوهای بازی‌سازی مستقلی شد که آن‌ها هم بتوانند محصولات ترسناک خاص خودشان را بسازند و دیگر مثل دوره بازی‌هایی چون Dead Space 3 و حتی Resident Evil 6، عناوین ساخته شده در ژانر ترسناک مورد تمسخر کاربران صنعت بازی‌های ویدیویی قرار نگیرد. به هر حال، برخی از استودیوهای بازی‌سازی هنوز بودجه کلانی برای ساخت عناوین بزرگ در ژانر وحشت مثل بازی‌های Resident Evil Village، Outlast و حتی Until Dawn را ندارند، بنابراین سعی می‌کنند از سبک خاص قدیمی، مثل دوربین‌های ثابت که نمونه‌اش را در بازی‌های Resident Evil 1, 2, 3 دیده بوده‌ایم، استفاده کنند.

یکی از بازی‌های تازه منتشر شده در سبک ترسناک، همین محصول Termented Souls است که به همان روشی که بیان کرده‌ایم، ساخته شده و در برهه زمانه‌ای منتشر شد که بازیکنان، حتی قدیمی‌ترین آن‌ها، دیگر علاقه ندارند در دنیای دوربین ثابت بازی‌ها زندگی کنند؛ اما واقعاً شرایط برای این بازی به گونه دیگری است و می‌توانیم این موضوع را با قاطعیت بگوییم که بازیکنان از تجربه این محصول کمال رضایت را داشته‌اند. این بازی، بدون شک باید در اولویت تجربه آن دسته از بازیکنانی قرار بگیرد که سال‌های پیش با این سبک از بازی‌ها، قبل از پیدایش محصولات سه بعدی، زندگی کرده‌اند و سابقه به اتمام رساندن بازی‌های کلاسیک از مجموعه Resident Evil و Silent Hill را در کارنامه خودشان دارند.

گیم لیست شماره ۳ | بازی OlliOlli World

 

 

 

استودیوی بازی‌سازی رول ۷ (Roll7) با ساخت، توسعه و انتشار بازی OlliOlli World موارد جدید و هیجان‌انگیزی را تجربه کرد که بسیار نسبت به بازی‌های قبلی‌ای که توسعه داده بود، فرق داشت و باعث به دست آوردن شهرت بیشتری هم شد؛ اما بگذارید اینطور توصیف کنم که تنها موضوعی که توانست باعث موفقیت این استودیوی بازی‌سازی مستقل کم بودجه در برهه زمانی کنونی از صنعت بازی‌های ویدیویی شود، موضوع خلاقیت بود که خیلی از تیم سازنده به سادگی از کنار آن رد می‌شوند و ترجیح می‌دهند که عناوین بزرگ منتشر شده را در پیش روی خودشان بگذارند و از الگوریتم مشاهده شده برای توسعه محصولات خودشان الهام‌گیری کنند.

برای آن دسته از مخاطبان که نمی‌دانند با چه محصولی روبه‌رو هستند، باید گفت که این بازی اسکیت بورد گونه، یک تجربه نرم، آسان و لذت بخش در اصل مکانیزم گیم‌پلی است که برای تجربه‌ای منحصربه‌فردتر، استودیوی سازنده تصمیم گرفت تا چند شخصیت مجزا را به عنوان کاراکترهای قابل تجربه در اختیار شما قرار دهند. بازی OlliOlli World نه تنها در زمینه گیم‌پلی، بلکه در زمینه جلوه‌های بصری زرق و برق دار هم بسیار موفق عمل کرده و ماهیت کاملاً اعتیادگونه‌ای دارد که با مکانیزم‌های گیم‌پلی محور درگیر کننده‌اش به گونه‌ای ترکیب شده که برای هر قشر از بازیکنان صنعت بازی‌های ویدیویی کاملاً جذاب باشد.

گیم لیست شماره ۴ | بازی Far: Changing Tides

 

 

 

 

برای هر بازیکنی که بازی FAR: Lone Sails را تجربه کرده باشد، این موضوع اصلاً تعجب آور نخواهد بود که بعد از گذشت مدّت‌ها، جانشینی برای آن محصول پیدا شود که حالا با نام FAR: Changing Tides شناخته می‌شود و یک ماجراجویی قدرتمند را به مخاطبان ارائه می‌کند. در این مقاله اصلاً جای آن نیست که بخواهیم به بررسی عوامل موفقیت‌ آمیز یا عدم موفقیت این بازی نسبت به نسخه قبلی بحث کنیم و نمی‌خواهیم هیچ مقایسه‌ای را با بازی دیگر از این سبک داشته باشیم، بنابراین اولین رکن تجربه بازی‌های مطرح شده در این گیم لیست در آن است که از محتواهای یادشده حسابی لذت ببرید و چیزی برای تجربه داشته باشید.

حالا داستان بازی از آن قرار خواهد بود که اگر برای اولین بار به تجربه این مجموعه می‌پردازید، قطعاً از تجربه چنین محصول راضی خواهید شد؛ اما اگر پیش‌تر موفق به تجربه بازی FAR: Lone Sails شده بوده‌اید، احتمالاً ممکن است که به صورت یکجانبه به بررسی عوامل نسخه جدید با قدیمی بپردازید و در این صورت دیگر دلیلی برای ادامه تجربه بازی نخواهید داشت. اگر از بازیکنانی هستید که در دسته دوم قرار می‌گیرند، یعنی قبلاً نسخه پیشین را تجربه کرده‌اند، پس بهتر خواهد بود که با ذهنی باز به استقبال از این بازی بروید و از هر چیزی که در این بازی تجربه می‌کنید، لذت ببرید.

گیم لیست شماره ۵ | بازی SIFU

 

 

 

 

این موضوع اصلاً اغراق نیست اگر بگوییم که بازی SIFU نه تنها یکی از دست کم گرفته‌ شده‌ترین بازی‌هایی است که برای کنسول پلی‌استیشن ۵ منتشر شده است، بلکه در بین این فهرستی که نگارش شده، بهترین محصولی مستقلی شناخته می‌شود که نمونه‌اش را نه تنها در فروشگاه پلی‌استیشن موسوم به PlayStation Store نمی‌توانید پیدا کنید، بلکه اثلاً این فرصت را نیز نخواهید داشت که محصولی هم سبک و هم ترازی چون این بازی را در سایر فروشگاه‌های فیزیکی و دیجیتالی، آن‌ هم با این کیفیتی که SIFU ارائه می‌کند، پیدا و تجربه کنید.

این بازی مبارزه‌ای که توسط استودیوی بازی‌سازی اسلو کلپ (SloClap) توسعه پیدا کرده و اخیراً هم منتشر شده است، سبک زندگی یک کنگفوکاری به نمایش می‌گذارد که به دنبال گرفتن خون دوستان و استادش از کسانی است که آن‌ها را به قتل رسانده و در این مسیر، فقط با یک شخص کار ندارد؛ بلکه تعداد دشمنان و باس فایت‌هایی که باید با آن‌ها روبه‌رو شود، به اندازه کافی بالا بوده و هر کدام دشواری‌های مخصوص به خودشان را دارند. جلوه‌های بصری‌ای که به لطف این بازی به بازیکنان ارائه می‌شود، یکی دیگر از جنبه‌های با ارزش آن محصول شناخته می‌شود که به نظر من، ارزش تجربه مجدد این بازی را برای کاوش موارد جدید بیشتر می‌کند.

بازی SIFU از بالا تا پایین یک محصول سرگرم کننده است که روی آن به عنوان یک محصول مستقل بسیار خوب فکر شده و ایده‌های تیم سازنده را به خوبی نمایش می‌دهد. شاید برخی از انتقادات بابت نبود میزان درجه سختی انتخابی در روز اول انتشار، نظر منفی کاربران را بروز می‌داد؛ اما این مشکلی نیست که تیم توسعه‌دهنده نتواند آن را رفع و رجوع کند و از قضا برنامه‌هایی برای آن دارد که در زمان نگارش این مقاله، نمی‌دانم که آیا چنین به‌روزرسانی بزرگی برای بازی SIFU منتشر شده است یا خیر.

گیم لیست شماره ۶ | بازی Ghostwire: Tokyo

 

 

 

 

به طور دقیق‌تر اگر بخواهم بگویم، بازی Ghostwire: Tokyo تنها بازی بزرگ یا به عبارتی دیگر AAA است که در این فهرست مشاهده می‌کنید و از نظر من هم لیاقت حضور در این گیم لیست را ندارد، چراکه بسیاری از بازیکنان نسبت به تجربه آن اقدام کرده‌اند و عملاً نمی‌توانیم به این موضوع اذعان کنیم که یکی از بازی‌های از دست رفته کنسول پلی‌استیشن ۵ حساب می‌شود. البته تجربه‌‌ای که خیل عظیمی از بازیکنان از این بازی داشته‌اند این موضوع را تصدیق نمی‌کند که ما با بازی بسیار خوبی طرف هستیم؛ چراکه سطح انتقادات خیلی زیادی از این بازی می‌شود و اصلی‌ترین دلیلی هم که برای آن پیدا می‌کنیم، به این موضوع بر می‌گردد که تیم توسعه‌دهنده فضای خالی‌ای را جهت توسعه و نشر یک بازی جهان باز انتخاب کرده‌اند که از هیچ یک از المان‌های بازی‌های جهان باز پیروی نمی‌کند و مخاطبان به خاطر پوچ بودن دنیای آن، نسبت به تجربه چنین محصولی انتقادات‌هایی دارند.

به هر حال هر بازی بدی، می‌تواند آیکون‌های قابل توجه و حال و هوای خاص و منحصربه‌فرد خودش را داشته باشد که بازی Ghostwire: Tokyo از این قاعده مستثنی نیست و با فضای جادوگرانه‌ای که به بازیکنان می‌دهد، شرایط را تا حدودی به طور کلی عوض می‌کند. به طور کلی هنوز هم مواردی برای کاوش در این محصول وجود دارد که می‌توانم این تضمین را به شما بدهم که از تجربه آن قطعاً لذت خواهید برد.

گیم لیست شماره ۷ | بازی TOEM

 

 

 

 

یکی دیگر از بازی‌های سبکی که در این فهرست از مجموعه مقالات گیم لیست پیدا می‌کنید، قطعاً بازی TOEM است که با فضای کارتونی‌اش می‌تواند حس و حال متفاوتی را نسبت به تمام بازی‌های ویدیویی که تجربه کرده‌اید، به شما ارائه کند و به خاطر همین سبک خاصش، به شدّت مورد توجه منتقدان و مخاطبان صنعت بازی‌های ویدیویی شده است. از آنجایی که خیلی از ما مخاطبان، از آن دسته از بازیکنانی هستیم که به بازی‌های بزرگ AAA با کیفیت فرصت تجربه می‌دهیم، بنابراین شاید چنین محصولات درخشان از نظر پنهان مانده نتوانند زرق و برق مخصوص به خودشان را به ما نشان دهند، اما نگران این موضوع نباشید؛ چراکه تمام اشخاصی که به تجربه این بازی پرداخته‌اند، شما را در جهت دادن فرصت‌های بیشتر به بازی‌های مستقل، مخصوصاً TOEM، تشویق می‌کنند.

به طور کلی، بازی TOEM یک محصول جهان باز در مقیاس بسیار کوچک است که لحظات خاص و دلنشینی را برای شما به ارمغان می‌آورد. جزئیات طراحی کاملاً گیرا است و شخصیت‌هایی که با‌ آن‌ها برای ساعت‌ها زندگی خواهید کرد، بیشتر اوقات لذت بخش خواهند بود. کل محتوای در نظر گرفته شده این محصول را می‌توانید در ۳-۴ ساعت به اتمام برسانید و با توجه به این موضوع که زمان کمی از شما را تلف می‌کند، اما تجربه‌ای به یادماندنی را در اختیارتان قرار می‌دهد.

گیم لیست شماره ۸ | بازی F.I.S.T.: Forged In Shadow Torch

 

 

 

 

در صنعت بازی‌های ویدیویی، هرگز نمی‌توانید موقعیت‌های زیادی به دست آورید که بتوانید محصولاتی در ژانر مترویدوانیا تجربه کنید؛ اما با توجه به محبوبیتی که اینگونه از بازی‌ها در سال‌های اخیر به دست آورده‌اند، شاید شرایط در آینده بهتر از وضعیت کنونی شود. بازی. F.I.S.T.: Forged In Shadow Torch یکی از جدیدترین بازی‌های این ژانر است که به نظر من توانست آینده چنین محصولاتی را روشن کند و سازندگانی که قصد دارند در آینده از چنین محصولاتی رونمایی کنند، می‌توانند نگاهی به الگوریتم‌های این بازی داشته باشند و با ترکیب ایده‌های خودشان، موارد قشنگ‌تر، هیجان‌انگیز‌تر و رویایی‌تر را به کاربران ارائه دهند.

با توجه به این صحبت‌ها، شاید با خودتان فکر کنید که با چه بازی سطح بالایی طرف هستیم که مخاطبان زیادی هم به سراغ تجربه آن رفته‌اند؛ اما در حقیقت اینگونه نیست و متأسفانه این بازی هم یکی دیگر از محصولاتی شناخته می‌شود که در سطح فضای گیمینگ محو، دست کم گرفته شده و در این. فهرست شماره ۸ را به خودش اختصاص داده است. شاید بتوان اصلی‌ترین دلیل این موضوع را به خاطر تداخل انتشارش با بازی Metroied Dread در نظر گرفت که آن‌ هم تقریباً در همین سبک مترویدوانیا ساخته شده و توسعه پیدا کرده است و شاید دلیل دیگر بر این موضوع حاکم باشد که چرا مخاطبان به سمت تجربه چنین محصول آینده داری نرفته‌اند. در هر صورت، کیفیت بازی F.I.S.T.: Forged In Shadow بی بدیل نیست، اما یکی از قشنگ‌ترین بازی‌های مستقلی شناخته می‌شود که می‌توانید نمونه دیگر از آن را تجربه کنید. به هر حال امیدوارم که در آینده این بازی هم بتواند شانس مجددی دریافت کند و مورد نقد مخاطبان بیشتری قرار بگیرد.

گیم لیست شماره ۹ | بازی Sniper Elite 5

 

 

 

 

ژانر مخفی کاری طی سال‌های گذشته به شدّت مورد سوء استفاده تیم‌های سازنده و شرکت‌های بازی‌سازی قرار گرفته و دیگر مثل گذشته ما شاهد انتشار بازی‌هایی چون Splinter Cell و Metal Gear Solid نیستیم که به نوعی پدر و مادر ژانر مخفی‌کاری در صنعت بازی‌های ویدیویی شناخته می‌شود. به همین خاطر، سازندگان تصمیم می‌گیرند تا بازی‌های خود را به گونه‌ای خلق کنند که در کنار انتخاب گزینه «هجوم به دل دشمنان»، مخاطبان بتوانند گزینه‌هایی را هم برای کشتن مخفیانه دشمنان داشته باشند. بنابراین ما محصولی را در اختیار نداریم که بخواهد به طور کلی تمرکزش را روی ژانر مخفی‌کار بگذارد و باید با بازی‌هایی خودمان را سرگرم کنیم که می‌توانند گزینه‌های این چنینی را به عنوان یک آپشن اضافه در اختیارمان قرار دهند.

به هر حال مجموعه Sniper Elite را شاید بتوانیم یکی از وفادارترین بازی‌ها در ژانر مخفی‌کاری بدانیم که اولویت تیم سازنده‌‌اش هم واقعاً روی این گزینه بوده و مخاطب را تشویق به «هجوم بردن علیه دشمنان» نمی‌کند و بیشتر سعی می‌کند که مخاطبان را به گونه‌ای همراهی کنند که برای هر استراتژی، یک نقشه داشته باشند؛ چراکه در این مجموعه شما به عنوان یک سرباز تک تیرانداز تنها نمی‌توانید به دل دشمنانتان حمله‌ور شوید.

اگر شما هم یکی از طرفداران پر و پا قرص بازی‌های مخفی‌کاری هستید و دوست دارید که هر چه زودتر یک محصول تخصصی در این زمینه تجربه کنید، بازی Sniper Elie 5 بهترین گزینه برای شما خواهد بود که مثل نسخه‌های گذشته‌اش می‌تواند شما را در فضای جنگ جهانی دوم قرار دهد و به عنوان یک سرباز کهنه‌کار تک تیرانداز، به صورت تک به تک به سراغ سایر دشمنان رفته و آن‌ها را نابود کنید. سبک بازی علاوه بر مخفی‌کاری، جهان باز هم هست؛ منتها نباید انتظار تجربه‌ای شبیه به بازی Metal Gear Solid V: The Phantom Pain را داشته باشید که آن هم در چنین ژانری ساخته شده بود. با توجه به بازخورد بسیاری از بازیکنان و منتقدان، این بازی یکی از محصولات بی نظیری است که در زمینه نظامی می‌توانید تجربه کنید که البته رویکرد‌های مبتنی بر طراحی مأموریت‌هایش، یکی از لذت‌بخش‌ترین لحظات را به شما ارائه می‌کند. پس شما بر خلاف خیل عظیمی از بازیکنان که به این بازی هیچ فرصتی نداده‌اند، فرصت دهید و از تجربه با کیفیت و پرجزئیاتی که دارید، لذت کافی و کامل را ببرید.

گیم لیست شماره ۱۰ | بازی Madison

 

 

 

 

در سال‌های اخیر، بسیاری از توسعه‌دهندگان مستقل تلاش کرده‌اند با خلق بازی‌های مختلفی وارد بُعد روانشاختی شوند و بازیکنان را در فضایی متفاوت‌تر از حال و هوای دنیای اکشن با خود همراه کنند. البته بسیاری از این بازی‌ها با الهام گرفتن از بازی‌‌ای نظیر P.T و Until Dawn سعی کرده‌اند که معقوله روانشناختی را با المان‌های ترس و وحشت ترکیب کنند تا بازیکنان با شرایط واقعی‌تری نسبت به انتخاب گزینه‌ها نسبت به تجربه کردن محتواهای بازی اقدام کنند. با این حال، بازی Madison که اخیراً توسط استودیوی بازی‌سازی بلادیوس گیمز (Bloodious Games) ساخته و منتشر شده است، مطمئاً تلاش بزرگی برای بازی‌های مستقل در این زمینه محسوب می‌شود که البته اگر نظر من را بخواهید، بسیار شگفت‌انگیز هم ظاهر شد و در بهترین حالت خودش می‌تواند به اندازه بازی‌های AAA سطح بالا، شما را در یک محدوده فشار عصبی گیر بیاندازد و با روح و روان شما آمیخته شود.

این بازی وقتی در بهترین حالت خودش باشد، با سرعتی استادانه در خصوص روایت‌های هیجا‌ن‌انگیز و جوی فوق‌العاده سنگین، می‌تواند شما را لحظه به لحظه به ترس‌های غیرقابل انکاری وادار کند. از نظر من این بازی واقعاً وحشتناک است؛ شاید به این خاطر باشد که من بشخصه از محصولات اینچنینی به سرعت می‌ترسم و میانه خیلی خوبی هم با محصولات زامبی‌محور یا آخرالزمانی ندارم، اما وقتی در مقام مقایسه این محصول را با فیلم‌های سینمایی و برخی از بازی‌های ژانر وحشت مقایسه می‌کنم، به این نتیجه پی می‌برم که واقعاً استودیوهای مستقل چگونه می‌توانند با زبان خودشان معجزه کنند و مخاطبان چگونه می‌توانند به راحتی از کنار این محصولات مستقل با پتانسیل عبور کنند. اگر شما هم یکی از عاشقان ژانر ترسناک هستید، پس پیشنهاد می‌کنم بدون در نظر گرفتن بقیه بازی‌هایی که در ادامه فهرست به آن‌ها اشاره می‌کنیم، به تجربه محصول یادشده بپردازید که موارد هیجان‌انگیزی منتظر شما هستند.

گیم لیست شماره ۱۱ | بازی The Ascent

 

 

 

 

بدون شک در چند وقت اخیر، بازی‌های ساخته شده در ژانر نقش آفرینی یا همان RPG با المان‌های سایبرپانک محور، شرایط بسیار بدی را سپری کرده‌اند که البته شاید از لحاظ منطقی بتوانیم به این موضوع اذعان کنیم که یکی از عامل اصلی‌ای که مخاطبان دیگر به همچین بازی‌هایی اعتماد ندارند، خود بازی Cyberpunk 2077 است که البته الان در شرایط مطلوبی به سر می‌برد؛ اما در یک سال گذشته که این بازی منتشر شده بود، خاطرات بدی را برای مخاطبان رقم زد و شاید خیلی از بازیکنان که دیگر به این محصول اعتماد نکرده‌اند تا Cyberpunk 2077 را به واسطه به‌روزرسانی نسل نهمی‌اش، که اکثر ایرادات را رفع کرد و چندین المان جدید به بازی اضافه کرد، تجربه کنند، بعد از شنیدن اسم ژانر سایبرپانک محور ( که عمدتاً مکانی را به مخاطبان نشان می‌دهد که در آینده ساخته شده و اکثراً توسط هوش مصنوعی مدیریت می‌شود)، واقعاً تا مرز سکته می‌روند.

البته که بازی The Ascent آنقدر قوی و بزرگ نیست که بخواهد نگرش شما را به عنوان یک مخاطب تغییر دهد، اما دنیای آینده محور و نئونی که ارائه می‌دهد، می‌تواند تا حدودی التیامی برای زخم‌هایی باشد که توسط آخرین ساخته استودیوی لهستانی بازی‌سازی سی دی پراجکت رد (CD Project Red) به وجود آمده است. فقط تماشای محیط‌های ساخته شده برای این بازی شما را می‌تواند شگف‌زده کند و اصلاً هم فرقی نمی‌کند که به صورت تک نفره به تجربه این محصول بپردازید یا در غالب Co-Op ( قابلیتی که با حضور دوستانتان به صورت آنلاین می‌توانید مأموریت‌های بازی را یکی پس از دیگری به سرانجام برسانید) با آن مواجه شوید.

مکانیزم‌های لوت کردن و پیشرفت‌ شخصیت‌ اصلی هم یکی دیگر از عناصر لذت بخش بازی The Ascent شناخته می‌شود که به شما این حس را منتقل می‌کند که باید برای رسیدن به یک نقطه عطف ایده‌آل، تلاش‌های خودتان را چندین برابر کنید و همین موضوع هم می‌تواند روی زندگی واقعی شما تأثیر مثبتی بگذارد. بنا به همین دلایل و دلایل دیگر که می‌توانید با کاوش کردن محتواهای در نظر گرفته شده به دست آورید، باید بگویم که بازی یادشده یکی از محصولاتی است که می‌توانید به راحتی ساعت‌ها از وقت خود را آن بسپارید و البته در انتها نتیجه‌اش را هم می‌گیرید. پس اگر شما از علاقه‌مندان پروپاقرص به ژانر نقش‌آفرینی سایبرپانک گونه هستید، این بازی را حتماً امتحان کنید.

گیم لیست شماره ۱۲ | بازی Kena: Bridge of Spirits

 

 

 

 

شاید با مشاهده این اسم، با خود تعجب کنید که چرا ما باید همچین بازی‌ای که در بازه زمانی معقولی منتشر شده بود و فرصت کافی هم برای جذب مخاطب داشت و البته خیلی از بازیکنان و مخاطبان صنعت بازی‌های ودیویی هم به تجربه این بازی پرداخته بوده‌اند، در لیست بازی‌های دست کم گرفته شده کنسول پلی‌استیشن ۵ قرار دهیم. خب این بازی هم یکی دیگر از بازی‌های مستقل، اما با کیفیت AAA است که هنوز نتوانسته پتانسیل‌های خودش را نشان دهد و مخاطبان زیادی هستند که به آن فرصت تجربه نداده‌اند ( که البته من هم یکی از آن‌ها هستم و قول می‌دهم که در اولین فرصت به تجربه آن بپردازم).

این بازی،‌اولین محصول اکشن ماجراجویی استودیوی بازی‌سازی امبرلب (Ember Lab) شناخته می‌شود که از نظر مکانیزم گیم‌پلی واقعاً فوق‌العاده به نظر می‌رسد و در کنار آن قطعاً شما در بحث فنی مثل جلوه‌های بصری و طراحی‌های هنری خیره‌کننده، انگشت به دهان می‌گذارد و می‌تواند فرمول‌ موفق سری بازی The Legend of Zelda را به گونه‌ اختصاصی خودش تغییر دهد. در این بازی همه چیز به صورت ترکیبی ارائه می‌شود و باید خودتان را برای رویارویی با موجودات عجیب آماده کرده و در عین واحد هم پازل‌های مختلفی را حل کنید. امیدواریم که استودیوی بازی‌سازی امبرلب محتواهای بیشتری در آینده برای این بازی با پتانسیل آماده کند؛ چون دنیایی که ما به واسطه این بازی مشاهده کرده‌ایم آنقدر هیجان انگیز است که بخواهد میزبان دسته بزرگ‌تری از مخاطبان باشد و واقعاً حیف می‌شود که تیم سازنده بخواهد که این بازی به همین راحتی‌ها از بین برود.

گیم لیست شماره ۱۳ | بازی Death’s Door

 

 

 

 

همانند بازی قبلی که در گیم لیست شماره ۱۲ ذکر کرده بوده‌ایم، بازی Death’s Door هم با الهام‌گیری از دنیای سری بازی بسیار موفق The Legend of Zelda توسعه پیدا کرده که اگر بخواهیم در خصوص برترین عناوین الهامی در این زمینه صحبت کنیم، قطعاً نام این بازی در ذیل ۵ بازی برتری قرار می‌گیرد که از محصول انحصاری کمپانی نینتندو (Nintendo) به وجود آمده است. اگر شما هم تاکنون فرصت تجربه هیچ یک از محصولات منحصربه‌فرد کمپانی یادشده را تحت عنوان The Legend of Zelda در دست نداشته‌اید، اما دوست دارید که هرچه زودتر به تجربه عناوینی شبیه‌ به آن بپردازید، بهتر است که گریزی به بازی Death’s Door داشته باشید.

این بازی مستقل موفقیت آمیز برای استودیوی بازی‌سازی اسید نِرو (Acid Nerve) متشکل از لحظات اکشن‌گونه ماجراجویی است که با ترکیبی درست از پازل‌های مختلف، سطح جدیدی از روایت‌های داستان‌ محور را به شما ارائه می‌کند و البته که به عنوان یک مخاطب هاردکور، می‌توانید روی مکانیزم مبارزه‌ای این بازی هم حساب کنید که در سیاه چاله‌های از پیش‌ طراحی شده، شما را به شدّت گرفتار می‌کند و بعضاً در دنیای پیچیده‌اش باعث عذابتان می‌شود. شاید سخت بودن این بازی عده‌ای از مخاطبان را از خودش دور کند، اما برای کسانی که مدّتی‌ است به چالش کشیده نشده‌اند و می‌خواهند که مهارت‌های خودشان را به چالش بکشند، بازی Death’s Door همان جواهر گمشده‌ای خواهد بود که بالاخره می‌توانند پیدایش کنند.

گیم لیست شماره ۱۴ | بازی The Pathless

 

 

 

 

بازی The Pathless از روز اولی که کنسول پلی‌استیشن ۵ در سال ۲۰۲۲ میلادی منتشر شده بود، در دسترس قرار گرفت و بدون شک یکی از کهنه‌ترین ( از لحاظ سنی) بازی‌هایی است که می‌توانید روی کنسول پلی‌استیشن ۵ پیدایش کنید. با توجه به لاین‌ آپ کنسول نسل نهمی کمپانی سونی (Sony) در خصوص بازی‌های انحصاری منتشر شده در روز عرضه کنسول پلی‌استیشن ۵، اصلاً تعجب آور نیست که این بازی به خاطر فشار بازی‌های بزرگ‌تر از خودش به اعماق فروشگاه پلی‌استیشن استور رفته و پیدا کردنش تا پیش از این مقاله واقعاً کار سختی بود.

درست همانطور که بسیاری از بازیکنان به تجربه این بازی پرداخته بوده‌اند و به شما خواهند گفت، بازی The Pathless سزاوار توجه خیل گسترده‌ای از مخاطبان است که اکنون در بازار سرد تابستانی صنعت بازی‌های ویدیویی، به دنبال تجربه بازی‌های با کیفیت مستقل هستند. آخرین بازی اکشن ماجراجویی استودیوی بازی جاینت اسکوائد (Giant Squad) عناصر خیلی خاصی جهت توجه دارد که می‌تواند شما در بسیاری از زمینه‌ها شگفت زده کند و با جلوه‌های بصری هنرمندانه و فوق‌العاده‌اش در کنار مکانیزم گیم‌پلی درگیر کننده‌اش، ساعت‌ها شما را پای تلویزیون یا مانیتورهای گیمینگتان نگه دارند. به طور کلی The Pathless به راحتی یکی از چشمگیرترین تجربه‌هایی خواهد بود که روی کنسول پلی‌استیشن ۵ پیدا می‌کنید و هنوز هم بعد از گذشت ۲ سال، به کانون توجهات شما نیاز دارد.

گیم لیست شماره ۱۵ | بازی Chicory: A Colorful Tale

 

 

 

 

در نهایت آخرین بازی از دست رفته کنسول پلی‌استیشن ۵ را به شما معرفی می‌کنیم که اکنون با نام Chicory: A Colorful Tale شناخته می‌شود که سال گذشته منتشر شد و البته تاجایی که منتقدان به تجربه آن پرداخته‌اند، به شدّت آن را تحسین کرده‌اند. مثل سایر بازی‌های ویدیویی که در این فهرست از گیم‌ لیست به معرفی آن پرداخته بوده‌ایم، این بازی‌ هم عناصر خاص خودش را دارد که می‌تواند شما در بسیاری از بخش‌های سرگرمی مثل مکانیزم گیم‌پلی، راضی کند و در کنار آن به نمایش عناصر فنی باورنکردنی جلوه‌های بصری بپردازد که برای برخی از مخاطبان که سال‌ها با بازی‌های مستقل زندگی‌ کرده‌اند، بسیار چشم نواز باشد. شاید بتوان مهم‌ترین ایرادی که به این بازی گرفت، عدم وجود تعادل در درجه سختی آن است که می‌تواند برای بازیکنان امروزی کمی عجیب و غریب باشد؛ اما این موضوع ابداً به آن معنا نیست که به تجربه بازی‌ بی کیفیتی می‌پردازیم که شیرازه اصلی برای تعریف و ارائه به مخاطب ندارد.

به هر حال این قسمت از سری مقاله گیم لیست هم به پایان رسید و هدف از آن کمک به عناوینی بود که توسط بسیاری از تیم‌های توسعه‌دهنده مستقل ساخته شده‌اند و با تجربه کردن آن می‌توانید راه روشنی برای آن تیم‌ها باشید که در آینده محصولات باکیفیت‌تر بیشتری روانه بازار کنند. آن طور که بارها در متن این مقاله اشاره کرده‌ام، تک تک این عناوین سزاوار دیده شدن هستند و غالباً ضعف خاصی را ندارند که مخاطبان به سراغ آن‌ها نرفته‌اند؛ بلکه یا در زمان اشتباهی منتشر شده بوده‌اند یا اینکه استودیوی سازنده به صورت مستقل اقدام به انتشار بازی خود کرده و بودجه کافی جهت تبلیغات نداشته یا آنکه ناشران هر کدام از آن عناوین به درست نتوانستند از پس مباحث مربوط به برندینگ و این داستان‌ها بر بیایند.

به طور کلی، در بازه زمانی کنونی که در اواسط تابستان به سر می‌بریم و بازار بازی‌های ویدیویی هنوز هم کساد است ( درست تا پاییز که عناوین با کیفیت AAA در بازارهای جهانی منتشر می‌شوند)، فرصت زیادی باقی مانده که به تجربه این بازی‌ها بپردازید و از آنجایی که هر کدام از آن‌ها ساعت‌های زیادی را برای تکمیل شدن از مخاطب نمی‌گیرند، پس تا پایان شهریور ماه می‌توانید تمام این ۱۵ محصول را تجربه کنید. البته هدف تمام کردن بخش روایی این بازی‌ها خواهد بود و اگر می‌خواهید بیشتر در دنیای هر کدام از آن‌ها کاوش کنید، خب طبیعتاً باید زمان بیشتری را به این عناوین اختصاص دهید که همه چیز به خودتان بستگی دارد؛ اما به طور کلی این تضمین را می‌توانم به شما بدهم که از تجربه هیچ کدام از بازی‌های فوق پشیمان نخواهید شد. البته قبل از خرید هر بازی، به این نکته توجه کنید که آیا واقعاً آن ژانری که محصول در درونش ساخته شده، با سلیقه شما یکی است یا خیر؛ پس با این تفاسیر، فرصت را غنیمت شمارده و همین حالا اقدام کنید.

نظر شما در خصوص این گیم لیست چیست؟ آیا پیش‌تر موفق به تجربه یکی از این ۱۵ عنوان معرفی شده در مقاله ما شده بوده‌اید که بخواهید خرید و تجربه آن را به سایر دوستان خود و مخاطبان همیشگی وب سایت کاروتک که پیش‌تر به تجربه این بازی‌ها نپرداخته بوده‌اند، پیشنهاد کنید یا خیر؟ به نظر شما، کدام عناوین مستقل دیگری از این لیست باز مانده‌اند که مخاطبان باید به تجربه آن‌ها بپردازند؟ فکر می‌کنید دلیل اصلی‌ای که این عناوین توسط مخاطبان دیده نشده‌اند چیست؟ آیا برای تجربه بازی‌های مستقل باید به نمرات سایت‌های معتبر یا مرجع بزرگی مثل متاکریتیک توجه کنیم یا خیر؟ در نهایت به عنوان یکی از طرفداران صنعت بازی‌های ویدیویی به ما بگویید که چه انتظاراتی از بازارهای بازی‌های مستقل در آینده دارید که تیم‌های توسعه‌دهنده باید به نکات مد نظر مشا توجه کرده تا انتظاراتتان از تجربه اینگونه بازی‌ها برآورده شود؟ نظرات خود را پیرامون این موضوعات با ما به اشتراک بگذارید و سایر اخبار و مقالات مرتبط با حوزه بازی‌های ویدیویی را از طریق صفحه اصلی پیگیری و مطالعه کنید.

در بحث شرکت کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شاید دوست داشته باشید
۲۷ دی ۱۴۰۱
بازی Silent Hill 2 Remake
دیدگاه‌های این مطلب 0
سازنده اسبق مجموعه Silent Hill از توانایی استودیوی Bloober Team تولید بازی Silent Hill 2 Remake می‌گوید
۲۵ دی ۱۴۰۱
گیم لیست
دیدگاه‌های این مطلب 0
گیم لیست | ۵۰ بازی داستانی که در سال ۲۰۲۳ و بعد از آن منتشر می‌شوند (قسمت اول)
تازه‌ترین ویدیو‌ها
۲۵ دی ۱۴۰۱
بازی WWE 2K23
دیدگاه‌های این مطلب 0
شایعه: زمان رونمایی از بازی WWE 2K23 تا رویداد رویال رامبل به تعویق افتاد
ویترین ویترین
ویترین
ویدیو ویدیو
ویدیو
جستجو جستجو
جستجو