گیم لیست
دیدگاه‌های این مطلب 0

گیم لیست | بهترین بازی‌های جهان باز (قسمت ۳)

ایکس‌باکس
علی جلیلی ۰۶ آذر ۱۴۰۱

به عنوان یک بازی‌باز تا چه حد دوست دارید که در انجام ماموریت‌ها دستتان باز باشد؟ آیا به این موضوع علاقه‌ دارید که اینچ به اینچ نقشه‌ای که مشاهده می‌‌کنید را بگردید و با تمام موجودات و انسان‌ها موجود در آنجا تعامل داشته باشید؟ اگر جوابتان مثبت است، این گیم لیست از وب سایت بازینامه را حتماً مطالعه کنید تا به بازی‌های موردنظرتان برسید.

در این زمینه به عنوان یک طرفدار که اولویت تجربه کردن بازی‌ها برایم بیشتر داشتن برچسب «جهان باز» است، اصلاً مهم نیست که رقیب محصولاتی که دوست دارم چیست. یعنی چی؟ یعنی حتی من تجربه بازی‌ای مثل Sleeping Dogs را به چیزی مثل God of War ترجیح می‌دهم. البته این موضوع که شوخی خوبی بود و اصلاً من همچین آدمی نیستم که بخواهم محصولات انحصاری سونی و البته پلی‌استیشن را به بازی‌های جهان باز ترجیح بدهم؛ ولی شک نکنید که این کار را با بازی‌های انحصاری ایکس باکس خواهم کرد.

نه تنها این بلا را بر سر محصولات انحصاری ایکس باکس می‌آورم، بلکه حتی عناوین انحصاری رایانه‌های شخصی هم در یک گروه با کنسول‌های خانگی مایکروسافت قرار می‌گیرد. نمی‌خواهم فکر بدی کنید که دشمنی خاصی با مایکروسافت دارم که واقعاً اینطور نیست، ولی حتی بازی‌هایی آن برند مثل Halo Infinite یا مجموعه‌‌ای مثل Forza Horizon را در دسته بازی‌های «جهان باز» نمی‌بینم که بخواهم آن‌ها را به بهترین بازی‌های این ژانر ترجیح بدهم.

ولش کنید! در این مقاله اصلاً قرار نیست جنگ داخلی راه بندازم. موضوعی که اینجا وجود دارد، شناسایی ۳۰ تا از بهترین بازی‌های ویدیویی در ژانر «جهان باز» است که واقعاً باز هستند؛ یعنی مخاطب آنقدر دست و بالش در تجربه آن محصولات باز است که انگار شخصاً دارد در دنیایی که یک تیم سازنده ساخته، زندگی می‌کند. البته کاری به این موضوع ندارم که حتی خیلی از ما بازیکن‌ها شب‌ها که دوست داریم به خواب برویم، با قوّه تخیلی خودمان در جهانی که تجربه کرده‌ایم برای چند دقیقه‌ای زندگی می‌کنیم و سپس به خواب عمیقی فرو می‌رویم!

من شخصاً از آن دسته از بازیکنانی هستم که هنوز بعد از گذشت ۸-۹ سال از انتشار بازی Grand Theft Auto 5، هر شب با یک سناریو تازه از لوس سانتوس به خواب می‌روم و صبح هم به راحتی از خواب بیدار می‌شوم (البته به جز شب‌هایی که با ترور فیلیپس سروکار دارم!). به هر حال، هرچیزی که هست و نیست، در این مقاله از سلسله مقالات گیم‌ لیست قصد دارم ۳۰ بازی برتر در این زمینه را به شما معرفی کنم تا شاید (البته قطعاً) از تجربه آن لذّت خواهید برد. پس مثل روال سابق مقالات ما، برای مطالعه بیشتر خط زیر را دنبال کنید.

 شماره ۲۱ | بازی Red Dead Redemption

 

 

در همین اول کار بگذارید یادی کنم از نسل هفتم صنعت بازی‌های ویدیویی که استودیوهای بزرگی مثل راکستار گیمز در طول ۵ سال، بیش از ۶ بازی را منتشر می‌کرده‌اند و الان باید مدّت زمان طولانی‌ای را صبر کنیم تا نسخه جدیدی از مجموعه‌های محبوبمان هم به دست آوریم. البته با گذشت زمان و فناوری‌های موجود، ساخت یک بازی واقع‌گرایانه با گرافیکی خیره کننده که راکستار در این زمینه استاد تمام است، زمان زیادی از تیم سازنده را صرف خواهد کرد، اما همینطور خواستم از نسل هفتم یادی کرده باشم.

در اینجای کار بازی‌های زیادی از راکستار گیمز معرفی کرده‌ایم که عمدتاً یا از مجموعه Grand Theft Auto بود یا از مجموعه Red Dead Redemption؛ با این حال اگر در سال ۲۰۱۰ به تجربه این بازی پرداخته باشید، به یاد دارید که با یک محصول عمیقاً جهان باز ( به معنای واقعی کلمه در آن‌ سال‌ها) روبه‌رو بوده‌ایم. داستان رستگاری شخصیت جان مارستون واقعاً به خوبی روایت شد و گیم‌پلی بازی با استفاده از قابلیت مکس پین گونه Dead Eye، تعادل عالی بین مکانیزم گیم‌پلی و شوتینگ ایجاد کرده بود.

اگرچه هنوز هم من و بسیاری از بازیکنان دیگر از سراسر دنیا امیدوار هستیم که نسخه بازسازی شده بازی Red Dead Redemption برای کنسول‌های کنونی منتشر شود، اما فعلاً جز خیال خام در ذهنمان چیزی دیگری پیرامون این محصول وجود ندارد و استودیوی سازنده هم تمام تمرکزش را روی توسعه بازی GTA 6 گذاشته تا با طرفدارانی که منتظر نسخه بازسازی شده هستند، اتمام حجت کند. به هر حال احترام زیادی برای جان مارستون عزیز قائلم و جایگاه بیست و یکم گیم‌ لیست را به او تقدیم می‌کنم.

 شماره ۲۲ | بازی No Man’s Sky

 

 

 

از نظر من تیم سازنده مستقر در استودیوی بازی‌سازی Hello Games واقعاً جادوگر هستند. فکرش را بکنید که با حجم گسترده‌ای از تبلیغات پیرامون سفر به کل کهکشان‌ها، بازی‌ای را منتشر کنید که سرتا پا مشکل دارد و توسط بازیکنان و البته منتقدان به صورت مداوم کوبیده می‌شود. خب چه اتفاقی می‌افتد؟ یا از پشتیبانی از این بازی منصرف می‌شوید و کار خودتان را به گونه دیگر ادامه می‌دهید، یا اولویت‌های تیم سازندتان را تغییر می‌دهید تا تمام مشکلات رفع و رجوع شود.

نکته جالب ماجرا اینجا است که نه تنها بازی No Man’s Sky توانست به دوران اوج خودش برگردد (‌به خاطر حمایت‌های بی چون و چرای تیم سازنده)، بلکه به خاطر انتشار محتواهای رایگان و پولی زیاد، اکنون این بازی به یکی از سرگرم‌کننده‌ترین محصولات ویدیویی تبدیل شده که همه از تجربه‌اش لذّت می‌برند. بگذارید اینطور بگویم که بعد از گذشت این همه سال، تازه با محصولی طرف هستیم که با وعده‌های اولیه تیم سازنده برابری می‌کند.

همانطور که در حال حاضر می‌توانید انتظارش را داشته باشید، بازی No Man’s Sky یک تجربه پر از محتوای غنی است که دائماً بازیکنان را تشویق به اکتشاف و جستجو کرده و به ازای همین کارها هم پاداش‌های مختلف و ارزنده‌ای به آن‌ها می‌دهد. اگر این بازی را در زمان انتشار به خاطر مشکلاتی که داشت تجربه نکرده‌اید، الان بهترین زمان ممکن است که بخواهید فرصت مناسبی به آخرین ساخته استودیوی بازی‌سازی Hello Games تقدیم کنید. من این کار را کردم و اکنون جایگاه بیست و دوم گیم‌ لیست را به این بازی جذاب و سرگرم کننده اهداء کرده‌ام.

 شماره ۲۳ | بازی Saints Row: The Third

 

 

 

به عنوان یک فکت، خیلی جالب است بدانید که اکثر نسخه‌های سوم از یک مجموعه، موفق‌ترین نسخه در بین تمام بازی‌های منتشر شده می‌شود که بازی Saints Row: The Third هم از این قاعده مستثنی نیست. شاهکاری که استودیوی بازی‌سازی Deep Silver ( البته در زمان انتشار نسخه اصلی، حق ساخت آن با استودیوی بازی‌سازی THQ بود) آن را منتشر کرد تا بازیکنان برای تجربه‌ای که از این بازی داشته‌اند، ساعت‌ها از تیم سازنده قدردانی کنند.

در بازی Saints Row: The Third شما وظیفه دارید که رهبر گروه The Street Saints را بسازید ( بسته به جنسیت ) و علیه یک جنگ صلیبی مدرن با گروه سندیکا به مبارزه بپردازید. مثل نسخه‌های قبلی، از لحاظ روایت با یک طنازی زیبا و سرگرم‌کننده‌ای طرف هستید که البته سر شوخی‌های جنسیتی را به جدّیت باز می‌کند و زندگی کردن در شهری که تیم سازنده برایمان ساخته هنوز هم دیوانه‌کننده است. اگر می‌خواهید به طور ویژه بابت تماشای محتوای یک بازی ویدیویی تن و بدنتان بلرزد ( از خنده و هیجان)، این بازی‌ای که جایگاه بیست و سوم گیم‌ لیست را تصاحب کرده به شما پیشنهاد می‌کنم.

 شماره ۲۴ | بازی Just Cause 2

 

 

 

بازی Just Cause 2 درست مثل Far Cry 2 است که اکنون بعد از گذشت چندین نسخه، هنوز گیم‌پلی و داستانی در این سری بازی به سطح آن نرسیده است. در حقیقت Just Cause 2 در مورد شخصیتی به اسم ریکو خواهد بود که وظیفه دارد تا کار یک دیکتاتور همه فن حریف را در جزیره Panau تمام کند. نقشه بازی همانطور که می‌توانید انتظارش را داشته باشید کاملاً بزرگ است ( البته به اندازه بازی‌های آن دوره) و یکی از قابلیت‌هایی که به عنوان فعالیت جانبی دارید، این است که باید به سایر پادگان‌های نظامی حمله کرده تا قدرت دیکتاتور یاد شده را کاهش دهید.

با منفجر کردن هر پایگاه نظامی، یک امتیاز آشوب به حسابتان واریز می‌شود که با استفاده از آن قادر هستید تا مأموریت‌های فرعی بیشتری را باز کرده و تجربه کنید. مثل سایر نسخه‌هایی که از این مجموعه تجربه کرده‌اید، با بلاهای طبیعی به عنوان یک چالش بزرگ در این بازی روبه‌رو خواهید شد، اما Just Cause 2 یک شیرینی خاصی نسبت به بقیه نسخه‌های مجموعه دارد که به همین خاطر توانست جایگاه بیست و چهارم گیم‌ لیست ما را از آن خود کند.

 شماره ۲۵ | بازی Subnautica

 

 

 

تا امروز شاید بارها با این جمله مواجه شده‌ا‌ید:

انسان‌ها فقط ۳ درصد از موجودات درون دریاها را شناسایی کرده‌اند و هنوز ۹۷ درصد دیگر ناشناخته باقی مانده‌اند.

خب چقدر به این جمله اعتقاد دارید؟ اگر من بخواهم به این سوال پاسخ دهم، قطعاً ۱۲۰ درصد به آن جمله بالا اعتقاد دارم. البته اوایل همچین چیزی را قبول نمی‌کرده‌ام، تا آنکه با بازی Subnautica آشنا شده‌ام و به تجربه‌اش پرداختم. کاری هم به این حرفا ندارم که تیم سازنده با خلاقیت ذهنی خودش فقط یک تئوری عجیب و غریب در کف اقیانوس ارائه کرده، بلکه داستانی که من راجع به آن صحبت می‌کنم، پیرامون چیزی است که می‌تواند واقعاً وجود خارجی داشته باشد.

به عنوان یک محصول مستقل، استودیوی بازی‌سازی Unknown Worlds یکی از بهترین محصولات جهان باز بقاء محور در سال‌های گذشته را ساخته که البته به خاطر به دست آوردن موفقیت‌های تجاری و انتقادی زیاد، حتی نسخه تازه Sabnautica هم اخیراً در دسترس قرار گرفت؛ اما برای من هیچ چیز نسخه اول نمی‌شود. با روایت جالبی که این محصول دارد و جو تاریکی اقیانوس فوق طبیعی آن پیش پایتان قرار می‌دهد، بهترین بازی‌ خواهد بود که می‌توانید با کمک آن اعماق اقیانوس‌‌ها‌ را کشف و کاوش کنید.

 شماره ۲۶ | بازی shadow of the Colossus

 

 

 

از لحاظ تشبیه‌ای، باید حرف‌هایی که پیرامون بازی Mafia Definitive Edition را زده‌ام، در این جا هم دوباره تکرار کنم؛ منتها بازی Shadow of the Colossus یک رنگ بوی دیگری دارد. با فاکتور گرفتن از رنگ و بوهای مختلف، این بازی در زمینه فعالیت‌های جانبی و یا محتوای فرعی خیلی ضعیف عملکرد، اما دلیلی وجود ندارد که بخواهیم چشمانمان را روی سایر ویژگی‌های این محصول ببندیم.

به طور ویژه این بازی واقعاً احساس یک تکاور تنها را به شما منتقل می‌کند که باید خودش را از شر سیستم زندگی پادشاهی در حال فروپاشی بیرون بکشد تا به هدف نهایی زندگی‌اش برسد. هر مبارزه با باس فایت Colossi افسانه‌ای نبست به دفعات قبل متفاوت‌تر خواهد بود و به زبان سازده، محصولی را تجربه خواهید کرد که تا مدّت‌ها در ذهنتان باقی می‌ماند. چون اخیراً به تجربه این بازی پرداخته بوده‌ام و الان هم خاطرات آن در ذهنم باقی مانده، جایگاه بیست و ششم گیم‌ لیست را به این محصول تقدیم می‌کنیم.

 شماره ۲۷ | بازی Marvel’s Spider-Man: Miles Morales

 

 

 

راستش را بخواهید، بین بازی Marvel’s Spider-Man: Miles Morales و Marvel’s Spider-Man 2018 دو به شک بودم که باید کدام یک از آن‌ها را انتخاب کنم، اما با بررسی دقیقی که روی هر دو بازی ساخته شده توسط استودیوی بازی‌سازی اینسومنیاک کرده‌ام، متوجه شده‌ام که مردعنکبوتی کاکاسیاه و دوست‌داشتنی ما حقش است که در این لیست باشد.

از لحاظ ابعاد، نقشه و لوکیشنی که هر دو بازی یادشده در آن روایت می‌شود، با یک سناریو تکراری طرف هستیم ( تا حدودی ) که البته جای تعجبی ندارد؛ اما وقتی صحبت از مکانیزم گیم‌پلی و فعالیت‌های جانبی می‌شود، زور Marvel’s Spider-Man: Miles Morales بیشتر است. ذات طنازی و سرگرم کنندگی‌ای که این محصول دارد هم می‌تواند از دید خیلی از بازیکنان ( درست مثل من)‌ یک نکته بزرگ و موثر در انتخاب بین آن دو محصول باشد. به هر حال آنقدر از قدرت مایلز موارلس مطمئن هستم که جایگاه بیست و هفتم گیم‌ لیست را هم به این ابرقهرمان اهداء کنم.

 شماره ۲۸ | بازی Middle Earth: Shadow of War

 

 

 

اگرچه بخواهیم که حواشی زیادی که این بازی Middle Earth: Shadow of War پیرامون سیستم لوت باکس‌ها و پراخت‌های درون برنامه‌ای به وجود آورد چشم پوشی کنیم، فقط باید در خصوص کیفیت واقعی مبارزاتی که ارائه می‌دهد صحبت کرده و تا صبح از زیبایی‌های جهان زیر پای شخصیت اصلی بحث کنیم. از نظر من، بخش جذاب و جدایی ناپذیر این بازی در مبارزه بین تالیون علیه سانورون است که علاوه بر هیجاناتی که دارد، بسیار بسیار خطرناک است.

به لطف سیستم نمسیس، بازیکنان در طول سفر خود که به صورت آزادانه هم اتفاق می‌افتد، با کاپیتان‌هایی از نژاد اورک روبه‌رو می‌شوند که اگر از آن‌ها شکست بخورند، قدرتشان بالاتر می‌رود و در نهایت تبدیل به یک باس فایت واقعاً وحشتناک می‌شوند. همه عناصر در این بازی سرگرم کننده و هیجان انگیز هستند و در کنار آن هم می‌توانید با ارتشی که برای خودتان درست کرده‌اید، به جنگ تعداد بسیار زیادی از اورک‌ها بروید و یک جنگ تمام عیار داشته باشید. رتبه بیست و هشتم گیم‌ لیست هم با کمال احترام به این بازی و طرفدارانش تقدیم می‌شود.

 شماره ۲۹ | بازی Prototype

 

 

 

وقتی که تصمیم گرفتم این مورد را وارد گیم لیست کنم، داشتم به خاطرات بدی که به واسطه بازی Prototype 2 برایم ایجاد شده بود فکر می‌کردم. شما که غریبه نیستید، اما واقعاً این اکتیویژن بود که به خاطر طمع زیاد باعث نابودی یکی از محبوب‌ترین بازی‌های جهان باز بقاء محور شد. البته من بشخصه امیدوارم که کمپانی مایکروسافت بتواند روی احیاء این سری بازی دوست داشتنی کار کند، اما بگذارید دلیل‌ام راجع به اضافه کردن بازی Prototype به گیم‌ لیست را اضافه کنم.

استودیوی بازی‌سازی Radical Entertainment قدرت فانتزی تیم توسعه‌دهنده‌اش را به واسطه انتشار بازی Prototype به کل جهانیان نشان داد و از طرفی یک قهرمان دوست‌داشتنی ( که بعداً تبدیل به یک ضد قهرمان دوست‌داشتنی‌تر هم شد) به اسم الکس مرسر را برای ما خلق کرد. سیستم پارکور در این بازی کاملاً سطحی است، اما با توجه به توانایی‌های زیادی که دارید، قادر خواهید بود تا از روی ساختمان‌ها به پشت بام‌ها بدوید و از همه چیزی که علیه‌تان هست و نیست را کنترل کنید. به لطف مکانیزم سرگرم‌کننده و طراحی عالی، تجربه‌ای فراموش نکردنی‌ای خواهید داشت.

 شماره ۳۰ | بازی Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain

 

 

 

یادتان است که در خصوص آقای هیدئو کوجیمای افسانه‌ای پیرامون بازی Death Stranding صحبت کرده‌ایم؟ خب بازی Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain آخرین محصول مشترک تولید شده بین ایشان با استودیوی بازی‌سازی کونامی بود که البته خودم هم در بخش داستانی‌اش گیج شده‌ام. مشکلات زیادی در زمینه روایت یخه این بازی را گرفت؛ حتی کار تا آنجایی پیش رفت که برخی از بازیکنان ادعا کرده‌اند برای تماشای پایان‌بندی درست، باید نسخه کالکتور ادیشن را تهیه کنید!

به هر حال هرچیزی که بود یا هنوز م هست، Phantom Pain به بازیکنان اجازه می‌دهد تا در سرزمین‌های کوهستانی پوشیده از شن و ماسه افغانستان یا جنگل‌های گرمسیری آفریقا به تجربه بازی بپردازند و مأموریت‌های رصد و شناسایی را با واقع‌گارایانه‌ترین پروتکل‌ها تجربه کنند. گیم پلی بازی بسیار پویا است و هوش مصنوعی دشمنان هم واقعاً فوق‌العاده طراحی شده تا چالش‌های قابل توجه‌ای پیش رویتان وجود داشته باشد. این بازی تجربه‌ای است که هیچ یک از طرفداران ژانر جهان باز نباید از تجربه آن غافل شوند.

نظر شما در خصوص این گیم‌ لیست چیست؟ به نظر شما جای کدام یک از بازی‌های جهان باز دیگر در این سلسله مقالات ما خالی است؟ نظرات خود را پیرامون این موضوعات با ما به اشتراک گذاشته و سایر اخبار و مقالات مرتبط با حوزه بازی‌های ویدیویی را از طریق صفحه اصلی پیگیری و مطالعه کنید.

برچسب‌ها
در بحث شرکت کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شاید دوست داشته باشید
۲۵ دی ۱۴۰۱
گیم لیست
دیدگاه‌های این مطلب 0
گیم لیست | ۵۰ بازی داستانی که در سال ۲۰۲۳ و بعد از آن منتشر می‌شوند (قسمت اول)
۲۵ دی ۱۴۰۱
بازی WWE 2K23
دیدگاه‌های این مطلب 0
شایعه: زمان رونمایی از بازی WWE 2K23 تا رویداد رویال رامبل به تعویق افتاد
تازه‌ترین ویدیو‌ها
۲۵ دی ۱۴۰۱
بازی The Callisto Protocol
دیدگاه‌های این مطلب 0
هزینه ساخت بازی The Callisto Protocol حدود ۱۶۲ میلیون دلار بوده است
ویترین ویترین
ویترین
ویدیو ویدیو
ویدیو
جستجو جستجو
جستجو