گیم لیست
دیدگاه‌های این مطلب 0

گیم لیست | بهترین بازی‌های جهان باز (قسمت ۲)

ایکس‌باکس
علی جلیلی ۰۵ آذر ۱۴۰۱

به عنوان یک بازیکن تا چه حد دوست دارید که در انجام مأموریت‌ها دستتان باز باشد؟ آیا به این موضوع علاقه‌ دارید که اینچ به اینچ نقشه‌ای که مشاهده می‌‌کنید را بگردید و با تمام موجودات و انسان‌ها موجود در آنجا تعامل داشته باشید؟ اگر جوابتان مثبت است، این گیم لیست از وب سایت بازینامه را حتماً مطالعه کنید تا به بازی‌های موردنظرتان برسید.

در این زمینه به عنوان یک طرفدار که اولویت تجربه کردن بازی‌ها برایم بیشتر داشتن برچسب «جهان باز» است، اصلاً مهم نیست که رقیب محصولاتی که دوست دارم چیست. یعنی چی؟ یعنی حتی من تجربه بازی‌ای مثل Sleeping Dogs را به چیزی مثل God of War ترجیح می‌دهم. البته این موضوع که شوخی خوبی بود و اصلاً من همچین آدمی نیستم که بخواهم محصولات انحصاری سونی و البته پلی‌استیشن را به بازی‌های جهان باز ترجیح بدهم؛ ولی شک نکنید که این کار را با بازی‌های انحصاری ایکس باکس خواهم کرد.

نه تنها این بلا را بر سر محصولات انحصاری ایکس باکس می‌آورم، بلکه حتی عناوین انحصاری رایانه‌های شخصی هم در یک گروه با کنسول‌های خانگی مایکروسافت قرار می‌گیرد. نمی‌خواهم فکر بدی کنید که دشمنی خاصی با مایکروسافت دارم که واقعاً اینطور نیست، ولی حتی بازی‌هایی آن برند مثل Halo Infinite یا مجموعه‌‌ای مثل Forza Horizon را در دسته بازی‌های «جهان باز» نمی‌بینم که بخواهم آن‌ها را به بهترین بازی‌های این ژانر ترجیح بدهم.

ولش کنید! در این مقاله اصلاً قرار نیست جنگ داخلی راه بندازم. موضوعی که اینجا وجود دارد، شناسایی ۳۰ تا از بهترین بازی‌های ویدیویی در ژانر «جهان باز» است که واقعاً باز هستند؛ یعنی مخاطب آنقدر دست و بالش در تجربه آن محصولات باز است که انگار شخصاً دارد در دنیایی که یک تیم سازنده ساخته، زندگی می‌کند. البته کاری به این موضوع ندارم که حتی خیلی از ما بازیکن‌ها شب‌ها که دوست داریم به خواب برویم، با قوّه تخیلی خودمان در جهانی که تجربه کرده‌ایم برای چند دقیقه‌ای زندگی می‌کنیم و سپس به خواب عمیقی فرو می‌رویم!

من شخصاً از آن دسته از بازیکنانی هستم که هنوز بعد از گذشت ۸-۹ سال از انتشار بازی Grand Theft Auto 5، هر شب با یک سناریو تازه از لوس سانتوس به خواب می‌روم و صبح هم به راحتی از خواب بیدار می‌شوم (البته به جز شب‌هایی که با ترور فیلیپس سروکار دارم!). به هر حال، هرچیزی که هست و نیست، در این مقاله از سلسله مقالات گیم‌ لیست قصد دارم ۳۰ بازی برتر در این زمینه را به شما معرفی کنم تا شاید (البته قطعاً) از تجربه آن لذّت خواهید برد. پس مثل روال سابق مقالات ما، برای مطالعه بیشتر خط زیر را دنبال کنید.

 شماره ۱۱ | بازی The Legend of Zelda: Breath of The Wild

 

 

 

اجازه دهید یک پدر دیگر به گیم لیست اضافه کنیم. همانطور که گفتم، مجموعه Grand Theft Auto پدر سبک «جهان باز» است و مجموعه The Legend of Zelda هم پدر سبک بازی‌های «اکشن – ماجراجویی» شناخته می‌شود که البته از عناصر سبک اول تبعیت می‌کند. بازی The Legend of Zelda: Breath of the Wild یک استاد در ارائه شاکله‌های جهان باز است که می‌توانید از تک تک لحظاتی که به اکتشافات مختلف در سیاره‌ پیش رویتان می‌پردازید، لذّت ببرید.

گیم پلی بازی به گونه‌ای طراحی شده که بازیکنان را تشویق می‌کند تا بسیاری از سیستم‌های پازل گونه را بنا به میل خود تکمیل کرده و یا حتی در نبردها بر اساس علاقه‌ای که دارند، به مبارزه با سایر دشمنان بپردازند. نکته جالبی که باعث شده تا این بازی را در جایگاه یازدهم گیم لیست قرار دهم، تکمیل چالش‌های مختلف است که شما را به خط پایانی داستان نزدیک‌تر می‌کند.

 شماره ۱۲ | بازی Grand Theft Auto 4

 

 

 

واقعاً به نسخه بازسازی شده این بازی از هر جهتی که نگاه می‌کنم، نیاز داریم. یکی دیگر از بازی‌های دست کم گرفته شده نسل هفتم کنسول‌های خانگی که البته نسبت به نسخه‌های قبلی داستان جدی‌تر و فضای تاریکی را روایت می‌کرد، همین بازی Grand Theft Auto 4 بود که اگر نظر من را بخواهید، هنوز هم می‌توانم با قاطعیت بگویم که ارزش چندبار تجربه کردنش وجود دارد.

حتی بعد از این همه سال که از عمر آن بازی می‌‌گذرد، تجربه‌ای بی تکرار را مشاهده خواهید کرد که داستانی تکان‌دهنده از یک فرد روسی به اسم نیکو بلیک ارائه می‌کند. طنز‌پردازی قوی، فیزیک واقع‌گرایانه، سرگرمی‌های هیجان‌انگیز و هزاران هزار موارد دیگر باعث شد تا این «سرقت بزرگ اتوموبیل» اکنون حتی از بازی GTA: San Andreas محبوب‌تر باشد. البته که تجربه بازی GTA 5 می‌تواند به تجربه بازی GTA 4 خلل وارد کند، اما به هر حال اگر بتوانید با این مورد کنار بیایید، یکی از بهترین تجربه‌های عمرتان را خواهید داشت.

 شماره ۱۳ | بازی Mafia Definitive Edition

 

 

 

به عنوان یکی از طرفداران پر و پا قرص مجموعه Mafia برای سال‌ها با دو بازی Mafia 2 و Mafia 3 زندگی کردم و از طرفی هیچ‌وقت فرصت تجربه اولین نسخه مجموعه را نداشتم. اول از هر چیزی باید از استودیوی بازی‌سازی Hanger 13 تشکر کنم که به فکر ساخت یک نسخه بازسازی شده از این بازی افتاد و آن را به کمک 2K Games منتشر کرد تا بتوانم سه گانه موردعلاقه‌ام را تکمیل کنم، اما دلیل اصلی که این بازی را در جایگاه سیزدهم گیم لیست قرار داده‌ام، در جای دیگری نهفته است.

با اینکه نسبت به سایر بازی‌های جهان باز موجود در این گیم لیست، بازی Mafia 1 از نظر فعالیت جانبی واقعاً اذیت کننده باشد و نتوانیم این محصول را با عناوین مدرن مقایسه کنیم، اما یک داستان سرایی بی نقص و مکانیزم گیم‌پلی کاملاً واقعی با حس و حال مافیا گونه شما را قطعاً تا ساعت‌های متوالی سرگرم خواهد کرد. به طرفداران قدیمی که هنوز فرصت تجربه نسخه بازسازی شده را به دست نیاورده‌اند اعلام می‌کنم که بازگشت به شهر Lost Heaven با گیم‌پلی‌ای کاملاً مدرن شده، تمام انتظارات شما را برآورده خواهد کرد.

 شماره ۱۴ | بازی Fallout

 

 

 

و اما بازی Fallout 4 که قطعاً منتظر تماشای اسمش در این مقاله بوده‌اید. با فاکتور گرفتن از محصولی به اسم Fallout 76 که در ابتدا چیزی جز یک زباله بی ارزش نبود و به مرور زمان تبدیل به یکی از بازی‌های خاص مجموعه شد، Fallout 4 یکی دیگر از شاهکارهایی است که استمودیوی بازی‌سازی بتسدا آن را ساخته و روانه بازار کرده است.

خاطره خاصی از تجربه این بازی در اختیار ندارم، اما شما بازیکنانی که قرار است به تازگی این محصول را تجربه کنید، باید در نظر داشته باشید که یک سفر پر از خاطره و البته خطر در منطقه پساآخرالزمانی‌ به اسم The Commonwealth خواهید داشت که نه تنها بسیار بزرگ است، بلکه شخصیت‌های مختلفی را مشاهده خواهید کرد که نمی‌دانید آیا دوست شما هستند یا دشمنتان!؟ یادتان باشد که تلاش اصلی شما در بخش روایی،‌ پیدا کردن فرزند گمشدتات به همراه گرفتن خون همسرتان است. برای همین هم جایگاه چهاردهم گیم لیست را به این بازی تقدیم می‌کنیم.

 شماره ۱۵ | بازی Death Stranding

 

 

 

دست پخت جدید هیدئو کوجیما بعد از تست کردن Metal Gear Solid چطور بود؟ البته این سوال را فقط کسانی می‌توانند پاسخ دهنده که بدانند هیدئو کوجیما افسانه‌ای کیست و چه زحمت‌هایی برای صنعت بازی‌های ویدیویی کشیده که اکنون دارد به صورت مستقل کار می‌کند. به طور کلی‌تر، استودیوی بازی‌سازی کوجیما پروداکشنز از بعد از جدایی آقای کوجیما از استودیوی بازی‌سازی کونامی تأسیس شد و اولین محصول آن‌ها که یکی از با کیفیت‌ترین بازی‌های جهان باز هم شناخته می‌شود، Death Stranding نام دارد.

شما بازیکنان در مقابل یک آمریکای پسا آخرالزمانی‌ای قرار دارید که هر ایالت ارتباط خودش را با سایر ایالت‌ها قطع کرده و مردمان اندک خودش را محصور کرده است تا در یکی از تاریخی‌ترین برهه‌های زمانی، مردمان این کشور به زندگی منزوی خود ادامه دهند. درحالی که حواستان حسابی باید به BTها (یکی از دشمنان اصلی شخصیت اصلی) باشد که به طور معمول نامرئی هستند، در نقش سم پورتر وظیفه دارید تا تمام ایالات موجود و باقی مانده در آمریکا را به یک شبکه خطی متصل کرده تا ارتباط مردم بازمانده با یکدیگر برقرار شود.

شاید از لحاظ گیم‌پلی با محصولی حوصله‌ سربر طرف باشید، اما بهتان قول می‌دهم که از بابت پولی که پرداخته‌اید و داستانی که مشاهده می‌کنید، کاملاً شگفت‌زده خواهید شد. به هر حال این بازی آنقدر برای ما با ارزش بود که بخواهیم جایگاه پانزدهم این گیم لیست را به آخرین ساخته آقای کوجیما با کمال احترام تقدیم کنیم.

 شماره ۱۶ | بازی Horizon Forbidden West

 

 

 

یکی دیگر از بازی‌های جدیدی که اتفاقاً در سال ۲۰۲۲ منتشر شد، همین بازی Horizon Forbidden West است که به صورت انحصاری برای کنسول‌های پلی‌استیشن ۴ و پلی‌استیشن ۵ در دسترس قرار گرفت. درست همانند بازی قبلی یعنی Death Stranding، این بازی هم در ایالات متحده آمریکا روایت می‌شود که البته کل ایالت‌ها را پوشش نخواهد داد و صرفاً با بخش بزرگی از شهرهای بزرگ غربی آمریکا مواجه می‌شوید.

برای آن دسته از بازیکنانی که اطلاع ندارند عرض می‌کنم که بازی Horizon Forbidden West دنباله‌ای بر بازی Horizon Zero Dawn است که نسخه اول در سال ۲۰۱۷ میلادی به صورت انحصاری برای پلی‌استیشن ۴ منتشر شده بود و الان هم کاربران پلتفرم رایانه‌های شخصی می‌توانند از تجربه آن محصول لذّت ببرند. شخصیت اصلی که هدایتش را برعهده می‌گیرید، دختری جنگجو به اسم آلوی است که باید از شیوع فسادهای بزرگ در سرزمین‌های مقدس توسط دشمنی به اسم بلایت مرموز جلوگیری کند.

دنیای جهان بازی که استودیوی بازی‌سازی گوریلا گیمز طراحی کرده، پر از ریزجزئیات باورنکردنی است که اگر نمایشگر قوی‌ای داشته باشید، چشمانتان را ذوب خواهد کرد. پرسه زدن در محیط‌های جنگلی و بیابانی برای کشف حقیقت و رویارویی با موجودات رباتی اخرالزمانی در حلقه‌ای از گیم‌پلی آنقدر سرگرم‌کننده است که من هم جایگاه شانزدهم گیم لیست را به این بازی می‌دهم.

 شماره ۱۷ | بازی Forza Horizon 5

 

 

 

بله، درست است که در ابتدای مقاله عنوان کرده‌ام که من بازی‌های انحصاری مایکروسافت و برند ایکس باکس را به عنوان محصولات جهان باز قبول ندارم، اما بشخصه دوست ندارم مقالاتی که نگارش می‌کنم هم رنگ و بوی فن بوی بودن داشته باشد که اصلاً در این دسته قرار نمی‌گیرم. تا امروز هر بازی اتوموبیل‌رانی‌ که تجربه کرده‌اید ( حتی مجموعه Grand Turismo) را از ذهنتان بیرون کنید و برای یکبار هم که شده به تجربه Forza Horizon 5 بپردازید.

البته سبک دو بازی Forza Horizon 5 و Gran Turismo یکی نیست؛ چراکه بازی اول در سبک عناوین جهان باز آرکید ساخته شده و بازی دو هم فقط یک محصول شبیه‌ساز است. به هر حال کاری به این موضوع ندارم، ولی اگر از خوره‌های صنعت اتوموبیل هستید، پیشنهاد تجربه‌ هیچ بازی‌ای به جز این محصول را به شما نمی‌دهم.

با Forza Horizon 5 قرار است بازیکنان به کشور مکزیک سفر کنند تا در جاده‌های مختلف این کشور و در شرایط آب و هوایی متفاوت، به رقابت با سایر بازیکنان بپردازند و در همین رقابت‌ها هم انواع و اقسام اتوموبیل‌های تازه را به دست آورند. نقشه‌ای که پیش رویتان وجود دارد، بیخ تا بیخ پر از فعالیت‌های جانبی سرگرم کننده است که اگر احیاناً به تجربه همه آن‌ها پرداختید، می‌توانید با خیال راحت به سراغ تجربه بسته‌الحاقی تازه منتشر شده این بازی یعنی Hot Wheels بپردازید.

 شماره ۱۸ | بازی Batman Arkham City

 

 

 

ورژنی که قطعاً از یاد هیچ بازیکنی بیرون نخواهد رفت. بازی Batman Arkham City یک نسخه از سه‌ گانه‌ای است که استودیوی بازی‌سازی Rocksteady آن را منتشر کرد و داستان درگیری جوکر با بتمن را یکبار برای همیشه به پایان رساند تا با یکی از حماسی‌ترین داستان‌های ابرقهرمانی تاریخ صنعت بازی‌های ویدیویی روبه‌رو شویم.

به طور کلی یک داستانی گیرا با حضور برخی از نمادین‌ترین شخصیت‌های شرور و ابرقهرمانی در این بازی روایت می‌شود که اگر تا امروز موفق به تجربه‌اش نشده‌اید، بهتر است بگویم که کل عمر خودتان را با تجربه بازی‌های دیگر به فنا داده‌اید. اینکه دوست داشته باشید تا داستان این بازی را زودتر تمام کرده یا به صورت آزادانه در سطح شهر پرسه بزنید و با خلافکاران به مبارزه بپردازید، یا رویدادهای مربوط به شخصیت ریدل را حل کنید و غیره، کاملاً به خودتان بستگی دارد؛ ولی من یک سوال اساسی دارم:
مگر می‌شود که بتمن بدون زیر و رو کردن گاتهام سیتی داستانی را به پایان برساند؟
پس از تجربه‌ای که دارید لذت ببرید، چراکه من به همین خاطر جایگه هجدهم گیم لیست را به این بازی اهداء کرده‌ام.

 شماره ۱۹ | بازی Dying Light

 

 

 

ترکیب سم‌آلود از بازی‌های ماجراجویی، نقش‌آفرینی و جهان باز اول شخص که شما را مثل انسانی که به ویروس زامبی گرفتار شده، در دل خودش اسیر می‌کند. بازی Dying Light یکی دیگر از شاهکارهای صنعت بازی‌های ویدیویی است که توسط استودیوی بازی‌سازی لهستانی تک‌لند ساخته شده و البته به تازگی نسخه دوم آن در سال ۲۰۲۲ منتشر شد تا بازیکنان با بعد دیگری از شیوع ویروس زامبی ماشین (البته که این یک اسم من درآوردی است) در سایر کشورها آشنا شوند.

بازی Dying Light به طور ویژه محصولی بود تمام نکات و وجه‌های مثبت بازی Dead Island را جمع‌آوری کرد و با ترکیب کردن محتوای تازه مثل پارکور کاری و مبارزات فیزیکی بهتر، محصولی را ساخت که حتی بعد از گذشت ۷ سال هم هنوز مخاطبان خودش را دارد و البته تیم سازنده از آن پشتیبانی می‌کند. حالا به همچین مقادیری، فعالیت‌های جانبی زیاد و مأموریت‌های فرعی مختلف را اضافه کنید تا متوجه شوید که چرا باید حتماً و حتماً این بازی را در جایگاه شماره نوزدهم گیم لیست قرار می‌دادیم.

 شماره ۲۰ | بازی Sleeping Dogs

 

 

 

شاید بتوانم حدس بزنم که در ذهنتان ( اگر درست این مقاله را مطالعه کرده باشید) چه چیزی می‌گذرد. بله، این Sleeping Dogs همان بازی‌ای است که در ابتدا گفتم تجربه‌اش را به چیزی شبیه به God of War ترجیح می‌دهم و واقعاً هم شوخی کرده‌ام ( شاید هم نکرده‌ام)! موضوعی که من پیرامون این بازی می‌دانم، آن است که عنوان یادشده از لحاظ گیم‌پلی حتی از مجموعه Grand Theft Auto هم سرگرم‌کننده‌تر است و اگر کسی فکر می‌کند که می‌تواند خلافش را در این زمینه اثبات کند، بهتر است نظرات خودش را در باکس کامنت برایم بگذارد.

هر مخاطبی که چیز زیاد خاصی از صنعت بازی‌های ویدیویی نداند و برای اولین بار به تجربه بازی Sleeping Dogs بپردازد، قطعاً با خودش فکر می‌کند که نسخه چینی Grand Theft Auto روبه‌رویش اجرا شده و اگر خیلی آدم بدبینی باشد، احساس می‌کند که به شعورش هم توهین شده است! البته که از نظر من چنین فکری اصلاً اشتباه نیست و واقعاً ما با یک نسخه چینی از سرقت بزرگ اتوموبیل طرف هستیم که توسط استودیوی دیگر به اسم United Front Games ساخته شده و تجربه شیرینی را هم ارائه می‌کند.

متأسفانه اگر این استودیوی بازی‌سازی با ورشکستگی و انقراض روبه‌رو نمی‌شد، می‌توانستیم امیدوار باشیم که بازی Sleeping Dogs 2 همین روزها منتشر می‌شد؛ ولی چه کنیم که حتی هیچ استودیوی دیگر حق ساخت آن را برعهده نگرفت که دلمان به این قضیه خوش باشد. به هر حال برای ادای احترام به آنچیزی که من تجربه کرده‌ام و انصافاً هم یک محصول تمام عیار بود، جایگاه بیستم گیم لیست را به این بازی اهداء می‌کنم.

نظر شما در خصوص این گیم لیست چیست؟ به نظر شما جای کدام یک از بازی‌های جهان باز دیگر در این سلسله مقالات ما خالی است؟ نظرات خود را پیرامون این موضوعات با ما به اشتراک گذاشته و سایر اخبار و مقالات مرتبط با حوزه بازی‌های ویدیویی را از طریق صفحه اصلی پیگیری و مطالعه کنید.

برچسب‌ها
در بحث شرکت کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شاید دوست داشته باشید
۲۵ دی ۱۴۰۱
گیم لیست
دیدگاه‌های این مطلب 0
گیم لیست | ۵۰ بازی داستانی که در سال ۲۰۲۳ و بعد از آن منتشر می‌شوند (قسمت اول)
۲۵ دی ۱۴۰۱
بازی WWE 2K23
دیدگاه‌های این مطلب 0
شایعه: زمان رونمایی از بازی WWE 2K23 تا رویداد رویال رامبل به تعویق افتاد
تازه‌ترین ویدیو‌ها
۲۵ دی ۱۴۰۱
بازی The Callisto Protocol
دیدگاه‌های این مطلب 0
هزینه ساخت بازی The Callisto Protocol حدود ۱۶۲ میلیون دلار بوده است
ویترین ویترین
ویترین
ویدیو ویدیو
ویدیو
جستجو جستجو
جستجو