نقد و بررسی بازی Gran Turismo 7
دیدگاه‌های این مطلب 0

پادشاه برگشت | نقد و بررسی بازی Gran Turismo 7

بازی
علی جلیلی ۰۴ فروردین ۱۴۰۱

سری بازی Gran Turismo از همان ابتدایی‌ترین لحاظات انتشارش روی کنسول پلی‌استیشن ۱، به دلیل ارائه مسائل فنی و بصری در آن کنسول و ایجاد طعم و تجربه‌ای جدید برای بازی‌های ریسینگ شبیه‌ساز به وجود آورد. سوال اینجاست که آیا نسخه هفتم می‌تواند مثل نسخه‌های اولش عالی باشد و همان حس را به ما منتقل کند؟ احتمالاً از تیتر مقاله متوجه پاسخ این سوال شده‌اید؛ اما برای اینکه دلیل‌های من را در خصوص این بازی مطالعه کنید، نقد و بررسی پیش‌رویتان را از طریق وب سایت کاروتک دنبال کنید.

اگر خاطرتان باشد، سیر نزولی سری بازی Gran Turismo از زمان انتشار اولین نسخه روی کنسول به‌یادماندنی پلی‌استیشن ۳ (PlayStation 3) آغاز شد و شکایت طرفداران هم نسخه به نسخه گسترده‌تر می‌شد. البته اگر از حق نگذریم، دو بازی Gran Turismo 5 و Gran Turismo 6 به خودی خود بازی‌های خوبی بوده‌اند، اما در نسل هشتم کنسول‌های خانگی، Gran Turismo Sport آن محصولی نبود که انتظار تجربه‌اش را روی کنسول پلی‌استیشن ۴ داشته باشیم.

اگر نظر من را بپرسید، قطعا به شما می‌گویم که Gran Turismo Sport جایی بود که این سری در نزولی‌ترین جایگاه آماری خودش قرار گرفت، به‌طوریکه سازندگان با انتشار به‌روزرسانی‌های متعددی سعی داشتن که از شکایت کاربران بکاهند. البته آن زمان مثل این روز‌ها نبود که سازندگان مجبور شوند مثل بازی Cyberpunk 2077، مبالغ پرداختی را دوباره بازگرداندن، بنابراین استودیوی پولیفانی دیجیتال (Polyphony Digital) تصمیم گرفت با انتشار بیانیه عذرخواهی و انتشار به‌روزرسانی‌های متعدد، دوباره دل هواداران را به دست آورد.

یکی از عمده‌ترین مسائل پیرامون آن بازی،‌ اجبار بازیکنان در اتصال دائم به اینترنت و همچنین محتواهای بسیار کمی که برای تجربه باقی مانده بود، شناخته می‌شود. برای سال‌های سال بازیکنان، مخصوصاً مخاطبان کنسول‌های پلی‌استیشن، با محتواهای تک‌نفره و آفلاین اخت گرفته‌اند و حالا یکی از قدیمی‌ترین استودیوهای زیرمجموعه سونی دست به تولید بازی سرویس محوری زده که حتی برای تجربه بخش داستانی و آفلاین هم باید به اینترنت متصل باشیم.

البته باید خاطرنشان کرد که بازی Gran Turismo Sport به خاطر این مسائل بازی بدی شناخته نمی‌شود، بلکه فقط مقداری (در حد زیاد) در تعامل با مخاطبان موفق عمل نکرد. بعداً اگر شانس دوباره به آن بازی می‌دادید، متوجه می‌شده‌اید که سازندگان برای تکمیل پروژه ناقص خودشان چگونه تلاش کرده‌اند و الان در جایگاه بسیار خوبی ایستاده‌اند. اکنون می‌توانم مثال دیگری برایتان بزنم. بازی Gran Turismo Sport بدون شک بعد از دریافت به‌روزرسانی‌های بزرگ‌اش، تبدیل به محصول شبیه‌ساز بسیار خوبی شد؛ اما از نظر من، آن بازی سکوی پرتابی شد که حالا Gran Turismo 7 به بالاترین حد خودش برسد.

این سکو آنقدر بزرگ است که خود بازی Gran Turismo Sport را به عنوان آخرین بازی فرعی مجموعه در گرد و غبار فراموشی مخاطبان تنها می‌گذارد و البته به نظر من هم این مسیر درست‌ترین راهی بود که باید به واسطه آن از GT Sport خداحافظی می‌کردیم. همین موضوع احتمالاً می‌تواند به شما این ایده‌ را بدهد که چگونه Gran Turismo 7 که آخرین ساخته استودیوی پولیفانی دیجیتال هم محسوب می‌شود، اگر نگوییم بهترین بازی‌ شبیه‌ساز مسابقه‌ای در تاریخ بازی‌های ویدیویی، اما قطعاً یکی از بهترین‌ها در مجموعه‌ای خواهد بود که سال‌ها توسط آن استودیو در حال تولید و انتشار بوده و حالا جایگاه مناسبی را به دست آورده است.

همانطور که عده زیادی از بازیکنان می‌خواستند، بازی Gran Turismo 7 تعداد زیادی از قابلیت‌های تک نفره را در اختیار رانندگان قرار داده؛ اما مهم‌ترین بخش بازی قطعاً مربوط به GT Cafe خواهد بود که در آنجا بازیکنان با اصلی‌ترین مکانیزم‌های گیم‌پلی در کنار سایر موارد آشنا می‌شوند. در GT Cafe ابتدا به فعالیت‌های آماتوری روی می‌آورید، مثل آشنایی با گاراژ و تأثیر آن روی خودروها در طول مسابقات و شخصی‌‌سازی هر کدام از وسایل نقلیه؛ اما با تکمیل وظایف بیشتر در منوی بازی ( که در بازی با نام Task in the Mode) نامیده می‌شود، سناریوهای پیچیده مسابقات رانندگی تازه شروع به کار خواهد کرد.

در این بخش باید حسابی سنگ تمام بگذارید، چراکه برخی از آن‌ها منجر به جمع‌‌آوری قطعات مربوط خودروهای خیلی خاصی می‌شود که بعداً با تکمیل کردنشان به خودروی موردنظر دسترسی پیدا می‌کنید. انواع و اقسام مسابقات و کاپ‌های قهرمانی در GT Cafe وجود دارد که بدون شک من آن را بهترین بخش شماره هفتم می‌نامم و این اطمینان را به شما می‌دهم که هیچگاه از تجربه بخش یادشده خسته نخواهید شد.

هنگامی‌ که هر رویداد خاصی را تکمیل کنید، با تصاویر بصری فوق‌العاده‌ای مواجه خواهید شد که در آنجا سازندگان به توصیف هر مورد می‌پردازند. در حقیقت اینطور به شما القاء می‌شود که انگار دانش آموز مدرسه‌ای هستید که باید با وجود یک همراه یا معلمی، از این سفر زیبا، هیجان‌انگیز و گسترده مطالب آموزنده‌ای بیاموزید. این سفر می‌تواند در خصوص تاریخچه هرکدام از برندهای خودروسازی یا حتی خودروی خاص و موردعلاقه‌تان باشد که در همین راه با افرادی ملاقات می‌کنید که روزی روی خودروی دوست‌داشتنی‌ پیش‌رویتان کار می‌کرده‌اند.

همه این موضوعات تحت هدایت بخشی قرار می‌گیرد که در عین ساده‌ بودن، پیشرفته‌ترین نکات هم در دل آن وجود دارد که ما آن را در بازی با نام Collector Level می‌شناسیم. همانطور که از نام این بخش پیدا است، هنگامی که یک وسیله نقلیه جدید تهیه می‌کنید، سطح جمع‌کنندگی شما افزایش پیدا می‌کند. با بالارفتن این سطح، جوایزی مانند اعتبارات درون بازی، اقلام آرایشی مانند کلاه ایمنی و لباس و حتی وسیله‌های نقلیه ای باز خواهید کرد که بعداً کاملاً به درد شما می‌خورد. با این حساب فکر می‌کنم کاملاً متوجه شده‌اید که بخش GT Cafe چقدر حائز اهمیت بوده و به این موضوع پی می‌برید که این بخش، بزرگ‌ترین جایی است که Gran Turismo 7 به شما پیشنهاد تجربه تمام بخش‌ها را می‌دهد. توصیه من به شما این است که تا حدودی مراقب استفاده از این بخش باشید، چراکه برای من واقعاً اعتیادآور بود و احتمالاً شما را هم درگیر خودش می‌کند.

 

 

 

 

« Gran Turismo 7 که آخرین ساخته استودیوی پولیفانی دیجیتال هم محسوب می‌شود، اگر نگوییم بهترین بازی‌ شبیه‌ساز مسابقه‌ای در تاریخ بازی‌های ویدیویی، اما قطعاً یکی از بهترین‌ها در مجموعه‌ای خواهد بود که سال‌ها توسط آن استودیو در حال تولید و انتشار بوده و حالا جایگاه مناسبی را به دست آورده است.»

در بخش فهرست خودروها، Gran Turismo 7 میزبان بیش از ۴۰۰ وسیله نقلیه متفاوت است که به طرز خیره‌کننده‌ای با ریز‌ترین جزئیات توسط تیم توسعه‌دهنده طراحی و تولید شده‌اند که هرکدام از آن‌ها به معنی واقعی کلمه حس استفاده از آن اتوموبیل را به مخاطبان القاء می‌کند. یکی از نکات مثبت بازی Gran Turismo Sport هم همین بخش بود و هیچ منتقدی نتوانست بابت طراحی‌ اتوموبیل‌ها از سازندگان خرده بگیرد، بنابراین می‌توانید انتظار سطح بیشتری از جزئیات در این بخش نسبت به آن بازی قدیمی داشته باشید.

پیشرفت‌ها به خودی خود مربوط به نحوه طراحی بدنه و ظاهر خودروها نمی‌شود، چراکه نحوه کنترل کردن آن‌ها و موارد بهبودیافته‌تری هم از جمله نکاتی هستند که سازندگان به این موارد توجه ویژه‌ای داشته‌اند. به لطف قدرت پردازشی کنسول پلی‌استیشن ۵، ماشین‌ها بسیار نزدیک‌ به واقعیت‌ به نظر می‌رسند؛ به‌ طوریکه انعکاس بازتاب نور روی هر وسیله و قطعه بسیار دقیق بوده و در هر ساعت از شبانه روز که مشغول تجربه بازی شوید، جلوه‌های بصری، سایه‌زنی‌ها و موارد این چنینی قطعاً شما را شگفت‌زده خواهد کرد.

یکی از بهترین پیشنهاد‌هایی که می‌توانم به سایر بازیکنان بدهم، این است که حتماً از نمایندگی فروش خودروهای دست دوم هم دیدن کنید و زیاد پول خودتان را بابت خرید اقلام نو خرج نکنید. در حقیقت پول همانطور که در زندگی عادی برای ما حائز اهمیت بوده، در بازی هم یکی از مهم‌ترین ارگان‌های حیاتی‌ است؛ بنابراین این جایزه نقد به سختی به دست می‌آید، اما به راحتی آب خوردن از دست می‌رود. البته با این موضوع موافق خواهم بود که خودروهای دست دوم به هیچ وجه کارایی مدل صفرشان را ندارد، اما اگر واقعاً از قطعات خودرو، موردی متوجه می‌شوید، یا آنکه چیزی نمی‌دانید ولی می‌توانید دفترچه هر خودرو را که به زبان انگلیسی گردآوری شده مطالعه کنید؛ پس قطعاً راه اقتصادی‌ در روبه‌روی شما خواهد بود که بتوانید وسیله نقلیه دست دوم خودتان را حتی بهتر از مدل‌های خشک (کار نکرده) ارتقاء دهید و بازده بسیار بهتری دریافت کنید.

درواقع نمایندگی فروش خودروهای دست دوم یا همان Brand Central در تجربه قیمت‌گذاری بسیار متعادل برخورد می‌کند و بازیکنان هر از گاهی می‌توانند با دریافت پیشنهادهای جدید‌تر، دوباره سری به این فروشگاه بزنند. البته اگر به صورت متعادل در جریان روند مسابقات بازی قرار بگیرید، معمولاً پول خیلی خوبی به دست خواهید آورد؛ اما از آنجایی که می‌دانم بسیاری از شما مخاطبان عزیز زیاد حوصله تجربه مسابقات طولانی را ندارید و به زودی از آن خسته می‌شوید، دوباره پیشنهاد می‌کنم که حتماً در ذخیره کردن مبالغ به دست آمده‌تان صرفه‌جویی کنید.

برای من بشخصه نیازی به خرید خودروهای دست دوم نبود، چراکه منبع مالی بسیار خوبی پیدا کرده‌ام و سیستم درآمدزایی‌ام به طور گسترده در جریان مثبتی قرار می‌گرفت، ولی هیچگاه اقدام به خرید پول‌های درون بازی با استفاده از گیفت‌ کارت‌های اعتباری نکرده‌ام؛ اما اگر شما هم از آن دسته از مخاطبانی هستید که مسائل مالی برایتان اهمیت ندارد، کافی است که از اعتبار واقعی خودتان در جهت خرید از فروشگاه مجازی درون بازی استفاده کرده و حساب کاربری Gran Turismo را شارژ کنید تا بتوانید به اقلام بسیار حیاتی‌تر دسترسی داشته باشید.

عملاً نمی‌توانیم بگوییم که سیستم پرداخت درون برنامه‌ای به صورت Pay-To-Win ( یا همان مثال خودمان که می‌گفت:« پرداخت کن تا ببری») طراحی شده، اما کاملاً می‌تواند روند تعادل گیم‌پلی را بهم بزند. خب در نهایت یعنی چی؟ بله شما با پرداخت پول بیش‌تر و خرید اعتبار مجازی،‌ می‌توانید از خودروهای قوی‌تر و تجهیزات هیولا روی وسیله نقلیتان استفاده کنید؛ اما این موضوع دلیلی بر پیروزی شما نمی‌شود، چراکه باید مکانیزم گیم‌پلی را به خوبی بلد باشید و با تمام اقلام گاراژتان آشنا شوید تا در هر شرایط خاص آب و هوایی یا موارد بحرانی‌تر، بتوانید فوراً قطعات را در طول مسابقه عوض کنید.

البته باید این نکته را هم ذکر کنم در طول تجربه‌های ابتدایی‌ام از بازی Gran Turismo 7، فروشگاه درون بازی فعالیتی انجام نمی‌داد؛ بنابراین اصلاً وقت نکرده‌ام که گریزی به آنجا داشته باشم و ببنیم که سازندگان واقعاً چه مواردی را در دل آن پنهان کرده‌اند. به هر حال، همانطور که کمی پیش‌تر اشاره کرده‌‌ام، بازیکنان نمی‌توانند انتظار عملیات Pay-To-Win را داشته باشند، اما پرداخت‌های درون برنامه‌ای تأثیرات مخصوص به خودش را روی مکانیزم گیم‌پلی می‌گذارد.

اگرچه تغییرات زیادی در نحوه افزایش کلکسیون خودروهای بازیکنان صورت نگرفته است، اما در خصوص نحوه عملکرد هر اتوموبیل نمی‌توان این موضوع را تصدیق کرد. بازی Gran Turismo 7 دارای فوکوس لیزری دقیق روی رانندگی هر بازیکن بر اساس سرعت، نقطه ترمز گیری، گرفتن زاویه در حین پیچیدن و جزئیات دیگر است که به عنوان پارامتر‌های مهم در سوابق هر مخاطب تعیین خواهد شد. به هر حال شاید در چند دور ابتدایی مسابقات اصلاً نتوانید پارامترهای مناسبی را از خود به جا بگذارید، چراکه هر خودروی سواری، تجربه شیرینی دارد که بازیکنان فقط دوست دارند در ابتدا به تجربه هندلینگ هر وسیله نقلیه بپردازند؛ آن هم بدون در نظر گرفتن آمار و ارقامی که به ثبت می‌رسانند.

علاوه بر این موضوعات، به لطف هوش مصنوعی بهتر، رانندگی با سایر رقبایی که از هوش مصنوعی استفاده می‌کنند هم بسیار چالش‌برانگیزتر شده است. این بخش آنقدر بهبود یافته‌ شده که هر رقیب از جایگاه خودش در نزد شما و سایر بازیکنان دفاع می‌کند و ممکن است که مسیر سبقت شما را کاملاً قطع کند تا نتوانید به جایگاه‌های بهتری دسترسی پیدا کنید. در هر صورت اگر از رانندگان حرفه‌ای هستید که تا کنون اقدام به تجربه بسیاری از بازی‌های مسابقه‌ای کرده‌اید، باید بگویم که در Gran Turismo 7 سعی کنید ابتدا روی درجه سختی‌های کمتر مسابقات را آغاز کرده و وقتی که با هوش مصنوعی کاملاً جدید آن کنار آمده‌اید، سپس اقدام به افزایش میزان سختی بازی کنید.

انتظار هیچ رفتار عجولانه‌ای از هوش مصنوعی نداشته باشید، چراکه در این بازی همه کارها به صورت خودکار و حساب شده انجام داده می‌شود. در واقع موضوعات فوق را اگر به صورت پازل کنار هم بگذارید، متوجه خواهید شد مکانیزم‌های گیم پلی و مسابقات عالی، لحظات خاطره‌انگیز و به یادماندنی‌ای را برای شما به ارمغان می‌آورد.

در مورد پیست‌های موجود باید گفت که بازی Gran Turismo 7 دارای بیش از ۹۰ پیست مسابقه‌ای مختلف است که برخی از مشهورترین و موردعلاقه‌ترین پیست‌های بازیکنان را می‌توانم به Trial Mountain، Le Mans و Nurburgring تقسیم کنم. همانطور که انتظار می‌رفت، پیست‌ها با دقت بسیار بالایی طراحی و تولید شده‌اند که تا حد بسیار بالایی شبیه به دنیای واقعیشان باشند. لازم به ذکر است که هر کدام از پیست‌های یادشده، رویدادها و شرایط ویژه مخصوص به خودشان را دارند که باید حواستان به آن باشد. در هر پیست می‌توانید حالت آرکید (Arcade) را انتخاب کنید تا با سایر رقبای هوش مصنوعی به تجربه بازی بپردازید، یا آنکه رویداد Time Trials را آغاز کنید و چالش‌های زمانی را تکمیل کنید، یا در نهایت می‌توانید Drift Trails را اجرا کنید تا با انجام دریفت‌های متوالی، امتیازات بالایی را به دست آورید.

اگر از تجربه این بخش‌ها راضی نیستید، می‌توانید بازی را از طریق بخش Circuit Experience دنبال کنید که ترکیبی از هر کدام از بخش‌های یادشده است و باید در زمان‌های مشخص شده، یک دور پیست را کامل کرده باشید. یکی از جالب‌ترین نکات در خصوص تنوع مسابقات در آن است که شما می‌توانید مسابقات شخصی‌سازی شده خودتان را بسازید و هر قوانینی که موردعلاقه‌تان است، در آن به کار بگذارید تا سایر رقبا و دوستان خود با قوانین شما به تجربه مسابقه بپردازند. به صورت کلی، هر پیستی که برای این بازی طراحی شده، مجموعه‌ای از قوانین و قواعد مربوط به خودش را دارد و با آب و هوای دانیامیک، تأثیر بسزایی روی تجربه بازیکنان می‌گذارد.

 

 

 

 

« بازی Gran Turismo 7 دارای فوکوس لیزری دقیق روی رانندگی هر بازیکن بر اساس سرعت، نقطه ترمز گیری، گرفتن زاویه در حین پیچیدن و جزئیات دیگر است که به عنوان پارامتر‌های مهم در سوابق هر مخاطب تعیین خواهد شد. به هر حال شاید در چند دور ابتدایی مسابقات اصلاً نتوانتید پارامترهای مناسبی را از خود به جا بگذارید، چراکه هر خودروی سواری، تجربه شیرینی دارد که بازیکنان فقط دوست دارند در ابتدا به تجربه هندلینگ هر وسیله نقلیه بپردازند؛ آن هم بدون در نظر گرفتن آمار و ارقامی که به ثبت می‌رسانند.»

همانطور که قبلاً ذکر شد، علاوه بر GT Cafe، تعدادی از حالت‌های تک نفره محبوب نسخه‌های قبلی در این بازی گرد هم جمع‌ شده‌اند. بازیکنان در طول بازی قادر خواهند بود در مأموریت‌ها و رالی‌های مخصوص به هر پیست شرکت کنند. مأموریت‌ها مجموعه‌ای از رویدادهایی است که بازیکنان را ملزم می‌کند تا در فعالیت‌هایی مانند تکمیل کردن یک دور از مسابقه با وسیله نقلیه‌ای مخصوص که سوخت بسیار کمی دارد، کار خودشان را آغاز کرده و با انجام دریفت‌های مختلف در پیچ‌ها، از لحاظ امتیاز با سایر رقبا به رقابت بپردازند.

در سایر بازی‌ها می‌توانید با قوانین از پیش‌ تعیین شده‌ای که تیم توسعه‌دهنده ایجاد کرده‌اند، به تجربه مسابقات بپردازید که البته اگر بخواهم تمام موارد را در اینجا بررسی کنم، واقعاً از حوصله مقاله خارج می‌شود؛ اما برای استراحت دادن به خودتان می‌توانید به صورت مختلف به تجربه هر بخش بپردازید. البته یکی از بخش‌های قدیمی که راه خودش را به بازی Gran turismo 7 پیدا کرده، با نام کلاسیک Music Rally شناخته می‌شود که در آنجا بازیکنان به ازای هر سرعتی که با خودروی خودشان تجربه می‌کنند، به ضرب آهنگ از موسیقی‌های مختلفی مواجه می‌شوند. مسلماً هر کدام از بخش‌های آفلاین بازی به قول معروف آش دهن پر کنی نیست، اما آنقدری که بتواند روی تجربه شما در طول بازی تأثیر بسزایی بگذار، قطعاً مفید خواهد بود. چیزی که من متوجه شدم، این است که این بخش‌های آفلاین و تک نفره موارد خوبی برای پرت کردن حواس بازیکنان بعد از تجربه GT Cafe هستند، به طوریکه هر کدام از مخاطبان حتماً به امتحان کردن هر مسابقه انگیزه‌ای پیدا می‌کنند.

بازی Gran Turismo 7 همچنین دارای مجموعه‌ای از گزینه‌های سفارشی سازی است که در بخش‌هایی چون گاراژ، تیوینیک و GT Auto می‌توانید شاهد آن باشید. از طریق منوی موجود در گاراژ بازی، می‌توانید وسیله نقلیه خودتان را به راحتی تنظیم کرده و شخصی‌سازی‌هایی را اعمال کنید. از تغییر ارتفاع بدنه خودرو گرفته تا به‌روزرسانی دیفرانسیل‌ها و موارد دیگر که روی عملکرد وسایل نقلیه به‌شدّت تأثیر می‌گذارد. همانطور که در بخشی از این مقاله اشاره کرده بودم، انجام تنظیمات یادشده برای بازیکنان تازه وارد و کسانی که موردی از شخصی‌سازی خودروها نمی‌دانند، بسیار پیچیده خواهد بود؛ به همین خاطر برای به دست آوردن اطلاعات کافی، می‌توانید کاتالوگ راهنمای هر کدام از خودروهای موردعلاقه‌تان را از طریق بخش GT Cafe مطالعه کنید تا با شخصی‌سازی‌های اصولی آشنایی کامل پبدا کرده و اتوموبیل خودتان را به بهترین شکل ارتقاء دهید.

از لحاظ شخصی‌سازی باید خیالتان راحت باشد، چراکه هر قسمت از بدنه خارجی و داخلی، قطعات و سایر مواردی که دوست داشته باشید را می‌توانید شخصی‌سازی کنید. به نوعی می‌توان گفت که سازندگان از شخصی‌سازی موجود در بازی Forza Horizon 5 به نوعی الهام گرفته‌اند تا بازیکنان با طیف گسترده‌ای از خلاقیت‌ها بتوانند اتوموبیل‌های مخصوص به خودشان را داشته باشند. البته بیشتر تمرکز سازندگان روی آزاد گذاشت دست بازیکنان برای اعمال موارد آرایشی و ظاهری بود، اما نمی‌توانیم بگوییم که همه موارد موجود در بخش شخصی‌سازی فقط برای تزئین خودروها استفاده می‌شود. برخی از تغییرات روی گیم‌پلی بازی به‌شدّت تأثیر می‌گذارد، به عنوان مثال گذاشتن بال عقب روی سرعت خودروها تأثیر خواهد گذاشت و از این قبیل از موارد در بطن بازی زیاد پیدا خواهید کرد که می‌تواند به صورت مجزا روی قدرت، سرعت یا عملکرد خودروها تأثیر بگذارد.

یکی از موارد خیلی خوبی که تیم توسعه‌دهنده روی آن مانور داده، مربوط به این است که بازیکنان در طول شخصی‌سازی با پارامترهایی مواجه می‌شوند که بر اساس مسابقات پیش‌رو، دسترسی محدودی به آیتم‌های خریداری شده داشته باشند. البته این مورد بیشتر به قطعات درون خودرو مربوط می‌شود، بنابراین در سایر وسایل تزئینی نباید انتظار محدودیتی را داشته باشید. در مجموع این بازی دارای یکسری از چهارچوب‌ها بسیار خاص است که بازیکنان به صورت عادلانه و حرفه‌ای بتوانند مسابقات را به سرانجام برسانند و اتوموبیل شخصی‌سازی مخصوص به خودشان را داشته باشند. پیشنهاد مجدد من به شما این است که ابتدا روی کاتالوگ راهنمای خودروی موردعلاقه‌تان تمرکز کرده و سپس به اعمال شخصی‌سازی‌های منحصربه‌فرد بر اساس علم و دانشتان بپردازید.

در بخشی از مقاله در خصوص سیستم آب و هوا به صورت خیلی جزئی صحبت کرده‌ایم. در واقع پارامتر دیگری که بر مسابقات تأثیر می‌گذارد، سیستم آب و هوای پویایی است که نمونه‌اش را جز در بازی Gran Turismo 7، در هیچ عنوان شبیه‌ساز دیگری مشاهده نخواهید کرد. یکی از بهترین آب و هوایی که می‌توانید تأثیر پویایی بازی روی مکانیزم گیم‌پلی در آن مشاهده کنید، مربوط به آب و هوای بارانی شدید است. همانطور که در اینجور پیست‌ها با آب و هوای وحشتناکی مواجه می‌شوید، باید بدانید که خیس شدن آسفالت باعث سر خوردن خودروی شما خواهد شد. بنابراین در مواردی که سرعت بسیار بالایی دارید و می‌خواهید در پیچ‌ها بپیچید، اگر حواستان نباشد احتمال خروج از پیست مسابقه و نابودی خودرویتان وجود دارد.

استودیوی پولیفانی دیجیتال پیش‌ از انتشار بازی تأکید کرده بود که همه موارد می‌تواند روی هندلینگ خودروی شما تأثیر بگذارد، به همین خاطر حتی اگر پیستی را انتخاب کنید که آب و هوای بسیار گرمی دارد، این عمل باعث می‌شود تا سطح چسبندگی لاستیک به آسفالت بیشتر شده و کنترل متفاوت‌تری را تجربه کنید. به همین خاطر پیشنهاد می‌شود که قبل از شروع هر مسابقه، شرایط جوی و آب و هوایی را سنجیده و بر اساس آن اقدام به شخصی‌سازی خودروی خود کنید. همه چیز در این بازی پویا است به طوریکه سطح چسبندگی لاستیک به آسفالت در روز به بیشترین حد خودش می‌رسد، در صورتیکه هرچه به هوای خنک‌تر و تاریکی مطلق برویم، این سطح چسبندگی کم و کمتر خواهد شد. بنابراین به صورت متداول حواستان به شرایط جوی باشد که بتوانید جایگاه خودتان را تثبیت کنید. به بیان کلی‌تر تیم توسعه‌دهنده وسواسیت بسیار زیادی در طراحی و تولید عناصر شبیه‌ساز بازی به خرج داده‌اند که نمی‌توانیم بیشتر از آن به بررسی این عوامل بپردازیم، اما این را با قاطعیت می‌گویم که بازی Gran Turismo 7 بهترین سیستم آب و هوایی را در تاریخ بازی‌های ویدیویی دارد که قطعاً شما را شگفت‌زده خواهد کرد.

 

 

 

 

« در مجموع این بازی دارای یکسری از چهارچوب‌ها بسیار خاص است که بازیکنان به صورت عادلانه و حرفه‌ای بتوانند مسابقات را به سرانجام برسانند و اتوموبیل شخصی‌سازی مخصوص به خودشان را داشته باشند. پیشنهاد مجدد من به شما این است که ابتدا روی کاتالوگ راهنمای خودروی موردعلاقه‌تان تمرکز کرده و سپس به اعمال شخصی‌سازی‌های منحصربه‌فرد بر اساس علم و دانشتان بپردازید.»

یکی دیگر از نکات فنی‌ای که در این بازی با آن مواجه شده‌ایم، صدای بسیار واقع‌گرایانه‌ای است که از هر خودرو به صورت اختصاصی خارج می‌شود. تا زمان عمر کنسول پلی‌استیشن ۳، در بخش جلوه‌های صوتی اصلاً مورد خاصی را از سوی تیم توسعه‌دهنده مشاهده نکرده بودیم؛ به همین خاطر بازیکن احساس می‌کرد که صدای خارج شده از موتور هر خودرو به صورت بی کیفیت از روی یک بلندگو ضبط شده است. جلوه‌های صوتی در بازی Gran Turismo Sport بهتر از نسخه‌های قبلی شده بود، اما اکنون به لطف فناوری صوتی Tempest 3D PS5، سیستم صوتی در بازی Gran Turismo 7 بسیار عالی‌تر از هر نسخه‌ دیگری به فعالیت خودش ادامه می‌دهد. گوش دادن به غرش موتور هر اتوموبیل در شرایط جوی هر پیست برای من تجربه‌ای بود که بابت دیدنش از استودیوی سازنده بسیار سپاسگزار هستم. علاوه بر این، سیستم صوتی بازی به من کمک می‌کرد تا زمانی که خودرویی می‌خواست از کنارم سبقت بگیرد، مسیر او را تشخیص داده و نگذارم که از کنار من سبقت بگیرد؛ بنابراین موضوع یادشده را به عنوان یک استراتژی مهم می‌توانید در نظر بگیرید.

علاوه بر موضوعات مطروحه، باید در خصوص ویژگی محرک‌های تطبیقی و بازخوردهای لمسی کنترلر مخصوص کنسول پلی‌استیشن ۵ با نام دوالسنس (DualSence) هم کمی صحبت کنیم. زمانی که با سرعت زیادی در حال حرکت هستید و قصد دارید در لحظه سرعت خود را کم کرده تا بتوانید از پیچ‌‌های پیش رویتان به خوبی عبور کنید، ماشه‌های مربوط به ترمز بسیار سفت‌تر از حالت معمولی عمل خواهد کرد. من بشخصه برای تجربه بازی‌های ویدیویی روی کنسول پلی‌استیشن ۵ از قابلیت یادشده اصلاً استفاده نمی‌کنم، اما Gran Turismo 7 من را به عنوان یک مخاطب با تجربه مجاب کرد که از این قضیه چشم‌پوشی کرده و با تمام فناوری موجود در این کنسول به رقابت با رقبا بپردازم.

همچنین هنگام تعویض دنده یا زمانی که یکی از لاستیک‌های خودرو در گودالی فرو می‌رود، یک حس عجیب و خیلی خوبی به واسطه قابلیت بازخوردهای لمسی و محرک‌های تطبیقی به من دست می‌داد. رویدادهای خاصی که در طول گیم‌پلی با آن مواجه می‌شوید، باعث می‌شود تازه بعد از گذشت یک سال از عمر کنسول پلی‌استیشن ۵ متوجه ویژگی خیلی خاصی قابلیت‌های یادشده شوید که هرگز در بازی‌های دیگری نمونه‌اش را تجربه نکرده‌ بوده‌اید.

البته یکی از عناصر بازگشتی از بازی Gran Turismo Sport به Gran Turismo 7 درواقع حالت Scapes است. برای کسانی که اطلاع ندارند باید گفت که حالت Scapes همان حالت عکاسی است که در نسخه هفتم جای خودش را در نزد مخاطبان و علاقه‌مندان تثبیت کرده، اما فقط به عنوان حالت عکاسی نباید به آن نگاه کنید؛ جراکه تمام رویاهای یک ویرایشگر عکس در این قسمت نهفته است و هیچ محدودیتی نمی‌تواند عکس‌های خلق شده توسط شما را از بین ببرد.

در این بخش، صدها مکان مختلف برای عکاسی با خودروی موردعلاقه‌تان وجود دارد که ده‌ها موارد فنی مثل فیلتر، شدّت نور، زوایای عکاسی و موارد دیگر در بطن آن بخش وجود دارد. من به راحتی می‌توانستم بسیاری از بازیکنان را ببینم که چندین ساعت از وقت خودشان را روی حالت Scapes گذاشه بوده‌اند، زیرا آن‌ها به دنبال زوایای عکاسی جدید و به رخ کشیدن هنر خود به سایر مخاطبان برای جمع‌ آوری لایک (Like) بوده‌اند. این واقعیت که استودیوی پولیفانی دیجیتال فقط به دنبال بازطراحی بخش گیم‌پلی نبوده و سعی کرده که توجه خودش را به سایر بخش‌های دیگر بگذارد، برای من بسیار جذاب و عالی تلقی می‌شد.

 

 

 

 

«اگر بخواهم بازی Gran Turismo 7 را در چند کلمه توصیف کنم، اینگونه خواهد بود: این جشن فرهنگی خودروها است، چراکه مجموعه‌ای از هرچیزی که باید در بازی‌های شبیه‌ساز مسابقه‌ای باشد، در بطن این بازی هم موجود است.»

بازی Gran Turismo 7 همچنین دارای حالت Sports است که از نظر فنی یک بازی دیگر برای بازیکنان تلقی می‌شود. این ویژگی، مسابقات روزانه را تحت تأثیر قرار می دهد که رانندگان باید بر اساس پارامترهای مشخص شده به کسب (DR) پرداخته و رتبه ورزشی خودشان (SR) را ارتقاء دهند. بنابراین هرگونه رانندگی پر خطر و عجولانه می‌تواند بر SR شما تأثیر بگذارد که متقابلاً این تأثیر نیز روی DR ها هم اعمال می‌شود.

این بخش از بازی بیشتر به بخش آنلاین مربوط می‌شود، البته من در زمان تجربه این بخش نتوانستم خیلی موفق عمل کنم، چراکه لابی‌های موجود و طراحی شده برای بازی نسبتاً خالی بود و عملاً کاری از دست من هم بر نمی‌آمد. البته طبق اطلاعاتی که در اختیار دارم، انتظار ندارم که سازندگان در این بخش چیزی فراتر از بخش آنلاین و چندنفره بازی Gran Turismo Sport برای ارائه داشته باشند، بنابراین مثل آن بازی می‌توانید به راحتی با دوستان خود به تجربه بخش جندنفره بپردازید؛ آن هم در صورتیکه روی مبل خانه لم داده و منتظر متصل شدن رفیقتان به لابی باشید. جهت یادآوری باید گفت که بخش اسپلیت اسکرین یا تقسیم صفحه هم در بطن بازی وجود دارد و مثل سایر بازی‌های ویدویی موجود کار خودش را به خوبی انجام خواهد داد.

اگر بخواهم بازی Gran Turismo 7 را در چند کلمه توصیف کنم، اینگونه خواهد بود: این جشن فرهنگی خودروها است، چراکه مجموعه‌ای از هرچیزی که باید در بازی‌های شبیه‌ساز مسابقه‌ای باشد، در بطن این بازی هم موجود است. به نظر من این بازی پاسخ به سوالی است که خیلی وقت است برخی از افراد خارج صنعت می‌پرسند: آیا بازی‌های ویدیویی هنر هستند؟ بررسی من از بازی Gran Turismo 7 نمی‌تواند به صورت اجمالی به سوال فوق پاسخ بدهد، اما اگر بازی‌های ویدیویی واقعاً هنر هستند، پس Gran Turismo 7 گواهی بر این مسئله خواهد بود.

این بازی یک محصول با طراحی پیچیده، یک بازی مسابقه‌ای بسیار زیبا و دست پختی است که با عشق و دقت طراحی، تولید و برای مخاطبان منتشر شده است. مهم‌تر از همه، این بازی به روح و هسته‌ اصلی مجموعه هم وفادار بوده که به همین خاطر تجربه مکانیزم گیم‌پلی عالی از آب درآمده است. بدون شک بازی Gran Turismo 7 یک پیروزی دلچسب برای این مجموعه مسابقه‌ای شبیه‌ساز و استودیوی پولیفانی دیجتال و کمپانی سونی محسوب می‌شود و ما نمی‌توانیم منتظر بمانیم که تیم توسعه‌دهنده در ادامه راه چه موارد شگفت‌انگیزی را در نسخه بعدی این مجموعه، که من فکر می‌کنم از شاخه‌‌های اصلی است و دیگر شاهد نسخه فرعی نخواهیم بود، اضافه خواهند کرد.

نقد و بررسی فوق به واسطه تجربه بازی Gran Turismo 7 روی کنسول پلی‌استیشن ۵ نگارش شده است.

در بحث شرکت کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شاید دوست داشته باشید
۲۷ دی ۱۴۰۱
بازی Silent Hill 2 Remake
دیدگاه‌های این مطلب 0
سازنده اسبق مجموعه Silent Hill از توانایی استودیوی Bloober Team تولید بازی Silent Hill 2 Remake می‌گوید
۲۵ دی ۱۴۰۱
گیم لیست
دیدگاه‌های این مطلب 0
گیم لیست | ۵۰ بازی داستانی که در سال ۲۰۲۳ و بعد از آن منتشر می‌شوند (قسمت اول)
تازه‌ترین ویدیو‌ها
۲۵ دی ۱۴۰۱
بازی WWE 2K23
دیدگاه‌های این مطلب 0
شایعه: زمان رونمایی از بازی WWE 2K23 تا رویداد رویال رامبل به تعویق افتاد
ویترین ویترین
ویترین
ویدیو ویدیو
ویدیو
جستجو جستجو
جستجو