گیم لیست
دیدگاه‌های این مطلب 0

گیم لیست | بهترین بازی‌های جهان باز (قسمت ۱)

ایکس‌باکس
علی جلیلی ۲۵ آبان ۱۴۰۱

به عنوان یک بازی‌باز تا چه حد دوست دارید که در انجام ماموریت‌ها دستتان باز باشد؟ آیا به این موضوع علاقه‌ دارید که قدم به قدم نقشه‌ای که می‌بینید را بگردید و با تمام موجودات و انسان‌ها موجود در آنجا تعامل داشته باشید؟ اگر جوابتان مثبت است، این گیم لیست از وب سایت بازینامه را حتماً مطالعه کنید تا به بازی‌های موردنظرتان برسید.

در این زمینه به عنوان یک طرفدار که اولویت تجربه کردن بازی‌ها برایم بیشتر داشتن برچسب «جهان باز» است، اصلاً مهم نیست که رقیب محصولاتی که دوست دارم چیست. یعنی چی؟ یعنی حتی من تجربه بازی‌ای مثل Sleeping Dogs را به چیزی مثل God of War ترجیح می‌دهم. البته این موضوع که شوخی خوبی بود و اصلاً من همچین آدمی نیستم که بخواهم محصولات انحصاری سونی و البته پلی‌استیشن را به بازی‌های جهان باز ترجیح بدهم؛ ولی شک نکنید که این کار را با بازی‌های انحصاری ایکس باکس خواهم کرد.

نه تنها این بلا را بر سر محصولات انحصاری ایکس باکس می‌آورم، بلکه حتی عناوین انحصاری رایانه‌های شخصی هم در یک گروه با کنسول‌های خانگی مایکروسافت قرار می‌گیرد. نمی‌خواهم فکر بدی کنید که دشمنی خاصی با مایکروسافت دارم که واقعاً اینطور نیست، ولی حتی بازی‌هایی آن برند مثل Halo Infinite یا مجموعه‌‌ای مثل Forza Horizon را در دسته بازی‌های «جهان باز» نمی‌بینم که بخواهم آن‌ها را به بهترین بازی‌های این ژانر ترجیح بدهم.

ولش کنید! در این مقاله اصلاً قرار نیست جنگ داخلی راه بندازم. موضوعی که اینجا وجود دارد، شناسایی ۳۰ تا از بهترین بازی‌های ویدیویی در ژانر «جهان باز» است که واقعاً باز هستند؛ یعنی مخاطب آنقدر دست و بالش در تجربه آن محصولات باز است که انگار شخصاً دارد در دنیایی که یک تیم سازنده ساخته، زندگی می‌کند. البته کاری به این موضوع ندارم که حتی خیلی از ما بازیکن‌ها شب‌ها که دوست داریم به خواب برویم، با قوّه تخیلی خودمان در جهانی که تجربه کرده‌ایم برای چند دقیقه‌ای زندگی می‌کنیم و سپس به خواب عمیقی فرو می‌رویم!

من شخصاً از آن دسته از بازیکنانی هستم که هنوز بعد از گذشت ۸-۹ سال از انتشار بازی Grand Theft Auto 5، هر شب با یک سناریو تازه از لوس سانتوس به خواب می‌روم و صبح هم به راحتی از خواب بیدار می‌شوم (البته به جز شب‌هایی که با ترور فیلیپس سروکار دارم!). به هر حال، هرچیزی که هست و نیست، در این مقاله از سلسله مقالات گیم‌ لیست قصد دارم ۳۰ بازی برتر در این زمینه را به شما معرفی کنم تا شاید (البته قطعاً) از تجربه آن لذّت خواهید برد. پس مثل روال سابق مقالات ما، برای مطالعه بیشتر خط زیر را دنبال کنید.

 شماره ۱ |  Grand Theft Auto 5

 

 

 

جدی می‌گویم، دلیل اینکه بازی Grand Theft Auto 5 در صدر جدول ما قرار دارد اصلاً شخصی نیست و به خواب‌های من هم اصلاً مربوط نمی‌شود. واقعاً دلیل اصلی آنجایی وجود دارد که راکستار گیمز چگونه توانست یک دنیای بزرگ و پویایی خلق کند که حتی بازیکنان بعد از گذشت این همه سال دست از خرید و تجربه کردنش بر نمی‌دارند. چه دوست داشته باشید و چه دوست نداشته باشید، این محصول آنقدر پرطرفدار بود که برای سه نسل متوالی از صنعت بازی‌های ویدیویی منتشر شد و تا آخرین لحظه‌ای که سرورهای این بازی را چک کرده‌ام، ۳ سرور مختلف با ۳۰ بازیکن اشغال شده بود.

البته که من نسخه نسل نهمی بازی Grand Theft Auto Online را چک کرده‌‌ام و قطعاً روی کنسول‌های نسل هشتمی پلی‌استیشن ۴ و حتی ایکس باکس وان نیز می‌توانید تراکم سروری بیشتری را مشاهده کنید. به هر حال آزادی عمل‌هایی که این بازی در بخش گیم‌پلی به شما می‌‌دهد، دلیل عمده‌ای است که صدر جدول گیم لیست این قسمت را به آن اختصاص داده‌ایم. دزدی، قمار و شرط بندی، شرکت در مسابقات، بیزینس‌های مختلف و بهتر بگویم، زندگی کاملی از زندگی واقعی را می‌توانید در این بازی تجربه کنید که واقعاً نمونه‌اش در هیچ جای دیگر دیده نشده است.

 شماره ۲ |  Watch Dogs 2

 

 

 

واقعاً باور کنید که من دنبال هیچ اختلاف نظری نیستم و اصلاً هم قصد شعله‌ور کردن آتش بین بازی Watch Dogs 1 و Watch Dogs 2 را ندارم، اما بیایید این موضوع را تصدیق کنیم که بازی Watch Dogs 2 از نسخه اول این مجموعه هم بار ارزش‌تر بود و هم سرگرم‌کننده‌تر و البته در زمینه هک و این داستان‌ها نیز یک سر و گردن بالاتر بود.

آزادی عمل در این بازی بی‌داد می‌کند. شیکاگو را دوست دارید؟ بسیار عالی است؛ می‌توانید با مارکوس جوان ما در سطح شهر آزادانه قدم بزنید، همزمان با هندزفری آهنگ گوش کنید و در نهایت از تجربه Activityهای موجود در سطح شهر لذّت ببرید. البته این همه ماجرا نیست و اگر نظر من را می‌‌خواهید، حتماً با دقت به بخش داستانی هم توجه داشته باشید. اینکه بتوانید هر مأموریت‌ را با چند شیوه و روش مختلف به پایان برسانید سرگرم کننده نیست؟ به همین خاطر جایگاه دوم گیم لیست را به این بازی تحسین‌شده استودیوی بازی‌سازی یوبی‌سافت تقدیم می‌کنم.

 شماره ۳ |  Far Cry 2

 

 

 

بدون هیچ شکی یکی از شاهکارهای صنعت بازی‌های ویدیویی همین بازی Far Cry 2 است که حتی بعد از گذشت ۶ نسخه، نمونه‌اش اصلاً ساخته نشد و متوجه هم نمی‌شوم که چرا کمپانی یوبی‌سافت قصد بازسازی مجدد آن را ندارد. هیچ عیبی ندارد، همین بازی را یک بار دیگر با همین فرم و شکل برای کنسول‌های نسل جدید منتشر کند هم من به تجربه‌اش می‌پردازم ( درست کاری که با بازی Far Cry 3 کرد).

از لحاظ داستانی، بازی Farc Cry 2 در پس زمینه یک نبرد ساوانای جنگ‌زده آفریقایی روایت می‌شود که در آن همیشه باید به دنبال بقاء از دست انسان‌ها باشید. نه تنها انسان‌های بومی می‌توانند دشمن شما باشند، بلکه حتی پشه‌های مالاریا هم بلای جانتان خواهد شد تا همیشه یک تهدیدی برای شدن! وجود داشته باشد.

فیزیک عالی در گیم‌پلی باعث می‌شود یک سواری منحصربه‌فرد از هر وسیله نقلیه‌ای داشته باشید و البته طراحی مأموریت‌های بازی هم از ارزش بسیار زیادی برخوردار است که نمی‌‌توانیم به راحتی از کنار آن عبور کنیم. البته اگر بخواهید الان به تجربه این محصول قدیمی بپردازید، شاید به خاطر عادتی که به بازی‌های مدرن دارید، با Level Desingهایی که تیم سازنده به سرانجام رسانده است حال نکنید، اما به هر حال Far Cry 2 آنقدر ارزش تجربه کردن را دارد که در جایگاه سوم گیم لیست ما قرار بگیرد.

شماره ۴ |  Assassin’s Creed Black Flag

 

 

 

خیلی از ما بازیکن‌های کهنه‌کار استودیوی بازی‌سازی راکستار گیمز را به خاطر ساختن مجموعه Grand Theft Auto، سلطان ژانر «جهان باز» می‌نامیم؛ اما اگر سلطان این سبک آن استودیو باشد،‌ پس ملکه جهان باز بودن هم استودیوی بازی‌سازی یوبی‌سافت است که این همه محصولات عالی را زاییده! فقط به همین چهار بازی معرفی شده در این گیم لیست نگاهی بیاندازید تا ببینید که ۳ تا از آن‌ها مربوط به همین استودیوی فرانسوی است و البته در ادامه هم شاید با تماشای نام بازی‌های دیگر آن شگفت‌زده شوید!

نه تنها از نظر شخص من، نظر شخصی بازیکنان و منتقدان، بلکه از نظر شخصی همه جانوارن نیز بازی Assassin’s Creed 4 Black Flag کامل‌ترین و سرگرم‌کننده‌ترین نسخه از مجموعه «فرقه‌های اساسین» بوده که توانست پتانسیل واقعی‌اش را به رخ مخاطب بکشاند و البته داستان کاملی از خانواده کنوی را روایت کند. از Assassin’s Creed 3 تا Black Flag ما به تجربه سه نسل مختلف از خانواده کنوی پرداخته بوده‌ایم و در آخر هم متوجه شدیم که چگونه ذات شخصیت کانر کنوی به پدربزرگش ادوادر کنوی رفته است.

از لحاظ داستان که حرفی برای گفتن باقی نمی‌ماند؛ شخصیت‌های به یاد ماندی، مکان‌های زیبا، گیم‌پلی غنی و مرتبط با داستان‌سرایی که همه آن‌ها مانند گنجی است که در درون دریا غرق شده و بازیکنان با تجربه Assassin’s Creed 4 Black Flag می‌توانند آن را پیدا کنند. هنوز هم تجربه آن با ارزش است و اگر فرصتش را پیدا کرده‌اید، به تجربه‌اش بپردازید تا متوجه شوید چرا جایگاه چهارم گیم لیست را به این بازی اختصاص داده‌ام.

 شماره ۵ |  Elden Ring

 

 

 

منتظر حضور یک بازی تازه منتشر شده در این گیم لیست بودید؟ خب پس با شماره پنجم شما را غافلگیر کرده‌ام. جدا از تمام زحماتی که استودیوی بازی‌سازی فرام سافتوور در طول این سال‌ها به خاطر خلق مجموعه‌های ارزشمندی چون Dark Souls و Demon Souls و حتی تولید بازی تحسین‌ شده‌ای به اسم BloodBorne کشیده، اما باید بگویم که بازی Elden Ring کامل‌ترین بازی‌ جهان بازی شناخته می‌شود که این استودیو توانسته آن را تولید و منتشر کند.

از بسیاری از جهات، بازی Elden Ring شبیه همه چیز‌هایی است که در مجموعه Souls ( چه دارک و چه دیمن) تجربه کرده‌اید که عمر آن‌ها از یک دهه هم عبور می‌کند. طراحی دنیای خارق‌العاده‌ای به اسم The Lands Between، میزبانی از جنگجویانی خشن، جانوارنی غول‌پیکر و اسراری فراوان که در هر اینچ از محیط بازی وجود دارند باعث شده تا در کنار سیستم مبارزه‌ای انعطاف‌پذیری که نمونه‌اش را به این زودی‌ها نخواهید دید، جایگاه پنجم گیم لیست را تقدیم استودیوی بازی‌سازی فرام سافتوور کنیم.

 شماره ۶ |  Red Dead Redemption 2

 

 

 

فکر می‌کنید راکستار فقط یک شاهکار در گیم لیست ما دارد؟ نه خیر، بلکه راسکتار کلی شاهکار دیگر دارد که در گیم لیست ما وجود ندارند! به طور کلی بازی Red Dead Redemption 2 شاید نتواند از لحاظ سرگرمی ( و البته در خصوص برخی دیگر از فاکتورها)‌ با مجموعه Grand Theft Auto و مخصوصاً GTA V رقابت کند، از لحاظ گیم‌پلی واقعاً یک سر و گردن بالاتر از آخرین نسخه «سرقت بزرگ اتوموبیل» قرار داشت. البته این موضوع را هم خاطرنشان کنم که هر دو بازی یادشده در دو بازه زمانی متفاوت و برای دو نسل جداگانه ساخته شده بود که با انتشار بازی GTA 6 هم آن بازی به کارهای اداری Red Dead Redemption 2 در زمینه سرگرمی و گیم‌پلی رسیدگی خواهد کرد.

داستان تدریجی سقوط گروه Van Der Linde و ایجاد روابط احساسی بین یک شخصیت غیر واقعی با بازیکنان واقعی، معجون عجیبی بود که راکستار گیمز به خوبی به خورد ما داد و البته کمتر کسی پیدا می‌شود که از آن ناراضی بوده باشد. گیم پلی بازی در عین سرگرم‌کننده و واقع‌گرایانه بودن، بر مبنای زندگی واقعی یک گاوچران قانون شکن ساخته شده که می‌توانید در آن ماهیگیری کنید، باج بگیرید، دزدی کنید و هزاران هزار کار مختلف انجام دهید. سفری که در غرب وحشی در حال تغییر خواهید داشت، باعث می‌شود که ما این بازی را هم در جایگاه ششم گیم لیست قرار دهیم.

 شماره ۷ |  Outer Wilds

 

 

 

یکی از برجسته‌ترین ساخته‌های استودیوی بازی‌سازی Mobius Digital با نام Outer World  شناخته می‌شود که اگر بخواهیم به صورت خلاصه پیرامون این بازی فوق‌العاده صحبت کنیم، باید تماماً از انفجار خورشید و تنظیم مجدد یک حقله زمانی نامحدود به عنوان یک فضانورد انسان دوستانه و باهوش جلوگیری کنید. شما باید به سیارات مختلف سفر کرده و سعی کنید سر نخ‌هایی در مورد تمدن‌های باستانی ناشناخته به دست آورید که به آرامی و پیوسته شما را به سمت آن لوپ زمانی نامحدود هدایت می‌کند. هر نوع وجه‌ای که در این بازی مشاهده می‌کنید، یعنی از طراحی بصری و صوتی و محیطی گرفته تا بخش روایی و گیم‌پلی، باعث شده تا ما با افتخار جایگاه هفتم گیم لیست را به این بازی اهدا کنیم.

 شماره ۸ |  Ghost of Tsushima: Director’s Cut

 

 

 

نسخه معمولی اصلاً، فقط بازی Ghost of Tsushima: Director’s Cut را تجربه کنید. استودیوی بازی‌سازی ساکر پانچ واقعاً‌ فک بازیکنان را با این محصولی که ساخته، از جا درآورده است و برای اولین بار در تاریخ بازی‌های ویدیویی بود که یک محصول شمشیری، آن‌ هم بر مبنای تاریخ و فرهنگ ژاپن، اینگونه توانست جهان را بلرزاند و بازیکنان شرقی و غربی، شمالی و جنوب کره زمین را به این ژانر خاص از جهان باز علاقه‌مند کند.

داستان احساسی این محصول راجع به شخصیتی به اسم جین ساکای، یکی از توابع جزیره سوشیما از کشور ژاپن است که در زمان حمله مغول‌ها، کل جزیره خانگی‌اش تحت تصرف خان‌های مغول در‌ می‌آید. او که سرزمین مادری‌اش را نابود شده می‌بیند، تصمیم می‌گیرد که بعد از شکست سنگین سامورایی‌ها دوباره خانه اجدادی خودش را از دست قاتلان مغولی پس بگیرد و در این راه… ادامه نمی‌دهم، خودتان تجربه کنید.

هر چیزی که در بازی دیده می‌شود، زیبا است. جزیره سوشیما با آب و هواهای مختلف، فعالیت‌های جانبی سرگرم کننده مثل قطع کردن درخت بابمو برای ارتقاء مهارت شمشیرزنی و موضوعات مختلف، باعث می‌شود که آخرین ساخته استودیوی بازی‌سازی ساکر پانچ در جایگه هشتم گیم لیست ما قرار بگیرد.

 شماره ۹ |  The Elder Scrolls 5: Skyrim

 

 

 

و استودیوی بازی‌سازی Bethseda هم به لیست ما وارد می‌شود. حتماً یادتان می‌آید که قبل از ظهور بازی The Witcher 3، بزرگ‌ترین محصول نقش‌آفرینی جهان باز صنعت بازی‌های ویدیویی چه بازی‌ای بود؟ اگر یادتان نمی‌آید موردی نیست،‌ من به شما می‌گویم که The Elder Scrolls 5: Skyrim بود. بازی‌ای که هنوز هم خیلی از دوستانم که از رایانه‌های شخصی برای تجربه بازی‌های ویدیویی استفاده می‌کنند، به تجربه‌اش می‌پردازند و آنقدر محیط باز و جنجالی‌ای دارد که هر مادی روی آن به راحتی سوار می‌شود.

بازی The Elder Scrolls 5: Skyrim تجربه‌ای است که بدون شک بی پایان است و به راحتی می‌توانید با فعالیت‌های جانبی و مأموریت‌های فرعی،‌ سرگرم شوید. حالا به این عناصر،‌ ویژگی‌های موثری چون گیم‌پلی درگیر کننده و موسیقی عالی را اضافه کنید تا متوجه شوید چرا شماره نهم گیم لیست را به این بازی تقدیم کرده‌ایم.

 شماره ۱۰ |  The Witcher 3: Wild Hunt

 

 

 

حالا که بحث بازی‌های نقش آفرینی جهان باز شد، باید به رقیب بازی The Elder Scrolls 5: Skyrim هم سلامی بکنیم. سلام The Witcher 3: Wild Hunt عزیز! جدا از هرگونه شوخی اضافه‌ای، استودیوی بازی‌سازی سی دی پراجکت رد توانست به خاطر این مجموعه اسم و رسم بزرگی برای خودش به پا کند. اگر بخواهیم به صورت موشکافانه‌ای به این قضیه نگاه کنیم، باید گفت که این بازی نسخه خیلی بهتر شده و البته کمی متفاوت‌تر از Skyrim است که می‌تواند با یک داستان‌سرایی عمیق، شما را جادو کند.

جستجوی گرالت برای یافتن تنها فرزندش سیری، باعث می‌شود تا به مکان‌های مختلفی سفر کرده و با نژادهای متفاوتی از انسان‌ها و هیولاها روبه‌رو شوید. همه موارد موجود در The Witcher 3: Wild Hunt داستانی دارد، حتی شکارهایی که به شکار کردنشان می‌پردازید. با بیش از ۱۴۰ ساعت محتوای سرگرم‌کننده داستانی، این بازی یکی دیگر از بزرگ‌ترین محصولات جهان باز است که در در جایگاه دهم گیم لیست ما قرار گرفت.

نظر شما در خصوص این گیم لیست چیست؟ به نظر شما جای کدام یک از بازی‌های جهان باز دیگر در این سلسله مقالات ما خالی است؟ نظرات خود را پیرامون این موضوعات با ما به اشتراک گذاشته و سایر اخبار و مقالات مرتبط با حوزه بازی‌های ویدیویی را از طریق صفحه اصلی پیگیری و مطالعه کنید.

برچسب‌ها
در بحث شرکت کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شاید دوست داشته باشید
۲۵ دی ۱۴۰۱
گیم لیست
دیدگاه‌های این مطلب 0
گیم لیست | ۵۰ بازی داستانی که در سال ۲۰۲۳ و بعد از آن منتشر می‌شوند (قسمت اول)
۲۵ دی ۱۴۰۱
بازی WWE 2K23
دیدگاه‌های این مطلب 0
شایعه: زمان رونمایی از بازی WWE 2K23 تا رویداد رویال رامبل به تعویق افتاد
تازه‌ترین ویدیو‌ها
۲۵ دی ۱۴۰۱
بازی The Callisto Protocol
دیدگاه‌های این مطلب 0
هزینه ساخت بازی The Callisto Protocol حدود ۱۶۲ میلیون دلار بوده است
ویترین ویترین
ویترین
ویدیو ویدیو
ویدیو
جستجو جستجو
جستجو