معرفینامه – سرویس Amazon Luna چیست و چه مزیتهایی دارد؟
آیا سرویس Amazon Luna میتواند جایگاه ویژهای را در صعنت بازیهای رایانهای بدست آورد؟ آیا سرویس مذکور ارزش خرید دارد یا یک شکست کامل برای کمپانی آمازون (Amazon) محسوب میشود؟ برای پاسخ به این پرسشها مقاله تخصصی کاروتک را دنبال کنید.
سرویسهای استریم بازی که دسترسی ما را نسبت به تهیه بازیهای فیزیکی و دیجیتالی ( حتی عناوین بسیار قدیمی) سهولت میبخشد، هنوز به عنوان یک روند جدی در دنیای بازیهای رایانهای شناخته نمیشود، اما این موضوع باعث نمیشود تا کمپانیهای بزرگی نظیر آمازون و گوگل یا حتی کمپانیهای دیگر از سرمایهگذاری روی آن دست بکشند.
سرویس آمازون لونا (Amazon Luna) پس از یک سال شایعه و حدس و گمان بالاخره در سپتامبر ۲۰۲۰ میلادی رسماً معرفی شد و کار خود را به عنوان یک پلتفرم استریم محور در صنعت بازیهای رایانهای آغاز کرد. طبق روند قبلی اگر مایل به مطالعه در خصوص این محصول هستید، خط زیر را دنبال کنید.
سرویس Amazon Luna چیست؟
همانطور که اشاره کردیم، سرویس Amazon Luna یک پلتفرم ابری محور است که توسط کمپانی آمازون ساخته شده و طبق سیستم Amazon Web Services یا AWS در همه جا قابل دسترس است. البته که سرویسهای ابری ( گوگل، آمازون، پلیاستیشن، ایکس باکس) قابلیتی را در اختیار مخاطبان قرار میدهد که با استفاده از آن میتوانید تمام بازیهای خود را از یک دستگاه به دستگاه دیگر بدون هیچ مشکلی منتقل کرده و ادامه دهید.
با توجه به این موضوع که سرویسهای ابری نیازی به هیچ ذخیرهسازی، دانلود یا تهیه نسخههای فیزیکی از عناوین را ندارد، اما برای استفاده کامل از آن و تجربه بازیها با کیفیت بسیار خوب، نیاز به یک اینترنت پرسرعت دارید. البته اگر بخواهیم سرویس آمازون لونا را به محصولات مشابه تشبیه کنیم، فقط باید نام سرویس Xbox Game Pass مایکروسافت را درمیان بگذاریم.
در حال حاضر که این مقاله نگارش میشود، انبوهی از بازیهای مختلف در این سرویس نوپا وجود دارد و همانند سرویس اختصاصی مایکروسافت، کمپانی آمازون کانال مجزایی را تعبیه کرده تا سایر ناشرین بزرگ مثل یوبیسافت (Ubisoft) بتوانند از طریق آن محصولات خود را در اختیار علاقهمندان قرار دهند. هرچند آمازون لونا یک سرویس نوپا و جدید است، اما تهیه اشتراک این سرویس با توجه به میزان بازیهای موجود بسیار مقرونبهصرفه است و نمیتوان به همین سادگی از وجود آن دست کشید.
آمازون لونا به هیچ سختافزاری نیاز ندارد و فقط کمپانی آمازون همانند گوگل کنترلری را طراحی و عرضه کرده تا بازیکنان بتوانند از طریق آن به تجربه عناوین حرفهایتر بپردازند. درواقع کارایی این کنترلر زمانی مشخص میشود که در بازیهای حیاتی ( مثل عناوین شوتر که فاصله بین مرگ و زندگی در آن مهم است) نیاز به عکسالعمل سریع دارید. این کنترلر اختصاصی از طریق همان سیستم Wifi که سرویس شما روی آن فعال است، متصل میشود و در کل تجربه مهمی را در اختیارتان قرار میدهد.
آیا سرویس Amazon Luna ارزش دارد؟
از آنجا که سرویس Amazon Luna هنوز در ابتدای مسیر است، باید به آن زمان داد تا جایگاه خود را پیدا کند، اما با این وجود عملکرد بدی ندارد. تنها پیشنهاد بهتر در این بازی زمانی سرویس Xbox Game Pass مایکروسافت یا استدیا گوگل است. هنوز موارد ناشناختهای از سرویس آمازون وجود دارد که باید روی این محصول عرضه شده و کاربران آن را آزمایش کنند.
مهمترین نگرانی در خصوص این سرویس فقط قیمت آن است. ارزش واقعی آمازون لونا در مقایسه با سرویسی مثل ایکس باکس گیم پس ( که از وضعیت خیلی بهتری برخودار است) باید کمتر باشد، اما شرکت آمازون اعلام کرده که قیمت ماه اول سرویس خود ۵.۹۹ دلار است و با تمدید مجدد باید مبلغ بیشتری را ماهیانه پرداخت کنید. با این تفاسیر فعلا قیمت معقولی برای این سرویس در نظر گرفته نشده، اما اگر خدمات آن بیشتر شود میتوان گفت که قیمت بالای آن منطقیتر به نظر میرسد.
در حالت عادی مثل سایر سرویسهای مشابه بازیکنان تا زمانی که از یک اینترنت قوی برخودار باشند، تفاوتی میان اجرای یک بازی مولتی پلتفرم در حالت استریم و حالت عادی ( خرید از فروشگاه به صورت دیجیتالی یا تهیه نسخه فیزیکی) نمیبینند، اما اگر وضعیت اینترنتی شما پایدار نباشد، تفاوت کاملاً محسوس است.
در نهایت اینکه سرویس لونا ارزش دارد یا خیر بستگی به شما دارد. اگر یک فرد آیندهنگر هستید، سرویس Amazon Luna بهترین جایگزین برای ایکس باکس گیم پس و گوگل استدیا است، اما در حال حاضر که به خوبی راه اندازی نشده، نمیتوان روی آن حساب ویژهای باز کرد.
سرویس Amazon Luna حداقل به چه سرعت اینترنتی نیاز دارد؟
گزینههای خوبی برای ارائه در این سرویس وجود دارد. کاربران برای شروع استفاده از این سرویس باید حداقل ۱۰ مگابیت سرعت لازمه را دارا باشند تا به کیفیت 1080p برسند و اگر تمایل دارید که تمام عناوین را با رزولوشن 4K تجربه کنید، باید حداقل ۳۵ مگابیت سرعت استاندارد را در اختیار داشته باشید.
هرچند که مصرف دادهها در سرویسهای ابری بسیار بالا است و طبق گزارشها در حالت Full HD (1080p)، اجرای بازیها تا ۱۰ گیگابایت در ساعت حجم مصرف میکند که اصلاً به صرفه نیست.
سرویس Amazon Luna روی چه دستگاههایی اجرا میشود؟
این سرویس در حال حاضر روی محصولاتی نظیر Fire TV، PC، Mac، Android Phones، iPhones و iPad از طریق نسخه تحت وب در دسترس است کاربران رایانههای شخصی یا هواداران Mac میتوانند از طریق نسخه تحت وب یا اپلیکیشن مجزای مخصوص به خود به تمام قابلیتهای Amazon Luna دسترسی پیدا کنند.
کاربران تلفنهای اندروید نیز برای اجرای برنامه مذکور باید سیستم عامل خود را به ورژن ۹.۰۰ یا بیشتر ارتقاء داده و مرورگر کروم خود را به آخرین نسخه (ترجیحاً ورژن ۸۶ به بالا) بروز کرده باشند.
قیمت سرویس Amazon Luna چه مقدار تعیین شده است؟
کاربرانی که علاقه به تهیه اشتراک این سرویس دارند، باید مبلغ ۵.۹۹ دلار را به صورت ماهیانه برای تجربه عناوین با کیفیت حداکثر 1080p پرداخت کرده و برای اینکه بازیهای سرویس را با کیفیتی فراتز از آنچه که گفته شد داشته باشند، باید مبلغی بیشتر کنار گذاشته و اکانت خود را شارژ کنند. البته که اگر میخواهید به کلکسیون بازیهای کمپانی یوبیسافت دسترسی پیدا کنید، هزینه اشتراک شما به صورت ماهیانه تا ۱۵ دلار هم افزایش پیدا میکند.
البته برای اینکه گزینههای بهتری برای پرداخت داشته باشید، میتوانید با تهیه اشتراک Luna+ از پرداخت مبالغ اضافهتر پرهیز کرده تا به تمام امکانات آمازون لونا دسترسی داشته باشید.
کنترلر سرویس Amazon Luna چگونه است؟
اگر میخواهید که تجربهای حرفهای در استفاده از Amazon Luna داشته باشید، میتوانید با تهیه این کنترلر اختصاصی به آرزوی خود برسید. طبق مستندات کمپانی اپل، کنترلر لونا تأخیر کمتری نسبت به سایر کنترلرهای موجود در بازار برای تجربه یک بازی به بازیکن میدهد که برای عناوین چندنفره رقابتی بسیار مهم است.
این عمل چگونه انجام میشود؟ با اتصال کنترلر لونا به یک شبکه اینترنتی و لینک کردن آن با سرورهای اختصاصی آمازون، تأخیرهای ورودی تا خروجی (لحظه فشردن یک دکمه تا اعمال نتجیه) ۱۵ الی ۳۰ میلی ثانیه کاهش پیدا میکند. هرچند که کاربران میتوانند با استفاده از کابل USB-C شدت تأخیرهای موجود را تا ۵۰ میلی ثانیه کم کند.
این کنترلرها با دو باتری قلمی کار خواهند کرد و هدف از طراحی آن، بینیاز کردن بازیکنان از اتصال کنترلر به یک سیم یا خرید پایه شارژر اضافی است و در جعبه مخصوص کنترلر، دو عدد باتری قلمی قابل شارژ وجود دارد. هزینه خرید این کنترلر در حالت عادی ۴۹.۹۹ دلار است که اگر بخواهید باندل مخصوص آن را (که شامل یک نگهدارنده گوشی روی بدنه کنسول است) تهیه کنید، باید تا ۵۹.۹۹ دلار هزینه کنید.
به عنوان مبحث پایانی باید بدانید که سرویسهای استریم بازی در کشور ما نمیتواند موفق عمل کند و احتمالاً در آیندهای دور کمپانیهای مایکروسافت و سونی به عنوان غولهای کنسولسازی در نهایت یا محصول خود را به این سرویسهای ابری تبدیل خواهند کرد، یا در کنار عرضه یک نسخه با درایو از خانواده ایکس باکس و پلیاستیشن، یک نسخه پورتابل ابری را هم معرفی میکنند. در کل اگر از بابت سرعت اینترنت خود راضی هستید و فکر میکنید که توانایی اجرای بازیهای استریم شده را دارید، آمازون لونا بهترین فرصت برای شما است تا برای جلوگیری از هزینههای اضافی برای تهیه یک بازی، به تجربه آنها بپردازید. هرچند توصیه نهایی ما بر آن است که در وهله اول سرویس ایکس باکس گیم پس مایکروسافت را جدی بگیرید و در اولویتهای بعدی به سراغ آمازون لونا بروید.