دیدگاه‌های این مطلب 0

معرفی کاربردی ترین اصطلاحات ویندوز 10 به زبان ساده

نرم‌افزار
۰۴ آبان ۱۴۰۰

در این مقاله سعی داریم تا شما را با اصطلاحات ویندوز 10 آشنا کنیم، مخفف اصطلاحات کامپیوتری را در اختیارتان قرار دهیم و اصطلاحات کاربردی و رایج کامپیوتر و ویندوز ، کلید واژه های کامپیوتر و اصطلاحات نرم افزاری را ارائه کنیم.

همان‌طور که می‌دانید هر حوزه‌ای اصطلاحات خاص خود را دارد و حوزه‌ی کامپیوتر و نرم افزار نیز از این قاعده مستثنا نیست. از همین رو بد نیست تا در این عصر تکنولوژی با برخی از این اصطلاحات که شامل اصطلاحات ویندوز 10 ، اصطلاحات کامپیوتری pdf ، اصطلاحات نرم افزاری ، کلید واژه های کامپیوتر و اصطلاحات کاربردی و رایج کامپیوتر و ویندوز است آشنا شوید. در نتیجه اگر تازه‌کار و مبتدی هستید یا می‌خواهید از مفاهیم این حوزه بیشتر بدانید، در ادامه با کاروتک همراه باشید.

 

اصطلاحات ویندوز 10

Windows 10 از رابط‌ها و دستورها سنتی ویندوز دور شده و کارایی و عملکرد خوبی را با کنترل بالا در اختیار کاربران قرار می‌دهد. در نتیجه با آشنایی اصطلاحات ویندوز 10 می‌توانید بهتر از این سیستم‌عامل استفاده کنید و به‌راحتی از قابلیت‌های آن بهره‌مند شوید. امیدواریم که این اصطلاحات کاربردی و رایج کامپیوتر و ویندوز و این اصطلاحات نرم افزاری برایتان مفید باشد.

[irp posts=”16603″ name=”0 تا 100 معرفی بهترین مرورگر (ویندوز و اندروید) در سال 1400″]

کلید واژه های کامپیوتر و اصطلاحات نرم افزاری

دسکتاپ / Desktop: دسکتاپ به پس‌زمینه صفحه‌نمایش شما اطلاق می‌شود که برنامه‌های مختلف روی آن اجرا خواهد شد. صفحه کامپیوتر را رومیزی الکترونیکی خود در نظر بگیرید.

اصطلاحات ویندوز 10

نماد / icon: نمادها آن تصاویر کوچک روی دسکتاپ و داخل پوشه‌ها هستند که نشان‌دهنده برنامه‌های مختلف، پوشه‌های تخصصی و غیره هستند.

پوشه / Folder: پوشه‌ها ظروفی هستند که می‌توانند حاوی آیکون، برنامه، داده یا سایر پوشه‌ها (زیر پوشه‌ها) باشند. آیکون پوشه در نسخه‌های مختلف ویندوز متفاوت بوده اما به‌طور کلی یک نماد خاص است. البته امکان تغییر آیکون پوشه‌ها نیز وجود دارد. در مورد قفل کردن پوشه بیشتر بدانید.

[irp posts=”1963″ name=”آموزش تغییر مرورگر پیش‌فرض ویندوز 11″]

پنجره / Window

پنجره به صورت گرافیکی برنامه‌ای را نمایش می‌دهد تا کاربر بتواند با آن تعامل داشته باشد. پنجره قابل تنظیم است، بنابراین می‌تواند کل صفحه یا فقط قسمتی از صفحه را اشغال کند. توجه داشته باشید که این اصطلاح متفاوت از سیستم عامل ویندوز است و در سیستم عامل مک نیز پنجره وجود دارد.

به تصاویر دقت کنید و پنجره‌های مختلف را مشاهده کنید. پنجره‌ی هر برنامه‌یکسان عمل نمی‌کند. به عنوان مثال، بسیاری از برنامه‌ها به‌طور پیش‌فرض به صورت تمام صفحه باز می‌شوند، بنابراین هیچ یک از نوارهای ابزار یا دکمه‌های پنجره را مشاهده نخواهید کرد. اکثر پنجره‌ها دارای ویژگی‌های یکسانی هستند که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم. در مورد ویندوز سرور بخوانید.

مخفف اصطلاحات کامپیوتری

نوار منو / Menu bar: این نوار ابزار شامل دستورها مختلفی است که اغلب منجر به منوهای محاوره‌ای می‌شود. در ویندوز این نوار در بالای پنجره‌ها قرار دارد. گزینه‌های موجود در این نوار منو در برنامه‌های مختلف متفاوت است.

نوار عنوان / Title bar: نوار عنوان در واقع عنوان برنامه را نشان می‌دهد و دارای دکمه‌های minimize ، maximize و close است. اگر پنجره maximize نباشد، می‌توانید روی نوار عنوان کلیک کرده و آن بکشید تا پنجره جابه‌جا شود.

دکمه مینیمایز کردن پنجره / Minimize: این دکمه به معنای سقوط پنجره به نوار وظیفه است. در نتیجه پنجره دیگر در صفحه قابل مشاهده نیست اما همچنان در حال اجرا خواهد بود و در نوار وظیفه قابل دسترسی است.

دکمه ماکسیمایز کردن پنجره / Maximize: با کلیک روی این دکمه، پنجره حداکثر می‌شود بنابراین کل صفحه را اشغال می‌کند. توجه داشته باشید که اگر پنجره در حال حاضر Maximize شده است، با کلیک روی این دکمه اندازه پنجره کوچکتر خواهد شد.

دکمه بستن پنجره /  Close: این دکمه پنجره را می‌بندد یا اجرای برنامه را متوقف می‌کند.

تغییر اندازه‌ی پنجره: با انتقال ماوس به کناره‌های پنجره و نمایان شدن فلش دوطرفه می‌توانید کلیک کنید و با کشیدن آن، پنجره را در اندازه‌های مختلف تغییر دهید.

نوار پیمایش /  Scroll Bar: هنگامی که اطلاعات بیشتری در پنجره وجود داشته باشد، نوار پیمایش ظاهر می‌شود. این نوار معمولاً به صورت عمودی بوده، اما اگر عرض پنجره بسیار باریک باشد، ممکن است یک نوار پیمایش افقی ظاهر شود.

نوار آدرس /  Address Bar: نوار آدرس، مسیر فعلی را به شما می‌گوید و ابزارهایی را برای حرکت در مسیرهای مختلف فراهم می‌کند.

Menu Bar و Dialog Menus (نوار منو و منوهای محاوره‌ای)

با کلیک روی گزینه‌ای در نوار منو، مانند File یا Edit و دیگر موارد این چنینی، یک منوی محاوره‌ای باز می‌شود که گزینه‌های بیشتری برای تعامل با برنامه را به شما می‌دهد. برای مثال در منوی File، گزینه‌ی Save وجود دارد که امکان ذخیره‌سازی را در اختیارتان قرار می‌دهد.

اگر شما هم جزء آن دسته از افرادی هستید که با اکتیو کردن ویندوز 10 مشکل دارید ، ما راح حل را برایتان در مقاله مربوطه نوشته ایم.

اصطلاحات کامپیوتری pdf

نوار وظیفه / Taskbar

نوار وظیفه یا Taskbar تقریبا همیشه در پایین صفحه قرار دارد. این نوار برای دسترسی به منوی Start و برنامه‌های در حال اجرا استفاده می‌شود و کاملا قابل تنظیم است. در ادامه بخش‌های مختلف آن را توضیح می‌دهیم.

اصطلاحات کاربردی و رایج کامپیوتر و ویندوز

منو استارت / Start menu: ظاهر دکمه Start بین نسخه‌های مختلف ویندوز متفاوت است، اما همیشه در سمت چپ نوار وظیفه قرار دارد. منوی Start را می‌توان با فشار دادن کلید Windows () روی صفحه‌کلید نیز باز کرد. در منوی استارت فهرستی از برنامه‌های نصب شده و دسترسی به امکانات گسترده‌تر وجود دارد.

برنامه‌های پین شده / Pinned programs: برنامه‌ها را می‌توان به نوار وظیفه متصل کرد تا سریع‌تر به آن‌ها دسترسی پیدا کنیم. یک برنامه پین شده را به‌سادگی با یک کلیک می‌توان اجرا کرد. همچنین امکان سفارشی‌سازی برنامه‌های پین شده نیز وجود دارد. برای پین کردن یک برنامه کافی است تا در زمان اجرا روی نماد آن برنامه در Taskbar کلیک راست کنید و گزینه‌ی «Pin to Taskbar» را انتخاب کنید. همچنین می‌توانید با کلیک راست روی نماد یک برنامه‌ی پین شده و کلیک روی  «Unpin from Taskbar» آن را از Taskbar حذف کنید.

باز کردن برنامه‌ی Minimize شده: نمادهای برنامه‌های در حال اجرا در سمت راست برنامه‌های پین شده ظاهر می‌شوند. در ویندوز 10، خط آبی زیر نماد برنامه‌ها نشان می‌دهد که برنامه در حال اجرا بوده و مینیمایز شده است. در مورد مایکروسافت آژور بیشتر بدانید.

کلید واژه های کامپیوتر

[irp posts=”12620″ name=”آموزش 13 ترفند ویندوز برای بهتر کار کردن با ویندوز”]

سینی سیستم / System tray: سینی سیستم در سمت راست نوار وظیفه قرار دارد که تاریخ و زمان را نمایش می‌دهد و نمادهایی دارد که اطلاعات مفید مربوط به عملکردهای کامپیوتر و برنامه را نشان می‌دهد. نمادهای موجود در سینی سیستم بسته به برنامه‌های نصب شده و نسخه ویندوز شما متفاوت است، بنابراین نگران نباشید اگر سینی سیستم شما با دیگران مطابقت ندارد.

برچسب‌ها
در بحث شرکت کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شاید دوست داشته باشید
۳۰ تیر ۱۴۰۱
دیدگاه‌های این مطلب 0
واتسپ حالا به طور رسمی از قابلیت انتقال چت بین اندروید و iOS پشتیبانی می‌کند
۱۷ خرداد ۱۴۰۱
دیدگاه‌های این مطلب 0
گوگل کروم، همچنان سریع‌ترین مرورگر روی مک

این مرورگر پس از سه ماه، جای پایش را به عنوان سریع‌ترین مرورگر مک محکم‌تر می‌کند.

در مارچ 2022، کروم به عنوان سریع‌ترین مرورگر macOS جایگزین سافاری شد، و از آن زمان، مرورگر گوگل در حال پیشرفت است. در آخر هفته‌ی گذشته، گوگل اعلام کرد که کروم از سه ماه گذشته 20 درصد افزایش سرعت داشته، که جایگاهش را نسبت به رقبا مستحکم‌تر می‌کند، حداقل بر اساس بنچمارک اپل.

برخلاف ماه مارچ، گوگل این بار اطلاعات زیادی در مورد اینکه چگونه توانسته است به این افزایش سرعت چشم‌گیر دست پیدا کند منتشر نکرده، آن هم تنها سه ماه پس از اینکه مقام اول را از سافاری ربود. حال، این مروگر توانسته در بنچمارک اپل 360 امتیاز کسب کند، که رشدی قابل توجه نسبت به 300 امتیاز کسب کرده‌اش در ابتدای سال جاری است.

در نظر داشته باشید که این نتایج بر اساس بنچمارک 2.0 اپل است. در حالی که قطعا متوجه پیشرفت‌هایی در استفاده روزمره شده‌اید، نتایج ممکن است بر اساس وبسایت‌هایی که باز می‌کنید، دیگر برنامه‌هایی که روی سیستم مک در حال اجرا هستند، و سخت افزار مورد استفاده شما، متغیر باشند. به نظر می‌رسد که تمامی تست‌های گوگل روی مک‌بوک‌های M1 در قدرتمند‌ترین حالتشان بوده.

زمانی که خبرنگار Android Police تست را روی مک‌بوک M1 سال 2020اش انجام داد، کروم Canary و آخرین ورژن پایدار سافاری، هر دو امتیازی حدود 300 به دست آوردند. در نظر داشته باشید که این فرد در مرورگر خود افزونه‌ها و کوکی‌هایی داشته که می‌توانند روی نتایج تاثیر بگذارند. همانطور که گفته شد، تست‌های واقعی نتایج متفاوتی با بهترین سناریوها خواهند داشت.

همچنین، این بنچمارک اطلاعاتی در مورد مصرف باتری به ما نمی‌دهد. معمولا، سافاری نتایج بهتری در مورد عمر باتری به شما می‌دهد، پس در صورتی که به پریز برق دسترسی ندارید، شاید بهتر باشد برای وبگردی‌هایتان از سافاری استفاده کنید.

بِه‌سازی‌هایی که گوگل بر کروم اعمال کرده تنها مختص macOS نیستند. اخیرا گوگل برای سریع‌تر کردن مرورگرش روی تمامی سیستم عامل‌ها سرمایه‌گذاری کرده است. کروم روی اندروید صفحه‌ها را 15 درصد سریع‌تر بارگزاری می‌کند و خود اپلیکیشن نیز 13 درصد سریع‌تر اجرا می‌شود. کروم روی ویندوز هم به کمک تغییر در چگونگی مقابله با سدسازی محتوای دیگر پنجره‌ها، پیشرفت مشابهی داشته.

همچنان، کروم تنها محصول قابل استفاده نیست، علی‌رغم اینکه این روزها اکثر مرورگرها از موتور رندر Chromium استفاده می‌کنند، تفاوت‌های بزرگی در تجربه کاربری بهترین مرورگرها وجود دارد.

تازه‌ترین ویدیو‌ها
۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۱
دیدگاه‌های این مطلب 0
ایلان ماسک: قرارداد خریداری توییتر موقتا متوقف شده است

ایلان ماسک در روز جاری اعلام کرد که قصد دارد تا قرارداد 44 میلیارد دلاری خریداری توییتر را به‌صورتی موقت به‌حالت تعلیق دربیاورد، زیرا این شرکت ادعا کرده است که کمتر از 5 درصد از کاربران آن‌ها اکانت‌های جعلی یا اسپم هستند.

رئیس تسلا در روز جمعه طی یک توییت اعلام کرد که درحالی‌که منتظر جزئیاتی از سوی توییتر بود، این معامله را متوقف کرده است. ماسک این تصمیم خود را به گزارش منتشر شده از سوی رسانه رویترز در روز 2 می مرتبط دانست که به پرونده‌ای در تنظیم‌کننده مالی ایالات متحده آمریکا اشاره داشت که درآن توییتر اظهار کرده بود که حساب‌های جعلی و اسپم کمتر از 5 درصد از میانگین روزانه کاربران آن‌ها را تشکیل می‌دهند. این رسانه در گزارش خود گفته بود:

ما یک بررسی داخلی از نمونه‌ای از حساب‌ها را انجام داده‌ایم و در حال حاضر تخمین می‌زنیم که میانگین حساب‌های جعلی و اسپم در سه‌امهه اول سال 2022 کمتر از 5 درصد از mDAU ما را در طول این سه‌ماهه نشان می‌دهد.

پس از آنکه ایلان ماسک در پیشنهاد خریداری پلتفرم توییتر را در ماه آوریل اعلام کرد، گفت که قصد دارد تا با اضافه کردن یک سری از قابلیت‌های جدید به این پلتفرم فعال در زمینه شبکه‌های اجتماعی، تمامی ربات‌های اسپم را شکست دهد و از طرفی دیگر هم اعتبار تمامی افرادی که در این پلتفرم فعالیت می‌کنند را تایید کند.

با انتشار این خبر در روز جمعه، قیمت سهام توییتر در معاملات قبل از بسته شدن بازار، 25 درصد کاهش یافت و در حال حاضر به حدود 15 درصد کاهش رسیده است.

ویترین ویترین
ویترین
ویدیو ویدیو
ویدیو
جستجو جستجو
جستجو