دیدگاه‌های این مطلب 0

نقد و بررسی بازی Onrush

بازی
امیرحسین والی ۲۸ فروردین ۱۴۰۱

رکت Codemasters به واسطه عناوینی چون Dirt و Grid به یکی از محبوب‌ترین سازندگان عناوین ریسینگ در سال‌های اخیر تبدیل شده است. با تمرکز زیادی که این شرکت روی عناوین این سبک دارد، دور از انتظار نیست که سازندگان ریسینگ آنجا را به عنوان مقصد کاری خود انتخاب کنند؛ کاری که کارمندان سابق استودیوی تعطیل شده‌ی Evolution Studios انجام دادند. پس از عملکرد کم‌تر از انتظار عنوان انحصاری Driveclub روی PS4 سونی این استودیو را که در کارنامه خود ساخت سری Motorstorm را دارد تعطیل کرد، اما اعضا تصمیم به مهاجرت به شرکت کدمسترز گرفتند تا روی ایده‌ی جدید خود کار کنند. ایده‌ای که نتیجه آن به یکی از خلاقانه‌ترین عناوین چند وقت اخیر ختم شده است. عنوانی که Onrush نام دارد و در خرداد ماه سال 97 برای پلی‌استیشن 4 و اکس‌باکس وان منتشر شده است.

شلم شوربا

تقریبا در تمامی عناوین ریسینگ، هدف‌تان این است که ماشین را در یک مسیر هدایت کرده و آن را به مقصد که خط پایان است برسانید. دقیقا در همین‌جا Onrush اولین وجه تفاوت و تمایز خود را نشان می‌دهد؛ هیچ خط پایانی در مسیر وجود ندارد و شما باید در یک مسیر لوپ گونه برانید و برانید و برانید تا به هدف خود برسید. این حالت‌های مختلف بازی هستند که هدف شما را مشخص می‌کند. در بازی شما باید در قالب عضوی از یک تیم شش نفره، یک ماشین یا موتور را انتخاب کرده و با تیم حریف به رقابت بپردازید. وسایل نقلیه موجود در بازی نمونه واقعی ندارند و بیشتر در دسته‌‌ی خودرو‌های Off-Road قرار می‌گیرند. در واقع هر وسیله نقلیه در بازی حکم یک کلاس را در بازی دارد که بر اساس دو فاکتور اصلی «سرعت» و «قدرت» و پس از آن بر اساس مواردی فرعی از هم متمایز می‌شوند؛ برای مثال دو کلاس Titan و Enforcer در عوض سرعت کم خود، قدرت و مقاومت بالایی دارند و در واقع کلاس تانک بازی به شما می‌آیند.

از آن طرف دو کلاس Blade و Outlaw تنها کلاس‌های بازی هستند که وسیله نقلیه آن‌ها موتور است و باالطبع سرعت بسیار بالایی دارند، اما ماشین‌ها به‌سادگی می‌توانند با یک ضربه آن‌ها را سرنگون و از راه به در کنند. حالت‌های مختلف بازی در واقع بیشتر از سبک‌های دیگر مثل FPS به بازی آمده‌اند که خلاقانه‌ترین کار سازندگان و یکی دیگر از نقاط قوت بازی است. برای مثال حالت Lockdown چیزی شبیه به حالت Domination یا King of the Hill در بازی‌های شوتر اول شخص است که در آن باید سریع‌تر ماشین خود را در منطقه‌ای مشخص شده قرار داده و حریف را از آنجا دور کنید تا منطقه را کپچر کرده و امتیاز آن را برای تیم خود ثبت کنید.

برای این که به هدف خود در هر مسابقه دست پیدا کنید، نباید تنها به درست راندن اکتفا کنید و مکانیک‌های دیگری نیز در گیم‌پلی گنجانده شده است. اگر یکی از نسخه‌های سری Motostorm را که توسط همین سازندگان خلق شده تجربه کرده باشید، می‌دانید که آن‌ها چقدر عاشق ساخت ریسینگ‌های پر زد و خورد و دیوانه‌وار هستند؛ چیزی که در Onrush هم آن را می‌بینیم و یکی از ستون‌های مهم گیم‌پلی را تشکیل داده است. در طی رقابت نه‌تنها باید گاز بدهید، بلکه حریفان را هم باید در و داغان کنید! با کوباندن وسیله نقلیه خود به حریفان از پشت یا کنار (البته با قدرت و سرعت کافی) آن‌ها را از جاده خارج و به اصطلاح خود بازی Takedown کنید. البته این خروج دائمی نیست و پس از چند ثانیه دوباره حریف در مسیر ظاهر خواهد شد؛ مکانیکی که باعث می‌شود ریتم و سرعت گیم‌پلی پایین نیاید و هیجان مسابقه تا آخرین لحظات حفظ شود.

این نکته را فراموش نکنید که حریفان هم می‌توانند شما را از مسیر خارج کنند، پس حواس‌تان باشد که طعمه آن‌ها نشوید. در کنار مکانیک Boost که عضو جدانشدنی بازی‌های ریسینگ آرکید به شمار می‌رود، می‌توانید با پرش از روی شیب‌های موجود در مسیر، در هوا حرکت آکرباتیک و ژانگولر بازی در بیاورید. نوار Boost در بازی محدود است و پس از استفاده باید آن را شارژ کنید که این کار با همین حرکات و Takedown کردن حریفان میسر است. بالاتر ذکر شد که بین کلاس‌های مختلف تفاوت‌هایی وجود دارد. در کنار فاکتورهای اصلی و فرعی، هر وسیله نقلیه از یک آلتیمیت نیز برخوردار است که در بازی Rush نام دارد و عملکرد آن شبیه به آلتیمیت هیروها در عنوان Overwatch است؛ به این صورت که با بازی کردن و انجام حرکات مختلف همچون حرکات آکرباتیک، استفاده از Boost و غیره باید آن را شارژ کنید و زمانی که به صورت صد در صد پر شد، می‌توانید از آن استفاده کنید.

پس از استفاده از آلتیمیت، به جز برخورداری از سرعت و قدرت بیشتر برای یک مدت محدود، با توجه به کلاس انتخاب شده قابلیت متفاوتی خواهید داشت، مثلا آلتیمیت یک کلاس موانعی در پشت خود در مسیر جا می‌گذارد که در صورت برخورد حریفان با آن‌ها، سرعت‌شان کاهش می‌یابد، یا آلتیمیت کلاس دیگر برای هم‌تیمی‌ها سپر موقتی ایجاد می‌کند تا از ضربه حریفان در امان باشند.

بی‌گواهینامه‌ها!

عنوان Onrush به هر دو صورت تک‌نفره و چندنفره قابل بازی است که حالت چندfنفره را به صورت Split-Screen نیز می‌توانید تجربه کنید. در بخش چندنفره همچون بسیاری از بازی‌های آنلاین این روزها، در کنار حالت Quick Play یک بخش رقابتی یا همان Competitive نیز قرار داده شده که البته در زمان انتشار بازی در دسترس نبود و با چند ماه تاخیر راه‌اندازی شد. یک بخش Custom Game هم قرار داده شده که در آن می‌توانید مسابقات دلخواه خود را ساخته و تجربه کنید. در حالت تک‌نفره بخشی به نام Superstar وجود دارد که بخش چالشی بازی به شمار می‌رود.

در این بخش مراحل مختلفی وجود دارد که در هر کدام باید مأموریت‌های مختلفی را انجام دهید؛ مثلا تعدادی خاصی ماشین را Takedown کنید یا مسابقه را بدون تصادف به پایان برسانید. با انجام هر مرحله ستاره و سکه جمع می‌کنید که اولی برای باز کردن مراحل بیشتر و دومی برای شخصی‌سازی به کار می‌رود. هر بازیکن در بازی یک پروفایل دارد که با انجام مسابقات مختلف، تراز یا Level آن بالاتر می‌رود و با هر بار ارتقای تراز، یک لوت باکس دریافت می‌کنید که با جایزه آن، ظاهر ماشین‌ها و راننده را شخصی‌سازی کنید. به جز لوت‌باکس، می‌توانید با استفاده از سکه‌ها نیز به خرید موارد دلخواه بپردازید.

جا دارد به بخش‌های دیگر هم اشاره کنیم که به بالا بردن ارزش بازی کمک کرده‌اند. ابتدا گرافیک بازی که همانی است که باید باشد، نه بیشتر و نه کمتر. از طرفی مدل ماشین‌ها و تخریب‌پذیری‌شان به خوبی پیاده شده و از طرفی دیگر محیط‌ها هم طراحی خوبی دارند، اما جزئیات خیلی زیادی ندارند که البته نیازی به این کار هم نبوده، چرا که از طرفی سازندگان قصد ارائه بالاترین فریم ریت را داشته‌اند و از طرفی دیگر، اصلا فرصت پیدا نمی‌کنید که ماشین را متوقف کرده و نگاهی به اطراف بیندازید! در بخش صدا و موسیقی هم سازندگان نتیجه‌ای بسیار خوب را تحویل داده‌اند، چرا که موسیقی مکمل هیجان و ریتم پرسرعت بازی است و کاری می‌کند در آن غرق شوید. فاکتور صدا هم پررنگ تر از یک صدای ساده است و از روی صدا می‌توانید متوجه وضعیت اطراف ماشین خود شوید.

با تمام این‌ ویژگی‌ها اما Onrush از یک مشکل نسبتا بزرگ رنج می‌برد و آن کمبود تنوع در حالت‌های بازی است. بازی تنها از چهار حالت مختلف بهره می‌برد که با توجه به تنوع کم مسیرها، باعث می‌شود نتوانید برای یک مدت طولانی روی آن حساب کنید. البته هیجان بسیار بالا و گیم‌پلی متفاوت از دیگر عناوین ریسینگ، گلیم آن را تا حد زیادی بالا می‌کشد، اما ممکن است باز هم به خاطر همین کمبود محتوا بازی پس از مدتی به ورطه تکرار بیفتد که البته امیدواریم سازندگان با ارائه محتواهای بیشتر این مشکل را نیز حل کنند. در این صورت Onrush علاوه بر متفاوت‌ترین و یکی از خلاقانه‌ترین ریسینگ‌های چند سال اخیر، به یک گزینه عالی برای هر کس تبدیل می‌شود.

سخن آخر

 اگر علاقه‌مند به بازی‌های ریسینگ هستید، به هیچ‌وجه بازی Onrush را از دست ندهید. این بازی می‌تواند ساعت‌ها شما را سرگرم کند. کدمسترز امسال با عنوان جدید خود یعنی Grid Legends بازگشت و نشان داد که هنوز در بازی ریسینگ ساختن یکی از بهترین‌ها است. البته باید در نظر داشته باشید که این استودیو تا به امروز تنها بازی‌های ریسینگ ساخته است و هر چقدر هم که به جلو حرکت می‌کنیم، این استودیو نشان می‌دهد که در این سبک، پیشرو است.

برچسب‌ها
در بحث شرکت کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شاید دوست داشته باشید
۲۷ دی ۱۴۰۱
بازی Silent Hill 2 Remake
دیدگاه‌های این مطلب 0
سازنده اسبق مجموعه Silent Hill از توانایی استودیوی Bloober Team تولید بازی Silent Hill 2 Remake می‌گوید
۲۵ دی ۱۴۰۱
گیم لیست
دیدگاه‌های این مطلب 0
گیم لیست | ۵۰ بازی داستانی که در سال ۲۰۲۳ و بعد از آن منتشر می‌شوند (قسمت اول)
تازه‌ترین ویدیو‌ها
۲۵ دی ۱۴۰۱
بازی WWE 2K23
دیدگاه‌های این مطلب 0
شایعه: زمان رونمایی از بازی WWE 2K23 تا رویداد رویال رامبل به تعویق افتاد
ویترین ویترین
ویترین
ویدیو ویدیو
ویدیو
جستجو جستجو
جستجو