لیست تمام بازیهایی که مایکروسافت هماکنون صاحب امتیاز آنهاست
خرید ۶۸.۷ میلیارد دلاری Activision Blizzard توسط مایکروسافت به سازنده Xbox و خانه Halo امکان کنترل همه چیز مهم در بازیهای کنسولی را نمیدهد. سونی همچنان با انحصاریهای پلیاستیشن قوی خود متمایز است، درحالیکه Electronic Arts، Take-Two و Ubisoft همچنان در همه پلتفرمها به دنبال ارائه محتوا هستند.
لیست بازی های مایکروسافت
از سال ۲۰۱۴، زمانی که ردموندیها ۲.۵ میلیارد دلار از قلک خود را برای خرید Mojang و Minecraft خالی کردند، مایکروسافت راه خبرسازی در صنعت را به خوبی یاد گرفته است و شروع به خرید استودیوها و کمپانیهای مختلف کردهاند.
مایکروسافت از ابتدای نسل هشتم تمرکز بیشتری روی بازیهای ویدیویی انحصاری داشت و همین موضوع باعث شد تا خرید استودیوهای مختلف به همراه بازیهای اختصاصی این استودیوها در دستور کار مایکروسافت و ایکسباکس قرار بگیرد. حالا مایکروسافت کلی بازی جذاب دارد که میتواند یا به صورت انحصاری یا هر روش دیگری که دلش میخواهد منتشر کند. حالا که مایکروسافت خرید آخر خودش یعنی اکتیویژن بلیزارد را انجام داده است، چه بازیهایی در لیست بازیهای ایکسباکس قرار دارند؟
HALO
بزرگترین فرنچایز انحصاری ایکسباکس بدون شک هیلو است. بازی Halo: Infinite هم اخیرا منتشر شده است و یکی از جریانسازترین بازیهای نسل نهم بازیهای ویدیویی بود و تونست سروصدای زیادی به پا کند. اول از همه بازی هیلو را در این لیست قرار دادهایم که بدون شک شناسه و امضای اصلی بخش گیمینگ مایکروسافت و ایکسباکس است. بازی که از لحاظ فروش و ستایش رسانهای، در بهترین وضعیتش قرار دارد.
[irp posts=”49974″ name=”معرفی نامه | ۱۵ ویژگی جدید از بازی Red Dead Redemption 2 که به تازگی کشف شده است”]
Gears of War
دومین فرنچایز بزرگ ایکسباکس گیرز آو وار است که این بازی هم در وضعیت خوبی قرار دارد و قسمت پنجم که در نسل هشتم بازیهای ویدیویی منتشر شد، توانست طرفداران این سری و ایکسباکس را راضی نگهدارد. گیرز آو وار هم یکی دیگر از امضاهای ایکسباکس است که شروع این فرنچایز هم از همین کمپانی بود و جایگاه ویژهای در قلب طرفداران ایکسباکس دارد و هماکنون تحت توسعه استودیوی Coalition است. البته این بازی در حقیقت متعلق به Epic Games بود که در سال ۲۰۱۴ توسط ایکسباکس خریداری شد؛ اما این فرنچایز از ابتدا متعلق به کنسولهای ایکسباکس و ویندوز بود. پیشنهاد می شود درباره بهترین تبلت برای بازی بخوانید.
Forza
مدت زمان زیادی نیست که از انتشار آخرین قسمت از این سری یعنی Forza Horizon 5 میگذرد. یکی از بهترین فرنچایزهای ریسینگ در تاریخ بازیهای ویدیویی که پشتیبانی خارقالعاده ایکسباکس از این بازی محبوبیت زیادی را در بین فرنچایزهای ریسینگ برای فورزا ایجاد کرد. فورزا هم از دیگر شناسههای ایکسباکس است که زادگاه اصلی این فرنچایز هم ایکسباکس است.
Minecraft
اولین خرید بزرگ مایکروسافت از فرنچایز و استودیویی که متعلق به خودش نبود، بازی Minecraft و استودیوی سوئدی توسعهدهندهاش یعنی Mojang بود. مایکروسافت کمپانی موجانگ را با ۲ میلیون دلار خریداری کردو شروع به پشتیبانی از Minecraft کرد که امروز ماینکرفت بزرگترین جامعه را بین گیمرها دارد. این خرید در سال ۲۰۱۴ اتفاق افتاد و تا به امروز یکی از سودآورترین خریدهای مایکروسافت محسوب میشود.
خرید چند استودیو و بازی در E3 2018
در E3 2018، مایکروسافت اعلام کرد که استودیوهای Ninja Theory، Dead Labs و Obsidian Adventures و Double Fine را خریداری کرد. با این خرید مایکروسافت در سال ۲۰۱۸ توانست صاحب بازیهای Hellblade, State of Decay, Wasteland، تمام بازیهای Double Fine مثل Psychonauts و تمام بازیهای Obsidian Adventures مثل The Outer Worlds شود.
[irp posts=”10848″ name=”تصاویر جدیدی از پیش تولید بازسازی بازی Dead Space منتشر شد”]
اما این تمام خریدهای مایکروسافت نبود؛ مایکروسافت موفق به خرید استودیوی Compulsion شد که در کارنامه خود بازی مثل We Happy Few را دارد. مایکروسافت همچنین استودیو Playground Games را خریداری کرد که این استودیو از ابتدای فعالیتش و خلق سری فورزا به ایکسباکس وفادار بود و به نوعی به خانه خود بازگشتند.
از آن زمان تا به حال بازیهای State of Decay 2, Hellblade 2, Psychonauts 2, Wasteland 3 و The Outer Worlds 2 همگی برای ویندوز و ایکسباکس به صورت انحصاری رونمایی شدند. تمام این بازیها در روز اول انتشارشان در Xbox Game Pass قرار میگیرند.
خرید زنیمکس و بتزدا
یکی از بزرگترین اخبار تاریخ صنعت بازیهای ویدیویی، خریداری شدن استودیو مادر بتزدا یعنی زنیمکس و تمام آثار اول شخص این کمپانی بود. حالا بازیهای بزرگی مثل Doom, The Elder Scrolls, Wolfenstein و Fallout متعلق به مایکروسافت و ایکسباکس هستند. حتی استودیوی Arcane هم به مجموعه استودیوهای زیرمجموعه ایکسباکس درآمد و با این که بازی Deathloop به صورت انحصاری برای پلیاستیشن ۴ و پی سی منتشر شد، اما مدتی طول نکشید که تأیید شد این عنوان تنها تا زمان بهخصوصی انحصاری خواهد ماند و بهزودی برای کنسولهای ایکسباکس هم منتشر خواهد شد.
این خرید باعث شد تا عنوانهای آینده بتزدا مثل Starfield و The Elder Scrolls VI به انحصار ویندوز و ایکسباکس دربیایند و درست حدس زدید؛ این بازیها و تمام بازیهای آینده بتزدا هم به صورت انحصاری در روز اول انتشارشان روی سرویس اشتراکی گیمپس قرار میگیرند. پیشنهاد می شود درباره بهترین مانیتور گیمینگ بخوانید.
و حالا، خرید اکتیویژن بلیزارد و کینگ توسط مایکروسافت
هنوز خواندن و باور کردن این خبر کمی دشوار است؛ مایکروسافت به صورت رسمی تمام متعلقات اکتیویژن بلیزارد را به زیرمجموعه مایکروسافت گیمینگ اضافه کرد. مایکروسافت با نهایی شدن این قرارداد از سال ۲۰۲۳ میلادی به طور رسمی صاحب فرنچایزهای بزرگی مثل Call of Duty, Crash Bandicoot, Warcraft, Starcraft, Overwatch و Diablo میشود؛ این موضوع را فراموش نکنیم که بخش بازیهای موبایل اکتیویژن و King هم به صورت جداگانه یک لیست طولانی است که در صدر آن Candy Crush حضور دارد.
از دیگر عنوانهای مهم اکتیویژن میتوان به Spyro و Tony Hawk’s اشاره کرد که خانه اصلی این فرنچایزها تا پیش از این درست مثل Crash Bandicoot، پلیاستیشن بودند و حالا مالکیت این عنوانها برای ایکسباکس و مایکروسافت گیمینگ است.
یکی از بزرگترین اتفاقات در دنیای گیمینگ توسط مایکروسافت و این قرارداد اتفاق افتاده است که طرفدارن یکی از محبوبترین فرنچایزهای تاریخ یعنی Call of Duty را نگران کرده است که آیا این فرنچایز به انحصار ایکسباکس در میآید یا خیر؟
[irp posts=”11104″ name=”سیستم مورد نیاز بازی Far Cry 6 برای PC مشخص شد”]
آینده ایکسباکس؟
هنوز معلوم نیست که آیا ایکسباکس قصد دارد تا همان سیاستی که برای بتزدا در نظر گرفت را مورد عمل قرار دهد و بازیهای اکتیویژن هم به صورت انحصاری منتشر کند یا قرار است که تنها از سود این فرنچایزها استفاده کند و برای تقویت سرویس گیمپس استفاده کند؟ آیا مجددا مایکروسافت گیمینگ قصد خرید استودیوها و ناشرهای بزرگ صنعت را دارد و این مونوپولی عجیب و غریبش را ادامه میدهد؟